香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

好呀,MILL姐,多D入來坐下啦...有咩同仇家講,呢度都得既啦,佢周不時會入來窒下我既,一定見到.
係呢,801我地有個約墨魚團,有冇興趣來玩下?

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.07.13 19:00 屯門鄧兆堅運動場(20)

老作中~~~

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 亞平 於 2009-7-16 23:06 發表

好呀,MILL姐,多D入來坐下啦...有咩同仇家講,呢度都得既啦,佢周不時會入來窒下我既,一定見到.
    係呢,801我地有個約墨魚團,有冇興趣來玩下?

你同呀sue係歡喜怨家就係人都知啦!
    我得閒會入離搵吓你地架, 至於約墨魚團果日我有事唔得閒, 所以無報名囉!
    馬王ching都有叫我地去呀! 謝謝你的邀請平ching.

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.07.16 19:30 屯門鄧兆堅運動場

自夏季開始,已經習慣無論沖多長的距離,組數都是以8組為上限.今晚不知何故,突然改回要沖10組,聽到時有點驚愕.Partick兄說不要沖的太疲累,擔心身體恢復得不充分,會對接下來的星期六操山有影響.心理也都盤算著只玩一半就好了.晚了15分鐘收工,來到時他們已經開始沖了.換好衣服拉完筋,就剛好接上第3組開始,於是就跟了ken兄跑了3組,自己跑了2組,剛好完成一半.

1k x 5 組時間:

04'12"98
    04'15"93
    04'40"37
    04'11"99
    04'23"52

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-14 22:08 發表
    2009.07.12 17:00 荃灣10K黃昏賽

天氣比預計的好了很多,打風後沒有狂風大雨,賽事可如期舉行算是萬慶.只是成績比預期遜色了多少,09年3月8日沙田河畔10公里賽時間是49'24",本來希望能跑47~48左右,結果是49'33.有點失 ...

ching, 恭喜完成了10k!

人多,天氣又可能有點熱,能差不多跑到PB已經很不錯呀

我覺得10k喝水是幾重要的.若水不夠,到后段可能体力不支.

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.07.18 12:00 麥理浩徑3-4段

從西貢碼頭開出往黃石碼頭94號公車,把我們一行6男1女7個人帶到北潭坳麥理浩徑3段起點.在車上我們分享了仇家一枝防晒油,可是當大家都完成了防晒準備工作後,太陽卻跟我們開了個小小玩笑,悄然隱蔽了.中午12時26分,我們就在3段起點出發,一開始便是要攀登452米高的岩頭山,此山也是3段裡四座山中最高的一座山,記憶中只用了20分鐘就攀上頂峰,站在山頂最高點,俯瞰眼下,盡是浩瀚的海洋,吐露港,大埔,馬鞍山也盡入眼簾.可惜如此美麗景觀,也只能匆忙一窺便要離開.餘下的三個,它們就是畫眉山、雷打石山和雞公山都是在海拔400米以下的山峰,比較容易完成.麥徑三段總長10.2公里,可以跑的路程不多,大部份時間都是用來爬山,是極需要消耗體力才能完成的路段.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄、各位..特別是支援隊Dee兄、曲奇...萬分佩服....
    昨日天氣真的羅命..一切小心為上....

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-19 22:40 發表

從西貢碼頭開出往黃石碼頭95號公車,把我們一行6男1女7個人帶到北潭坳麥理浩徑3段起點.在車上我們分享了仇家一枝防晒油,可是當大家都完成了防晒準備工作後,太陽卻跟我們開了個小小 ...

太刺激了!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-7-19 22:44 發表
    昨天太刺激了,小弟明天有排作﹗﹗

屈老兄..慢慢作..再唔係就索性 copy...嘻嘻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-7-19 23:01 發表
    平兄、各位..特別是支援隊Dee兄、曲奇...萬分佩服....
    昨日天氣真的羅命..一切小心為上....

parco 爸,對於DEE兄及藍妹的支援.除了萬分佩服外...是萬分感激!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-7-20 06:29 發表

太刺激了!

謝謝佐治男孩留言,前日真的相當刺激~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 20/7/2009 09:46 發表

謝謝佐治男孩留言,前日真的相當刺激~~

平哥,腳趾起水泡?著過腳趾襪末?效果好D但可能令腳趾部份濶咗,對鞋唔啱著。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-7-20 09:51 發表

平哥,腳趾起水泡?著過腳趾襪末?效果好D但可能令腳趾部份濶咗,對鞋唔啱著。

腳趾襪末著過,不過稍後會去買對厚身行山襪..及行山鞋...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-20 10:21 發表

腳趾襪末著過,不過稍後會去買對厚身行山襪..及行山鞋...

平兄,如果你既腳板/腳趾咁快有反應,即係你腳既皮膚未係好適應長時間行山,要注意鞋會唔會唔夠鬆,貴既超厚行山襪效果係唔錯,不過行多兩次長課就好快were,肉都亦埋,可以試下同時著兩對襪/腳趾襪/查花士令等,總之試好晒至去比賽,到比賽時玩可以減少皮肉之苦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

從西貢碼頭開出往黃石碼頭95號公車,把我們一行6男1女7個人帶到北潭坳麥理浩徑3段起點.在車上我們分享了仇家一枝防晒油,可是當大家都完成了防晒準備工作後,太陽卻跟我們開了個小小 ...

點解張相咁似............行刑咁既

升級   0%

該用戶從未簽到

雖然自己一早已報名參加了支援組,但後來卻已經轉為後備,可能還會再作轉變.無論如何,能和你們再一起操山,確實是一件樂事,期望下次再與各位苦中作樂....

既然現在已成為毅行的參與者,就要俾心機啦...
    十卜team事宜就用擔心...
    好好enjoy每次"苦中帶甜"的操山~~
    p.s. 希望你地下次操山時會遇到好天氣啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-20 12:59 發表

既然現在已成為毅行的參與者,就要俾心機啦...
    十卜team事宜就用擔心...
    好好enjoy每次"苦中帶甜"的操山~~
    p.s. 希望你地下次操山時會遇到好天氣啦~~

我一撞平兄就...

星期五一定會好天既~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-20 13:17 發表

我一撞平兄就...

星期五一定會好天既~~

平兄 + 花子的磁場 = 壞天氣.... @@

咁快d掛定晴天公仔,1/8唔好壞天氣呀~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-20 11:47 發表

平兄,如果你既腳板/腳趾咁快有反應,即係你腳既皮膚未係好適應長時間行山,要注意鞋會唔會唔夠鬆,貴既超厚行山襪效果係唔錯,不過行多兩次長課就好快were,肉都亦埋,可以試下同時著兩對襪/腳趾襪/查花士令等,總之試好 ...

Dee兄,頭先去睇過D厚身行山襪,有D成佰幾元..最平極都要7-80元...咁鬼死貴既..