香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

多謝各位關注, 我會多些休息~
    好在嗰晚冇和你地一齊吃飯~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

休息多D, 早日康復喇!!

我地幾個都該無比你傳染到, 請放心

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 stanwong 於 2009-11-7 22:00 發表
    小弟星期三操練完後, 當晚已有些少唔妥...
    起初以為普通傷風感冒, 點知越來越嚴重, 昨晚仲發燒...
    今早睇醫生, 醫生話流感, 而有八成機會係豬流感...
    豬流感已變成與一般流感無異, 已沒必要做測試了...
    起碼要休 ...

stan 兄, 保重呀

升級   100%

奮鬥

咁多位, 早晨呀

升級   21.15%

該用戶從未簽到

大家好~~
    我係一個只跑了一個月的新手~~
    而且是剛戒煙成功的

所以體能 心肺 耐力都很差
    就算慢跑都只跑到8k 56min左右

請問一下 我的狀況適合參加你們的沖圈約跑嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 matthew~文 於 2009-11-9 12:40 發表
    大家好~~
    而且是剛戒煙成功的

Matthew 兄,衝圈快有快衝,慢有慢衝,快慢都可以一齊衝架~~
    仲有我地有一半時間係做基本功練習,主要做馬克操,新人都o岩玩,有興趣就過黎一齊玩啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 matthew~文 於 2009-11-9 12:40 發表
    大家好~~
    而且是剛戒煙成功的

恭喜師兄戒煙成功!

當然可以黎join我地既沖圈約跑~
    其實我地每個北區友的速度都各有不同,只要依照自己應有的速度去完成就可以

升級   0%

該用戶從未簽到

Loud兄上鏡喎~
    果日長課操成點?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

大家好~~
    而且是剛戒煙成功的

你黎試一次咪知適唔適合lo, 無野架wo, 黎啦

不過今星期三北區練習可能會暫停, 請繼續留意呢個post

升級   21.15%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-9 13:35 發表

你黎試一次咪知適唔適合lo, 無野架wo, 黎啦

不過今星期三北區練習可能會暫停, 請繼續留意呢個post

哈~我正想問你地今星期係咪會去哂跑青公

我以前係住上水架
    不過搬左過香港好多年
    但又唔識點沖圈
    所以想跟你地學下野~~

你地係上水定粉嶺火車站果個?
    小弟來獻醜了~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-11-9 13:19 發表
    Loud兄上鏡喎~
    果日長課操成點?

琴日訓到 5 G 醒, 約左阿 kopo hing, 6:30, 成 6:22 先醒
    即刻打電話給 kopo hing, 通知他要 7:00 先可以出發。
    早餐都沒有吃便開始跑去 fanling, 跟住同 kopo 一路吹水一路
    跑 6'/k, 去到沙頭角,用左 1:1x 左右,
    都知道要封路,問左阿 sir 可以[照跑嗎?他說 no problem,
    阿kopo 要返回 fanling, 我一心要跑下斜路,可能有其它參賽者,
    上斜給人帶快左,去到 wu kut tang, 看到阿 daniel, 已經好想感謝他
    上次幫我影了好多 0 相,點知下雨,沒有再聊多幾句便再出發。
    沿途一路有人,不自覺跑快左,下斜 keep 住 4'30/k, 去到 tai mei tuk
    餐館好想吃 d 野, 因為的確好餓,但是還有一半路要完成,所以繼續跑
    落去,但是可能先頭跑得急左,開始有 d 累, 但是還 keep 住 6'/k, 一直跑到
    taipo Jusco, 買左 drink and bread 吃。
    我想跑左 32-33km, 用左 3hr 1x,  還可以繼續,但是因為約左阿子去吃午餐和要去
    北區運動場跑圈 要 10:00 前返回家(實際上已經遲了,我 11:00 先返回
    家)。
    今次測驗,如沒特殊意外,O 馬 sub 4, 應該沒有問題。

升級   100%

奮鬥

早.....晨.....呀.....

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-11-9 23:22 發表

琴日訓到 5 G 醒, 約左阿 kopo hing, 6:30, 成 6:22 先醒
    即刻打電話給 kopo hing, 通知他要 7:00 先可以出發。
    早餐都沒有吃便開始跑去 fanling, 跟住同 kopo 一路吹水一路
    跑 6'/k, 去到沙頭角,用左 1:1x ...

LOUD兄, 你0個日都好強下. 跑左咁耐, 個心跳都係130左右. 我番轉頭去到沙頭角公路時, 心跳已經到145左右.  之後因趕時間無再跑了. 我想你澳馬sub4應該無問題. 千祈唔好受傷就得gala.  

另外, 我下午去左ginny 度買power bar (賽前食) 同power gel (青檸味同vanilla味). 睇下幾時可以攞比你. 明日青公長課去唔去? 明日攞比你ok唔ok? 電聯啦!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-11-10 08:57 發表
    早.....晨.....呀.....hgj091" />" />hj

早呀 SUE,
    星期日見到你同 Longrun 友打氣 , 好勤力呀 , 又突然之間落雨, 所以未有時间閑聊下
    又跑鬼左。

升級   100%

該用戶從未簽到

早晨,咁多位師兄師姐!!

聽晚有沒有沖圈約跑?
    我想來學吓野!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-11-10 09:31 發表

LOUD兄, 你0個日都好強下. 跑左咁耐, 個心跳都係130左右. 我番轉頭去到沙頭角公路時, 心跳已經到145左右.  之後因趕時間無再跑了. 我想你澳馬sub4應該無問題. 千祈唔好受傷就得gala.  

另外, 我下午去左ginny ...

Thx, 好耐未吃過 Powel gel 啦
    好呀明天跑青公 , 你帶埋俾我呀。
    當日 , 可能有太多人一齊跑 , 跑下跑下先發覺, 自己係 lsd 唔係黎比賽 ,
    好似好快就跑完咁 , 可能我無入到鹿頸, 所以比其它人快左 , 去到亡命斜,
    見到牙 CU 83, 用支長炮係咁影 , 好型仔 , 由於 5 想打擾佢 , 慢跑到
    餐聽, 爭扎左去食早歺定繼續跑 , 都係繼續 , 買左支 bonactive 再上路,
    去到消防局, 可能用左 2:45 (比上年快左 >30mins), 最衰應承左要早回 ,
    唔係便可以完成 1 round.
    渣打前可能會再跑多次

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2009-11-10 10:01 發表
    早晨,咁多位師兄師姐!!

聽晚有沒有沖圈約跑?
    我想來學吓野!

明晚可能無人呀 , 小虎 hing,
    stan 病左,
    我 , kopo, kito and cyw, 去左青公

唯有下次見  , 我會着網衫

升級   100%

該用戶從未簽到

知道了.
    大家努力

升級   100%

奮鬥

[quote]原帖由 loudspeaker 於 2009-11-10 09:52 發表

早呀 SUE,
    星期日見到你同 Longrun 友打氣 , 好勤力呀 , 又突然之間落雨, 所以未有時

升級   21.15%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2009-11-10 10:28 發表
    知道了.
    大家努力

來港島玩下啦~~
    [url=https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6937&page=1#pid401540]https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6937&page=1#pid401540[/url]