香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 wong.siufu 於 2010-2-2 15:27 發表
    日期:2月3日(星期三)
    時間:7:00pm
    地點:北區運動場

今個星期黎唔到

我個大人同stan兄既差不了多少,只可以隔星期來!!
    咁我大人又不至於唔准我來, 佢叫我唔好跑咁多啫

升級   67.95%

無聊

聽日玩乜好? 8x1k 好嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-2-2 15:54 發表
    聽日玩乜好? 8x1k 好嗎?

正合小弟心意~~

6分連休??
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

上次我攰唔敢玩,佢地都係6min 連休...
    7兄來嗎?

升級   67.95%

無聊

原帖由 花子阿DEE 於 2010-2-2 18:19 發表

上次我攰唔敢玩,佢地都係6min 連休...
    7兄來嗎?
    6分連休真係太激, 就算我唔攰都玩唔到
    最近兩次已經改左, 大家各自按自己pacing跑, 中間休3分鐘, 但需時會耐左,
    我呢d慢腳, 如果跑晒8組, 可能要你地等好耐

升級   15.45%

該用戶從未簽到

聽晚有無人可以帶件網衫比我摸下呀

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-2-2 15:51 發表
    咁我大人又不至於唔准我來, 佢叫我唔好跑咁多啫

Stan兄:
    唔好意思,形容錯左你大人.
    Sorry

升級   100%

該用戶從未簽到

咁多位師兄師姐:

二月底就比賽,聽你地講長課開始暫停,或者不再跑咁遠.
    咁呢d沖圈應該幾時停止呢?
    我在runner's world度做左個training plan,沖圈沖到比賽個星期都會沖,你地係咪都一樣?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-2-2 23:54 發表
    咁多位師兄師姐:

二月底就比賽,聽你地講長課開始暫停,或者不再跑咁遠.
    咁呢d沖圈應該幾時停止呢?
    我在runner's world度做左個training plan,沖圈沖到比賽個星期都會沖,你地係咪都一樣?

理論上係要繼續沖GA, 衝到比賽前一星期, 但事實上.....
    有時間就衝LO...

升級   0%

該用戶從未簽到

大家 Good ......Morning...呀!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

早晨呀, 咁多位

升級   95.6%

該用戶從未簽到

同志們! 早呀!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

北區既朋友, 早晨呀

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早
    尋晚, 衝 8 x 1k, 有件唔係太愉快事件 , 其實小事一樁,
    係運動場就经常有人响處行就見怪不怪 , 公共設施, 人人都有權利享用 ,
    你响 400m 內圈行, 我最多衝到你處 , 左邊有位咪靠左衝過去 , 如果咪右面上避一避 ,
    唔知做乜鬼 , 尋晚有 2 位阿婆 (60+), 並排行下又打撗 fing 下手 , 我好心叫佢行出一條線,
    費事到時唔覺意撞到佢咪大獲 , 佢仲要話 "關鬼你事 , 個場你架 , 神经病 " 佢係要行....
    另外有 3 父女 , 又係平排係內線行下 , 停下 , hea......好 warm.(大佬呀爸 , 我都係人地老豆)
    顧下其它人士既感受,

升級   15.45%

該用戶從未簽到

早晨呀各位!

Loud 兄, 我都遇到兩件事, 1)有一位大佬, 好似蛇咁跑0向我前面, 佢前面又無人阻佢, 真係頂!
    2)有4個阿嬋並排占左4 條線"行", 我心諗妳地叫多4 個fans黎, 咁我地跑第幾線?

另外, 我想問下, 我琴日做玩馬克操, 跟主鬆筋, 有一個動作係坐0向度一隻腳伸宜一隻屈,
    一做,右邊肋骨對下0個舊腹肌扯主好似抽筋咁, 會唔會係做馬克操時拉親呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2010-2-4 10:19 發表
    早晨呀各位!

Loud 兄, 我都遇到兩件事, 1)有一位大佬, 好似蛇咁跑0向我前面, 佢前面又無人阻佢, 真係頂!
    2)有4個阿嬋並排占左4 條線"行", 我心諗妳地叫多4 個fans黎, 咁我地跑第幾線?

另外, 我想問下, 我琴日 ...

會唔會係做 "高抬腿跑 " 擺動双手時拉到腹下o個組肌肉 , 要放松, 腳 , 腳,
    休息 1-2 日無事的

升級   67.95%

無聊

原帖由 loudspeaker 於 2010-2-4 09:54 發表
    大家早
    尋晚, 衝 8 x 1k, 有件唔係太愉快事件 , 其實小事一樁,
    係運動場就经常有人响處行就見怪不怪 , 公共設施, 人人都有權利享用 ,
    你响 400m 內圈行, 我最多衝到你處 , 左邊有 ...
    各位早晨呀!
    我每次都要跑出第三線繞過佢地
    算啦, 敬老~
    小弟尋晚雖然時間較慢, 但總算食晒8組, 同埋步速控制得幾好, 尚算滿意