香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

講開又講...
你在10.1行3 - 8之前,會否復工寫番之前篇blog?~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

反正都是科幻小說....
平兄...今晚寫定10/1 3-8啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-9-29 13:32 發表
反正都是科幻小說....
平兄...今晚寫定10/1 3-8啦...  

今晚要寫鄧記水戰...仲有 50公里果次...不知點好..

升級   0%

該用戶從未簽到

今天全日落雨,可以專心唱作啦。等待你的大作。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-9-29 14:42 發表
今天全日落雨,可以專心唱作啦。等待你的大作。

炖兄,幾時再一齊操山?

升級   0%

該用戶從未簽到

1/10 如果我d同學仔取消約會,就可以跟操。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-9-29 15:12 發表

有3個集合地點,到時電聯..

升級   0%

該用戶從未簽到

請講集合點及時間,等我預下時間先。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-9-29 15:50 發表
請講集合點及時間,等我預下時間先。

因有野改緊...稍後pm你..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-9-29 15:57 發表

因有野改緊...稍後pm你..

三個地點...香港..九龍..新界....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-9-29 15:58 發表

三個地點...香港..九龍..新界....

講漏左,仲有離島呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-9-29 16:03 發表

講漏左,仲有離島呀

parco爸 & 藍妹,
你地二隻野係唔係想死,亂講一通..捉晒你地去勞改,罪名是散佈假消息.

升級   0%

該用戶從未簽到

O甘多人都知係邊既,好似得我唔知o甘,好啦,我係離島等你地啦,不見即散......到時見。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-9-29 15:12 發表

幾時confirm 呀??

我水浪窩加入,好想搵人陪我挽水呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

你幾點入呀,唔係第三段就得架啦,太多唔好既回憶啦,至於幾時onfirm應該睇埋聽日啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-9-29 16:28 發表
你幾點入呀,唔係第三段就得架啦,太多唔好既回憶啦,至於幾時onfirm應該睇埋聽日啦。

佢地預1030 到水浪窩~~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.09.28 19:00 屯門鄧兆堅運動場(29)

下雨天的鄧記,冷冷清清.星期一的約會卻如常在風雨中進行.10個人為今晚的鄧記增添了一些生氣.八式熱身操,每人各估一條跑道,一字排開一齊踢腳向前,揚起了水花在空中與雨水交溶,又是紛紛落在眾人身上.交叉腳操時,我們在雨幕中來回穿梭,每一條跑道都在舞動著水中巴蕾.抬腳跑時,我們並排站於起跑線前,一同起步,就如一群軍人在步操時一樣,只是我們用自己的腳步聲來替代那震撼的口號.雨天操練,在幾乎沒有人的運動場上,更別俱情趣.

不會因天氣關係而對本來已訂好的操練課程有所改變,八式過後,wong sir 帶領我們先來2個熱身圈,然後便開始4-3-2-1的主課.男子組4-3-2-1 連續做3個,然後休息5分鐘,再多做一組.第一組的第一個4-3-2-1,男子組成員P哥,神童兄和我跟wong sir一起完成.接下來的,就是3個傻瓜自己在沖了,慢慢地開始輪流帶跑,變成了三人接龍遊戲來了.我主要是帶200米圈.當到了第2組開始,眾人都很累了,開始沒人想要帶400米,於是不知誰人提議,看上了獨自在沖圈的仇家,也不理她的反對和萬分不願意,3個男人就逼著她為我們帶了2個400米圈,然後是p哥負責300,我帶200,神童就帶我們勁爆最後100.第二組最後一個4-3-2-1,仇家突然不見,不知跑了去那裡,三個男人面面相覷,竟然有點手足無措,最後還是由我硬著頭皮帶跑了最後的一個400.

一定是今晚的雨,令我有點神經錯亂,竟然沒有偷懶地跟了二隻快馬癲足了一整個晚上.真的有些不可思議.

第一組 4-3-2-1
400快 01'26"98 / 400慢 02'38"27
300快 01'08"40 / 300慢 02'16"34
200快 00'39"92 / 200慢 01'33"93
100快 00'22"43 / 100慢 00'51"13

400快 01'32"85 / 400慢 03'21"31
300快 01'07"43 / 300慢 02'21"83
200快 00'38"02 / 200慢 01'41"26
100快 00'25"40 / 100慢 00'51"67

400快 01'36"41 / 400慢 03'19"36
300快 01'09"52 / 300慢 02'23"94
200快 00'39"54 / 200慢 01'44"42
100快 00'23"35 / 100慢

第二組 4-3-2-1

400快 1'32"72 / 400慢 2'58"88
300快 1'05"47 / 300慢 2'35"43
200快 00'37"56 / 200慢 01'40"51
100快 00'21"89 / 100慢 01'43"66

400快 1'40"62 / 400慢 2'50"65
300快 1'11"67 / 300慢 2"29"69
200快 0'44"11 / 200慢 1'31"55
100快 0'24"76 / 100慢

400快 1'42"56 / 400慢 2'50"94
300快 1'14"67 / 300慢 2'06"27
200快 0'40"43 / 200慢 1'34"54
100快 0'21"91 / 100慢

風雨不改,與小弟共渡不間斷的第29個星期一晚上的有:
Wong Sir
亞忠
仇家
P哥
超哥
神童威威
叮叮噹
Nancy
OSCAR
亞平

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 亞平 於 2009-9-29 22:03 發表
    仇家突然不見,不知跑了去那裡,三個男人面面相覷,竟然有點手足無措

我去佐做交收

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-9-29 22:50 發表

我去佐做交收

原來你去左做交收....我就同你頂左最後個400帶跑,P哥就係咁逼我...快快快...死咁制