香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-11-30 10:32 發表
早晨呀, 咁多位!
小弟昨日聯合國半馬跑1:52, 雖然pb, 但距離目標1:45有d距離, 有些失望
跑到一半又要去廁所解決, 點樣經常咁架

Stan 兄PB 就好啦,留番多少下次再做PB 嘛~~
飲水問題係要自己去調較,我而家跑比賽預水都ok 呀,係果次3T 時間多得滯飲多左就出事,留心一下應該會好D~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-11-30 10:32 發表
早晨呀, 咁多位!
小弟昨日聯合國半馬跑1:52, 雖然pb, 但距離目標1:45有d距離, 有些失望
跑到一半又要去廁所解決, 點樣經常咁架

尋日好塞人下喎 , 有無影响呀 ?
腸胃既野 , 要注意下 ,
留番 Mizuno HM 再 PB 過啦

升級   0%

該用戶從未簽到

尋日走左課 33km 長課 , 3:13;xx HR 130<
响澳馬前完成 302km 目標, 由於好涼有微雨 ,
跑起上黎好舒服下 , 如果可以克服氹子橋來回
4 次上斜, sub 4 應該無問題。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-11-30 10:51 發表
尋日走左課 33km 長課 , 3:13;xx HR 130<

Loud 兄而家既水平馬交馬SUB-4 應該無問題啦,到時放鬆D 跑一定有好成績,等你好消息~~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

恭喜stan兄pb!!! 雖然成績未及預期, 但並不代表你跑得不好, 由於小解關係, 你在此可能浪費了數分鐘, 所以實際時間應與1:45相距不遠. 留番下次再pb law. 其實每次pb小小, 可能會更有推動力繼續爭取更好成績.

下次跑之前痾清佢. 然後放鬆, 唔好咁緊張, 就自然唔使去廁所gala.

M記半馬同渣馬一齊努力!!

升級   100%

該用戶從未簽到

loudspeaker兄:

昨早我係百福公園內看到公園外的你在跑,太遠了沒打招呼!
33km 長課,條路線係點走?

昨天原打算走兩轉北區醫院,但係左外膝太痛,跑左12/13K頂唔住冇跑.
左外膝時痛時唔痛,都幾煩.

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-30 10:40 發表

Stan 兄PB 就好啦,留番多少下次再做PB 嘛~~
    飲水問題係要自己去調較,我而家跑比賽預水都ok 呀,係果次3T 時間多得滯飲多左就出事,留心一下應該會好D~~
    係腸胃問題, 開大呀, 出發之前已去過廁所啦, 點知都係咁, 跑跑下又急, 激死人
    幸好咁岩有流動廁所, 冇人唔使等~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-11-30 10:51 發表

放心啦!! loud兄, 只要以平常心並輕鬆心情, 以你平日的表現, sub4應該是囊中之物了.

btw, 你心跳率都幾勁, 跑成3小時都係<130. 再長0既耐力運動對你來講都沒有太大難度了.

升級   67.95%

無聊

原帖由 loudspeaker 於 2009-11-30 10:46 發表

尋日好塞人下喎 , 有無影响呀 ?
    腸胃既野 , 要注意下 ,
    留番 Mizuno HM 再 PB 過啦
    去廁所好快搞掂, 開大2分鐘pb
    加埋塞人因素, 應該阻慢幾分鐘而已,
    長力明顯不足, 諗住做5分1K, 但後段越跑越慢, 要多些長課至得啦~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-11-30 11:08 發表
    長力明顯不足, 諗住做5分1K, 但後段越跑越慢, 要多些長課至得啦~

我而家都嚴重缺乏長課, 試下約埋一齊咱練長課. 有個伴一齊跑會無咁悶. 我星期六早上打算來個粉嶺-上水(4次)-28km, 有無興趣?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-11-30 11:04 發表
    係腸胃問題, 開大呀, 出發之前已去過廁所啦, 點知都係咁, 跑跑下又急, 激死人
    幸好咁岩有流動廁所, 冇人唔使等~

開大都PB,咁更加應該滿意啦~~
    我都間中有呢個問題...比賽日特別容易肚痛,比賽前幾日之內小心飲食啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-11-29 23:33 發表
    人工智能報名系統

基本功練習及衝圈特訓

日期:12月2日(星期三)
    時間:7:00pm
    地點:北區運動場

報名:

1. 上水馬王
    2. loudspeaker
    3. stanwong
    4. Kopo
    5. cy媽
    6. Kito
    7. 花Dee
    8. 王小虎
    ...

Stan兄:
    星期三黎唔到,人在大陸.
    下星期啦!!

升級   100%

該用戶從未簽到

>開大都PB,咁更加應該滿意啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

咁都有PB!!!

升級   67.95%

無聊

原帖由 kopo1128 於 2009-11-30 11:19 發表

我而家都嚴重缺乏長課, 試下約埋一齊咱練長課. 有個伴一齊跑會無咁悶. 我星期六早上打算來個粉嶺-上水(4次)-28km, 有無興趣?
    但今個星期日我報左石門10K, 所以星期六應該唔會長課了~
    連續四個星期日都比賽, 石門係魔鬼賽程最後一關了, 點都摶埋佢啦,
    之後除左美記半馬, 和渣打前的馬鞍山8K外, 應該唔會再報比賽了,可以專心練多些長課啦~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-11-30 11:32 發表
    但今個星期日我報左石門10K, 所以星期六應該唔會長課了~
    連續四個星期日都比賽, 石門係魔鬼賽程最後一關了, 點都摶埋佢啦,
    之後除左美記半馬, 和渣打前的馬鞍山8K外, 應該唔會再報比賽了,可以專心練多些長課啦~

開大都pb!!
    石門0個段路全平路好好跑, stan 兄又可再pb 喇!!

kopo:
    依家我d 長課都唔夠長, 下次大家約埋長課丫, 不過我星期六要返工, 如果朝早要星期日先得呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2009-11-30 11:04 發表
    loudspeaker兄:

昨早我係百福公園內看到公園外的你在跑,太遠了沒打招呼!
    33km 長課,條路線係點走?

昨天原打算走兩轉北區醫院,但係左外膝太痛,跑左12/13K頂唔住冇跑.
    左外膝時痛時唔痛,都幾煩.

綠色部份為 10km, 多少少

登錄/註冊後可看大圖

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-30 11:39 發表

開大都pb!!
    石門0個段路全平路好好跑, stan 兄又可再pb 喇!!

kopo:
    依家我d 長課都唔夠長, 下次大家約埋長課丫, 不過我星期六要返工, 如果朝早要星期日先得呀

阿傑兄, 由於要返教會, 如果星期日長課都可以, 不過就要好早開始, 例如6:30am.  你咁早ok唔ok ar?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-11-30 11:08 發表

Stan, 不如下次唔食早歺 , 食條 power bar,
    有成 1542 卡路里 , 可能有效改善去厠所問題

升級   67.95%

無聊

原帖由 loudspeaker 於 2009-11-30 11:57 發表

Stan, 不如下次唔食早歺 , 食條 power bar,
    有成 1542 卡路里 , 可能有效改善去厠所問題
    下次試下先, power bar同power gel是否不同的?