香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

以為你想讚自己對大腳夠靚添!
    時間可以證明一切,跑長距離你就知道分別,
    特別濕熱天雨天著tight係明智之選.
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-31 00:28 發表
    只夠時間跑一個熱身圈,大隊已經出發.只好硬著頭皮追上去.今晚玩1K X 10,目標正如梁兄所講好清晰,是為試新買美記Tight褲而來.首次穿著Tight褲,感覺還可以,布料輕柔,貼身而不緊迫,不會焗促,只是大腿部份有些不習慣,因為平常跑褲都是寬鬆不貼肉.當最初穿上時大腳有些悶熱,另外穿著Tight褲在慢跑時,可明顯感到大腿在互相磨擦,但沒有磨損,由於只是10公里而已,所以不能作準.整體來說,穿Tight褲和穿普通跑褲並沒有太大分別,只是比普通跑褲多一個要求,就是需要保持情緒絕對穩定.

唔明!!可否詳細解釋??
    X2~

升級   68.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-31 00:28 發表 只夠時間跑一個熱身圈,大隊已經出發.只好硬著頭皮追上去.今晚玩1K X 10,目標正如梁兄所講好清晰,是為試新買美記Tight褲而來.首次穿著Tight褲,感覺還可以,布料輕柔,貼身而不緊迫,不會焗促,只是大腿部份有些不習慣,因為 ...只是比普通跑褲多一個要求,就是需要保持情緒絕對穩定.
    多謝平兄用後感受、連自己當時情緒也細說。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-31 00:32 發表
    元朗NB場有跑山鞋同比賽鞋$399,去睇吓啦!
    有我著果條short tight背心, 叫平嫂入去睇吓.
    我買左條橙色快乾跑裙,好襯件網衫,褲旁有MP3袋仔,
    腰有孔可以穿handphoe線,好適合邊跑邊聽sue姐著.
    可 ...

後日專程去looklook,希望可以買到平平地既TIGHT褲啦,美記條貴野,真係好輕薄,摔倒底被榭枝勾到,就係咁先啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

亞平哥,你跑步情緒好唔穩定架咩?係低落定亢奮架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-31 00:28 發表
    唔明!!可否詳細解釋?? ...

回答kopo兄,B哥及alfred兄.關於情緒方面查詢,由於Tight褲緊貼身體,如果情緒不穩定,一旦低落或亢奮,身體肌肉會隨之收縮或"鵬"漲,特別是後者,發漲的肌肉會導致tight更加緊繃,除對血液流通造成影響外,亦同時影響了此褲之散熱功能.是故,穿著此類跑褲,首要條件就是保持情緒絕對穩定,以免影響此褲及身體其他部位之正常功能.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-31 00:36 發表

以為你想讚自己對大腳夠靚添!
    時間可以證明一切,跑長距離你就知道分別,
    特別濕熱天雨天著tight係明智之選.

小弟大腿較粗,談不上靚....808有課38公里操山,便可試到分別之處啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 31/7/2009 11:21 發表

回答kopo兄,B哥及alfred兄.關於情緒方面查詢,由於Tight褲緊貼身體,如果情緒不穩定,一旦低落或亢奮,身體肌肉會隨之收縮或"鵬"漲,特別是後者,發漲的肌肉會導致tight更加緊繃,除對血液流通造成影響外,亦同時影響了此 ...

平哥真係好嘢,一條tight都研究出咁多嘢

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 亞平 於 2009-7-31 11:21 發表
    回答kopo兄,B哥及alfred兄.關於情緒方面查詢,由於Tight褲緊貼身體,如果情緒不穩定,一旦低落或亢奮,身體肌肉會隨之收縮或"鵬"漲,特別是後者,發漲的肌肉會導致tight更加緊繃,除對血液流通造成影響外,亦同時影響了此 ...

