香港長跑網  - 長跑長友

樓主: shogikin
打印 上一主題 下一主題

美孚zone 11月16日美孚~九龍城碼頭

升級   100%

該用戶從未簽到

chuen3182 發表於 2013-7-6 01:44
華山約跑 06-07-2013 報名  
集合地點: 美孚地鐵D出口
集合時間: 星期六   7:30am出口D集合, 不見即散.

希望趕得切同你地會合 !

升級   100%

• 簽到天數: 11 天

青公約跑 13-07-2013
    集合時間: 星期六  7:30 am美孚站出口D集合, 8am 荃灣西碼頭 起跑, 不見即散。
    路線:  荃灣西 至 青龍頭 來回 16K  (長短隨意)如雷暴及黃雨會取消         

溫馨提示:天時暑熱〜記得帶水,八達通或小量金錢等。

1. 恒恒
    2. 駿哥
    3. 榮哥

dmy
    我要休息準備夜晚長課.... 你哋加油喇.  發表於 2013-7-10 10:20

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

近來我跟open u 星期二在ssp球場跑
    有街坊問我跑 interval 定 衝圈?

總之就是跑8公里
    點跑看到時情況而定

最短途就 800 x 10
    最長途就 2000 4000 2000

PS: 我個個星期二都有去, 但今星期有事去不到

Kin in Running

dmy
    堅堅遲啲我可以星期二同你跑喇... 你唔駛再酸留留話冇人回應你啲約跑喇~~~  發表於 2013-7-10 10:22

升級   100%

該用戶從未簽到

禽晚同joe,榮榮,小力跑ssp場
    識左joe既行山朋友Mavis ctse,佢主力行山,佢咩跑步朋友,於是我就介紹左佢黎美孚zone啦~~~

kinkin:
    禽晚好似唔見有open u 既training wor??

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

歡迎歡迎 熱烈歡迎
    歡迎 dmy, cat, joe,榮榮,小力, 及各位街坊

應該一定有training wor, 哪裡個個星期風雨不改的
    歡迎歡迎 熱烈歡迎

Kin in Running

升級   24.33%

該用戶從未簽到

青公約跑 13-07-2013
    集合時間: 星期六  7:30 am美孚站出口D集合, 8am 荃灣西碼頭 起跑, 不見即散。
    路線:  荃灣西 至 青龍頭 來回 16K  (長短隨意)如雷暴及黃雨會取消         

1. 恒恒
    2. 駿哥
    3. 榮哥
    4. 小力

升級   16.75%

該用戶從未簽到

青公約跑 20-07-2013

1. 恒恒
    2. 駿哥
    3. 榮哥
    4. dmy
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.

升級   16.75%

該用戶從未簽到

Midnight 逃兵事件簿 0713-0714

Midnight Express 45K Pre Trip 上星期六五點半正式出發, late afternoon 出發喺summer 喺好事, 嗰日又冇乜太陽, 又有風, 開步都舒服.  都知麥第四段難行, 而且有45k 路要走, 所以都想留力, 但大家初期都雄心壯志, 所以第四段中段可以跑嘅路都放一放, 好舒暢.  之後太陽收了, 過一個水澗位右腳又跣咗落水,   好驚易起blister... 冇帶extra襪, 冇計, 焗住跑.  之後大家見到有好多螢火蟲, 大家熄哂燈睇咗一輪, 好鬼靚.  再之後慢長嘅路終於到馬路, 大家加速落去士多食豆腐花.  呢個第四段真係去咗真氣半成, 食番個豆腐花先似番個人.  

成成喺個亭留咗水俾我哋, 唔知點解我諗起幼稚園復活節時啲先生收埋啲朱古力蛋等我哋去揾咁... 呵呵...十點半再喺第五段上獅子山段出發, energy level 下降了, 冇人跑, 只有急步.  好在第五段多平路, 大家唱歌提神. 我個speaker 條線可能俾我拉斷咗, 好頹, 第五段冇歌聽.   中途個亭遇另一team 人馬, 兩個半鐘後到大埔道.  第五段尾段落樓梯落教育徑時落到我想死, 上樓梯都冇咁辛苦~!!  其實教育徑條路咁正, 如果喺日頭都可以跑, 但係冇力跑啦.

去到大埔道, 有隊員不適閃咗.  喺大埔道入馬騮徑前大家坐喺地休息一會, 再遇之前山上見到嗰team人, 有個靚女認出我喺美孚zone 人... 哎吔, 希望冇得罪過人... 俾人諗出 @_@ , 下次都係笠住個紙袋操山算 (日頭嘅話又可以防曬).  

馬騮徑馬路好焗, 冇之前咁一直有風, 又上斜, 好辛苦.  之後開始山路, 我feel 到我開始跌watt 了, 個山唔高都好辛苦, 腳步唔係好solid.   唉, 都知成成會嚟support, 點解唔一早交支行山杖俾佢, 請佢喺城門拎俾我呢?  不過我又冇拎gel 出嚟食, 事關冇食宵夜習慣嘅我, 要喺半夜食嘢好唔慣, gel 又唔係啲你會有craving 嘅食物.  (噫家諗, 如果嗰時拍兩包gel 可能會好啲)   嗰時嘅體力, 唔知點上針草帽, 捱, 應該可以, 但咁快爆做咩呢?  深夜, 人嘅意志力特別低, 所以喺落到燒烤場前做損友, 問其他隊員做唔做逃兵.  成功氹掂隊員一齊閃, 個人鬆哂.  落到燒烤場, 享受成成的supoort, 啲飯團好好味.  仲見有人燒野食....   零晨兩點燒野食??!!  

