香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   76.25%

該用戶從未簽到

買左條tight,突然有個問題,冇袋袋key呀八達通

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-2-27 19:27 發表 [quote]原帖由 perre 於 2012-2-27 19:23 發表

登錄/註冊後可看大圖
我咁大個仔都未試過跑多過21公里!" />" />上次你同坦克師兄唔係跑多過21咩?

我跑左15K之麻!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-2-27 19:32 發表 買左條tight,突然有個問題,冇袋袋key呀八達通

腰包!

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-2-27 19:38 發表

腰包!

又要買多樣>.<
希望我條tight可以穿耐d,唔好咁快比我玩殘

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-2-27 19:42 發表

又要買多樣>.<
希望我條tight可以穿耐d,唔好咁快比我玩殘" />" />" />" />" />" />" />" />h" />" />" />" />" />" />" />" />h

你無買Queenly團購果款腰包咩?

我見坦克師兄都買左十幾個∼∼∼

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 perre 於 2012-2-27 19:23 發表

我咁大個仔都未試過跑多過21公里!" />" />

咁我下星期成個星期都休息,重要食多幾碗飯,要唔要買定power gel呢?" />" />
    超過20km都帶定gel好d...!!記住帶夠水同鹽糖或鹽丸...!!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

回復 4845# 的帖子

十幾個係幫人買架,我其實買一個咋...

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-2-27 19:52 發表

你無買Queenly團購果款腰包咩?" />" />

我見坦克師兄都買左十幾個∼∼∼" />" />

冇呀,個時冇留意到

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-2-27 21:30 發表

冇呀,個時冇留意到

好好用架,你去會員亙助區睇下款先啦,我買左三個,開左一個自用,還有一個黑綠和黑粉紅,你有興趣,我留一個你!

升級   89.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-2-23 14:19 發表

慢慢睇,佢最近重出左dvd版

請問有人買了"跑步,該怎麼跑:實戰操練手冊(附DVD)"?

http://www.books.com.tw/exep/activity/activity.php?id=0000036443&sid=0000036443&page=1

本書附的影片是他的第一部教學影片「姿勢跑法」,自1997年發行以來,已經幫助全世界無數的跑者和鐵人三項選手,不僅增進他們的運動表現,也減少他們受傷的機會,甚至讓無數飽受運動傷害之苦的運動員再重新回到訓練和比賽場上。

本書的訓練說明,搭配長達60分鐘、繁體中文字幕的「姿勢跑法」教學影片,是集結羅曼諾夫博士的跑步技術精華;想更了解關鍵跑步姿勢、借助重力跑步的訣竅,以及兩腿有效率轉換的技巧,你一定不能錯過由羅曼諾夫博士親自示範的訓練方法。

你可以學到:
    .從根本改變你的跑法。       .徹底除去運動傷害。
    .提高速度。            .增加柔軟度。
    .增強耐力。            .減少恢復時間。
    .改善專注力。

升級   37.6%

該用戶從未簽到

Where can buy ?

升級   2.55%

該用戶從未簽到

HCLL師兄,我已買左本書,請問知唔知有無淨DVD賣?

升級   89.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-2-27 22:48 發表
    HCLL師兄,我已買左本書,請問知唔知有無淨DVD賣?" />" />

有呀!商X印書館online shop,HKD93,我估門市都應該有。

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 hcli 於 2012-2-27 22:52 發表

有呀!商X印書館online shop,HKD93,我估門市都應該有。

我見佢online $93係書連DVD架喎 .....但我已有書,再買多本書好似好浪費!

但二本書又唔同名,分別係:

《跑步,該怎麼跑?--學會「姿勢跑法」,提高跑步效能、不受傷!》$100

《跑步,該怎麼跑--實戰操練手冊(附DVD)》$93

最衰係連DVD果套重平過淨書,有無攪錯!?

升級   76.25%

該用戶從未簽到

我有買,什麼事?

升級   76.25%

該用戶從未簽到

佢比書好係有DVD睇,容易明白d,不過我都唔知自己o岩唔o岩

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-2-27 22:06 發表

好好用架,你去會員亙助區睇下款先啦,我買左三個,開左一個自用,還有一個黑綠和黑粉紅,你有興趣,我留一個你!" />" />

好呀,謝謝∼

升級   89.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-2-27 23:04 發表
    佢比書好係有DVD睇,容易明白d,不過我都唔知自己o岩唔o岩" />" />hjgh" />

就係想知應否敗之......

都係乖乖俾$.....

升級   76.25%

該用戶從未簽到

之前睇書,睇下我一頭霧水,睇DVD,係易明好多。不過多人一齊練,容易睇到動作正唔正確,自己好難睇自己

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 Rhys 於 2012-2-27 23:11 發表
    之前睇書,睇下我一頭霧水,睇DVD,係易明好多。不過多人一齊練,容易睇到動作正唔正確,自己好難睇自己" />" />

咁即係我又要比呢93蚊啦,頂∼∼∼我本書買左四日咋!正XX