佩服平兄咁好口才, 死都.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-7-31 12:42 發表

平哥真係好嘢,一條tight都研究出咁多嘢" />" /> " />" />

梗係,我最喜歡研究貼身問題既啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-31 23:28 發表

佩服平兄咁好口才, 死都.....

唔係好口材,邊有你地咁好口材呀,我呢d叫死撐...嘻嘻

升級   27.6%

該用戶從未簽到

平兄, 冇幫你買呀!
    運X家現做特價$459一對! 唔洗買兩對!!!
    你明日可以去慢慢試到o岩先買!!!
    女裝仲有好多色可選擇!
    仲有記住去市廣場o哥間, 齊碼D!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-8-1 22:29 發表
    平兄, 冇幫你買呀!
    運X家現做特價$459一對! 唔洗買兩對!!!
    你明日可以去慢慢試到o岩先買!!!
    女裝仲有好多色可選擇!
    仲有記住去市廣場o哥間, 齊碼D!

收到!$459應該唔係黑色,係藍色,不過冇問題,我都鍾意,明天去買,你買左未?

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.08.02 21:00 跑樓梯

昨晚參加完夜釣墨魚,今日睡到11點多才起床,錯過了早上慢跑時間,乾脆走去住家對面商場吃個早午混合餐,幾分鐘的路程已經出了一身汗,天氣真的太熱了,熱到去市中心買對行山鞋都不願意去,整天就呆在家裡整理信件.晚餐後,終於有了興致,拿出新買的Rider12,從住家地下一口氣跑上36樓天台,然後回家再來幾組體能鍛鍊,當成是試新鞋,也算是對自己有所交代吧.

其實已經開始跑樓梯一個星期了,每天回家都會從地下跑上11樓,下星期會再加上去.今天是首次跑完整條樓梯,其實並不如想像中那麼的累,相信很快就能跑二次了.也許你會問,為什麼會突然跑樓梯,啟發來自梁兄,當然我不能像他一樣每次跑6-10次,現在只能慢慢加上去.跑樓梯是一種最接近模擬跑上山的環境,而且非常方便,什麼時間有興致,就可以去跑,也不受天氣影響.希望能將勤補拙,幫我改善一下操山時上梯級比較弱的情況.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-31 11:21 發表

你唔係叫kenneth貼本花花公子在背脊, 比你一路跑一路睇咩! 小心現形呀!

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-8-2 22:33 發表
    2009.08.02 21:00 跑樓梯

昨晚參加完夜釣墨魚,今日睡到11點多才起床,錯過了早上慢跑時間,乾脆走去住家對面商場吃個早午混合餐,幾分鐘的路程已經出了一身汗,天氣真的太熱了,熱到去市中心買對行山鞋都不願意去,整天 ...

平兄,非常同意跑樓梯的好處,在下也很想跑,但我這裡比較少樓梯,我就用跑斜坡代替吧。

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-8-2 00:09 發表

收到!$459應該唔係黑色,係藍色,不過冇問題,我都鍾意,明天去買,你買左未?

冇呀, 我買左對ColumXXX!
    "水陸兩用"真的好輕, 好舒服, 十分透氣,
    但我想要一對保護性強些既鞋, 結果買左ColumXXX!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-8-2 22:54 發表

你唔係叫kenneth貼本花花公子在背脊, 比你一路跑一路睇咩! 小心現形呀!

放心啦,小弟早已鍊成收放自如神功....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-8-3 03:42 發表

平兄,非常同意跑樓梯的好處,在下也很想跑,但我這裡比較少樓梯,我就用跑斜坡代替吧。

我相信你果邊一定有比跑樓梯更好的選擇~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-8-3 09:05 發表

冇呀, 我買左對ColumXXX!
    "水陸兩用"真的好輕, 好舒服, 十分透氣,
    但我想要一對保護性強些既鞋, 結果買左ColumXXX!

好的...咁我明天自己去買啦....唉...又要出血..