香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-7-26 07:57 發表
恭喜晒..完成第一課黑夜狂奔....
遇到流浪狗..一般都是中、小型唐狗....
領土心關係...你唔過去..他也不會過來...放心..

其實我並不怕狗,因為好有信心可以制服佢.反而蛇就比較驚,昨晚途中有許多樹根埋於路中,成晚都誤認為是蛇而緊急閃避..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-7-26 08:37 發表

平兄寫得真好, 很多細微的小節都巨細無遺地交待清楚, 如"泊於路旁汽車內的連體動物", 令人佩服!

嘻嘻..我還記得當我地經過,頭燈射入車廂,連體動物竟然無動於衷,真是盡情投入.旁若無人.

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄,呢到d blog都就快比你巡晒喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

當晚真係好好玩呀,好耐好耐都無行過夜山,唔只行仲要跑,好難忘!

可惜無帶相機,唔係既話一定要拍下當晚的美景~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-26 14:08 發表

嘻嘻..我還記得當我地經過,頭燈射入車廂,連體動物竟然無動於衷,真是盡情投入.旁若無人.

回憶...
你也曾經少年時.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-7-26 09:31 發表
平哥,去買啲平平哋嘅tight pant著,無咁易磨損。" />" />

Alfred兄,正同ken兄準備去買tight pant,可能今個星期日會入東涌outlet睇睇...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-26 10:33 發表

平妹子... 你呢個經驗好好... 著 tight + 茶凡士林
我有位上年做過毅行急救既朋友講
半夜好多男士要去急救站借凡士林

p.s. 你個操山 blog 我好喜歡睇.. 你地在毅行要加油丫... hgjD115" />" />" />" />hj

我有帶凡士林但忘記擦...嘻嘻

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 亞平 於 2009-7-27 01:13 發表

Alfred兄,正同ken兄準備去買tight pant,可能今個星期日會入東涌outlet睇睇...

除非有目標, 唔洗山長水遠入東涌outlet, 試吓入元朗大馬路睇睇, 都有好多間.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

我上年行~~問晒D隊友要唔要凡士林~~個個話唔洗
    行唔夠30K~~個個問我拎~好彩我有帶JA

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-7-26 10:42 發表
    平兄描寫得頗細緻,謝謝!  少少打錯字,改番等人唔洗估,例如:
    冰凍喃酒  是 冰凍啤酒 吧!

亮哥,果然是愛啤之人,對啤酒二字特別注意,嘻嘻,已改好,下次請你飲番罐喃酒.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-7-26 11:41 發表
    平兄,
    我都試過長跑時大腿那被磨到紅晒, 真係好那架! 所以我近d兩課都係著tight褲, 咁樣好好多! 另外脚趾,心口兩点,同格甩底最好茶d凡士林添。

Alex兄,收到,不過經常忘記,經過今次痛的教訓,已準備去買Tight褲了~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鬼影 於 2009-7-26 12:46 發表

勁!平兄D文章越來精采!唔知唔係一路行、一路寫,越行越 快 ,越寫越好!
    咁操法、 sub 18 都得

18腳你就得,係喎,有冇興趣過來一齊玩下?跑山都是你的強項喎~~

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-27 01:14 發表

我有帶凡士林但忘記擦...嘻嘻

我跑的時候,是有穿特別的運動boxer内褲,通常都無問題.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 27/7/2009 01:13 發表

早晨平哥,買啲cheap就可以,貴嘢俾啲樹勾爛好肉赤,女人街花園街幾十蚊就ok,買多兩條,比賽時有得換吓。

升級   0%

該用戶從未簽到

好詳盡既賽後報告呀, 亞平加緊努力呀!!!

升級   68.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-27 01:20 發表 18腳你就得,係喎,有冇興趣過來一齊玩下?跑山都是你的強項喎~~
    暑假期間,大女小女放假,我除咗打squash 外便是阿四。暑假後應該好D。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-26 11:28 發表

亮哥... hgjD115" />" />hj
    應該平妹子在眼訓既時候打 blog.. 所以... hgjD124" />" />hj

其實不是太眼訓,只是一次過要打咁多野,真係好累...打完就post上去,沒有心機再核對多一次,同埋根據以往經驗,會有熱心人幫我執錯字..嘻嘻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-7-26 14:19 發表
    平兄,呢到d blog都就快比你巡晒喇!

威兄,昨日因為等緊出九龍,有段空閑時間,又唔想做其他野,於是就係好多人個blog寫野..嘻嘻...好過癮,未試過一次過去踩咁多人既blog.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-7-26 23:45 發表
    當晚真係好好玩呀,好耐好耐都無行過夜山,唔只行仲要跑,好難忘!

可惜無帶相機,唔係既話一定要拍下當晚的美景~

小弟首次夜山,真是驚險刺激又興奮...辛苦得來又好玩...期望緊下一次夜行!
    雨後的夜景,好清好靚...香港不愧被稱為東方之珠.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-27 12:09 發表

威兄,昨日因為等緊出九龍,有段空閑時間,又唔想做其他野,於是就係好多人個blog寫野..嘻嘻...好過癮,未試過一次過去踩咁多人既blog.

洗板行為...扣100分!!!