女子組全軍覆沒.  最後只有joe, 傑, 同vic 繼續行程, hats off to them~~!  出城門時好在有的士入城門唔知咩村drop off 客, 所以唔駛行幾k出去揾的士, 真係注定要閃, 呵呵.  返到梳洗呢樣嗰樣上床時已經四點, 心諗唔知佢哋行到邊.  起身時check whatsapp 知佢哋安全完成.  好勁呀!

雖然都操咗27.9k, 可以交貨, 但故事又教訓我, 唔夠長課, 唔夠長課, 唔夠長課!  所以我決定今個星期開始, 每星期要跑一次長課 (<咳嗽聲> 我嘅長課係20k).  如果唔係都唔知爛頭2peaks 同雷利點屎.

下次大操會喺爛頭2 Peaks 喇.  

Ina 女子組 已經好利害!  詳情 回覆 發表於 2013-7-20 10:01

升級   100%

該用戶從未簽到

佩服 !

升級   100%

該用戶從未簽到

上次個樂善行係生平第一次跑山,初段有兩次小意於是放慢步伐,影下相又hea下,卒之下午四點半到終點,由上午九點起步,即用左7.5小時,好瘀 !

dmy
    完成就好, 冇話瘀唔瘀.  發表於 2013-7-15 16:11
    dmy
    martin, 你有啲字唔見咗. 呢到都有人玩樂善架~~~!  發表於 2013-7-15 16:01

升級   100%

該用戶從未簽到

我係第一批閃左既隊員~~~
    行左第4同第5段咋...
    行夜山,對我黎講最鞋係捱眼訓....

升級   100%

該用戶從未簽到

1. 恒恒
    2. 駿哥
    3. 榮哥
    4. dmy
    5. martin
    6. fanny
    7.
    8.
    9.
    10.

dmy
    martin ching, 你可以直接去荃灣西碼頭等我哋.. 唔駛一定去美孚集合架. annoucement: 星期六約跑完會有飲茶之約. 地點應該喺美孚. 唔跑都可以嚟吹水.  詳情 回覆 發表於 2013-7-17 15:32

升級   16.75%

該用戶從未簽到

yymamartin 發表於 2013-7-17 12:29
    集合時間: 星期六  7:30 am美孚站出口D集合, 8am 荃灣西 ...

martin ching, 你可以直接去荃灣西碼頭等我哋.. 唔駛一定去美孚集合架.

annoucement:  星期六約跑完會有飲茶之約.  地點應該喺美孚.  唔跑都可以嚟吹水.

係呀,我會存衣服係楊屋運動場,再落去栢麗灣碼頭同你地會合,跑完出美孚飲茶,正!  詳情 回覆 發表於 2013-7-17 18:16

升級   16.75%

該用戶從未簽到

夜探青公 0716

決心練長課, 噚晚揾咗恒恒, 榮榮同ken 一齊去青公集訓.  好在天氣涼, 26.2度, 但各樣原因跑夠10k 後回頭.  齊頭 20k 收工.  恒恒又係一起步冇耐就一支箭表咗去.  我同榮榮ken 慢jog 享受過程.  夜晚青公風景好靚, 唔覺唔覺幾k 又幾k.   但summer 以來大家好耐冇認真練長課, 回程最後幾k 有點吃力, 但回到公園因好多 "風景" 睇而divert 咗attention, 所以都冇需要行, 可以圓滿完成.  好開心.

DMY 唔好意思,每次我都想跑自己舒服速度,當日唔算熱,所以相跑快些,看看初練烈陽神之後的狀況。  發表於 2013-7-17 17:50
    DMY 唔好意思,每次我都想跑自己舒服速度,當日唔算熱,所以相跑快些,看看初練烈陽神之後的狀況。  發表於 2013-7-17 17:49

升級   16.75%

該用戶從未簽到

haha, 我明啦, 唔駛解釋咁多啦. 呵呵.

升級   100%

該用戶從未簽到

dmy 發表於 2013-7-17 15:32
    martin ching, 你可以直接去荃灣西碼頭等我哋.. 唔駛一定去美孚集合架.

annoucement:  星期六約跑完會有 ...

係呀,我會存衣服係楊屋運動場,再落去栢麗灣碼頭同你地會合,跑完出美孚飲茶,正!

升級   16.75%

該用戶從未簽到

1.  Mavis (茶)
    2. 駿哥 (茶)
    3. 榮哥 (茶)
    4. dmy (茶)
    5. martin (茶)
    6. fanny (茶)
    7.  kanes (未必跑, 茶)
    8. benben (茶)
    9.
    10.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

1.  Mavis (茶)
    2. 駿哥 (茶)
    3. 榮哥 (茶)
    4. dmy (茶)
    5. martin (茶)
    6. fanny (茶)
    7.  kanes (未必跑, 茶)
    8. benben (茶)
    9. Ken (茶)
    10.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

dmy, 搵個(星期日)要再跟你地上多一次華山, 有d掛字佢tim.

dmy
    好呀mill 姐, 星期日如果天氣不佳我又揾唔到人跑山, 我會上一轉華山的.... 下星期我要請假... 可請他們安排.  詳情 回覆 發表於 2013-7-19 13:31

升級   16.75%

該用戶從未簽到

明日跑完飲茶地點 (唔like 可改地點, book 咗穏陣啲):

稻坊 (美孚地鐡a 出口行五分鐘)
    荔枝角寶輪街1號曼克頓山商場(曼坊)1樓102舖

日期:  七月二十日上午十一時
    Booking Ref:  屈小姐
    Booking #:  A7