香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

琴晚聽完 3 水兄的 TI (想像你的手好像矛 , 刺入水並幻想有個洞由這裡鑽入去,
今晚我用這方法,遊了 1.5hr...好舒服,好正。
明天如果好天,我可能去一轉 tung chung 踩 100k, 但是這次會用 avg <25km/hr
3 水兄,的 12 點踩, 6 點拉,明天要試下先。
希望完成到,不用 call 大家救我

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-5-19 17:13 發表

我第一次落北區就係咁,好似包場,好有運動員練習feel,覺得自己有d 似劉翔~~" />" />hiuijhkj " />" />hiuijhkj " />" />hiuijhkj

擒晚有無人落黎啊?

我係 4:30 – 6:00pm包場,個職員第二次走出黎叫唔好跑la 才收工,
拉筋時個天才狂閃,閃電樹睇倒幾次添!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

聽日唔落雨我會去石澳操下水,用下三水兄方法,希望會好D

升級   95.6%

該用戶從未簽到

呢一兩日咁ga 天氣, 真係唔使跑喇.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2010-5-21 00:04 發表

擒晚有無人落黎啊?

我係 4:30 – 6:00pm包場,個職員第二次走出黎叫唔好跑la 才收工,
拉筋時個天才狂閃,閃電樹睇倒幾次添!

有呀Wongsir,不過我地掛字件新衫,係咁意晌個場度jog 左陣就去左馬仔記吹水特訓~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-5-22 10:14 發表
呢一兩日咁ga 天氣, 真係唔使跑喇.....

水又游 5 到, 車又踩 5 到, 唯有冒雨跑啦
尋日有沒去到石 O 游水呀 kito ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-5-22 10:58 發表

有呀Wongsir,不過我地掛字件新衫,係咁意晌個場度jog 左陣就去左馬仔記吹水特訓~~

實在太吸引, 我跑左 5 個圈收工

升級   100%

該用戶從未簽到

昨早跑了16K,心跳圖如下,沒有再爆錶了,而且自己亦刻意跑慢一點.

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

小虎兄, 昨日早上諗住去公園撞你一齊跑, 可能我太遲, 你已起步了~
    昨日早上好熱好焗, 我跑唔夠10K頂唔順了, 耐力已大不如前了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-5-23 21:09 發表
    昨早跑了16K,心跳圖如下,沒有再爆錶了,而且自己亦刻意跑慢一點.

當只錶沒事啦

siu fu 兄 5 知用什麼速度跑, HR 接近 140以上,可能接近 tempo run.
    等你試多一排,我會買來試下。
    今天早又大雨,又閃電,等到中午先可以去遊泳。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-5-23 21:29 發表
    小虎兄, 昨日早上諗住去公園撞你一齊跑, 可能我太遲, 你已起步了~
    昨日早上好熱好焗, 我跑唔夠10K頂唔順了, 耐力已大不如前了

stan 兄,要keep 住跑一排先可以返回以前的狀態了,
    不用擔憂,要點時間。

升級   15.45%

該用戶從未簽到

小虎/stan兄,我琴日打的返工, 見到你地, 小虎0向清河村百佳對出, stan兄0向北區醫院外面巴士站, 你地只係差幾百米, 下次約埋跑啦

升級   95.6%

該用戶從未簽到

星期五鬼咁好天, 有去到石澳游水呀, 依家游得多海都唔怕係海度游喇!

今朝(星期日)都去跑左陣, 跑8K 都頂唔順, 唔知因為天氣熱定尋日捐左血.........

捐完血第二日都係休息下好, 真係暈暈地......

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

各位, 早晨

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-5-23 21:29 發表

Stan兄:
    應該係我遲左出發.
    跑完14K之後見到你已在公園裡,不過自己計劃加長距離(今次加左2K),到我返回公園時,又見唔到你!

如果一般你星期六早上都有空,不如我地約實一齊跑吖!
    早上8點如何?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-23 21:59 發表
    siu fu 兄 5 知用什麼速度跑, HR 接近 140以上,可能接近 tempo run.
    等你試多一排,我會買來試下。
    今天早又大雨,又閃電,等到中午先可以去遊泳。

Loud兄:
    其實我從細到大都自覺心跳比較快.
    這次速度好慢,平均7.12/K

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-5-24 09:37 發表

Loud兄:
    其實我從細到大都自覺心跳比較快.
    這次速度好慢,平均7.12/K
    上圖可以睇到,90%係7.11/K

上圖就係16K入面既速度分佈

如果計LSD,咁係咪要再慢d?
    要HR

隻錶依家好似幾準咁wo, 其實lsd 慢d 都唔緊要啦, 你個距離夠嘛, 依家天氣咁熱實跑慢d

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 wong.siufu 於 2010-5-24 09:23 發表

Stan兄:
    應該係我遲左出發.
    跑完14K之後見到你已在公園裡,不過自己計劃加長距離(今次加左2K),到我返回公園時,又見唔到你!

如果一般你星期六早上都有空,不如我地約實一齊跑吖!
    早上8點如何 ...
    我當日八點九才在公園出發呢~
    8點應該冇問題, 但如果有野做就來不到, 見不到我就不用等啦

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-5-24 11:15 發表
    隻錶依家好似幾準咁wo, 其實lsd 慢d 都唔緊要啦, 你個距離夠嘛, 依家天氣咁熱實跑慢d

隻錶既GPS是他們自己技術,應該可靠.
    而條心跳belt,看了很多討論,他們應是買回來,可能有d belt會參差d,亦只能靠修改軟件去提高個yield rate.