香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   68.6%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-10-2 15:15 發表
2009.10.01 07:30 麥理浩徑3-8段

傳說中麥徑最難的路段,雙凹(北潭凹/鉛礦凹)即是麥三至麥八,總長54公里,當中跨越了幾座難度較高的山峰,例如三段的岩頭山、畫眉山、雷打石山和雞公山。四段的馬鞍山、水牛山。五 ...

真係好精彩...雖然你行得好辛苦...不過我都睇到好辛苦...下次有冇發聲功能呀

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄...
今早原來真係各自各精彩...
小弟如常訓到7點...起身...
因為已約狗友放狗..只能漫遊8K...46分20"

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄,恭喜你與你的隊伍順利完成3-8段呀....
篇操山記十分精彩,快D集文成書啦....
到時送一本俾我....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-10-4 00:51 發表
平兄,恭喜你與你的隊伍順利完成3-8段呀....
篇操山記十分精彩,快D集文成書啦....
到時送一本俾我....

藍妹...你的非一般國慶..如何呀?...哈哈~~

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄,TW 之後真係要整理一下你個薄咯,唔出書都整個電子版大家重溫一下呢一百公里既訓練歷程丫~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-10-4 01:03 發表

藍妹...你的非一般國慶..如何呀?...哈哈~~

都幾happy呀....

中秋節望住d雲遮住個月亮囉...vv"
希望今晚會追月成功...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-10-4 01:11 發表

都幾happy呀....

中秋節望住d雲遮住個月亮囉...vv"
希望今晚會追月成功...

乜唔係你個邊的月亮特別圓咩?話時話,我都冇留意今晚的月亮,只記得10月1日大帽山上的月亮好圓好光...好靚..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-10-4 01:15 發表

乜唔係你個邊的月亮特別圓咩?話時話,我都冇留意今晚的月亮,只記得10月1日大帽山上的月亮好圓好光...好靚..

大帽山係香港最接近星空既地方,07年比賽日天朗氣清,晌山上抬頭一望,星星鋪滿晒整個天空,成個人好似飄起融入宇宙之中,如果唔係要比賽我真係想攤晌草地好好享受一下~~

升級   49.47%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-4 01:25 發表

大帽山係香港最接近星空既地方,07年比賽日天朗氣清,晌山上抬頭一望,星星鋪滿晒整個天空,成個人好似飄起融入宇宙之中,如果唔係要比賽我真係想攤晌草地好好享受一下~~

今日操長山, 約6:45去到大帽山頂波波時, 見到個月亮, 近到真係比佢嚇了一跳, 好大好圓, 頭都吾使抬起,簡直就係0係眼前,
近到難以置信, 仲以為自已操到眼花, 睇錯 !
因為計緊時,只停留數十秒便走, 沒好好享受一番 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ivy123 於 2009-10-4 23:37 發表

今日操長山, 約6:45去到大帽山頂波波時, 見到個月亮, 近到真係比佢嚇了一跳, 好大好圓, 頭都吾使抬起,簡直就係0係眼前,
因為計緊時,只停留數十秒便走, 沒好好享受一 ...

早知我走上去昅昅...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ivy123 於 2009-10-4 23:37 發表

抖兩日又長山...邊個夠妳玩呀Ivy 師妹...
係呀,大霧山觀天真係靚到不得了,可惜真係唔係咁多日子撞到咁o岩上去又天朗氣清,好講緣份~~

升級   0%

該用戶從未簽到

Ivy師妹,來緊星期六仲有操山,有冇興趣來玩?

升級   0%

該用戶從未簽到

花了一整天,終於完成了50公里操山記的初稿,再多一天時間修飾後便可上繳作為年刊文章,稍後或會先放上來,填補912那處空白.
也終於有時間來回一回各位關心我的朋友們的post了.

Parco爸 : 在你大魚大肉..飲著冰凍啤酒時,其實我地並非如你想像般的慘情,因為,終點處有你為我們帶來驚喜和感動.
炖兄 : 我亦不想吊你癮呀,1001雙凹操山文,是寫得最快的一篇,亦是最順暢的一次,隨寫隨上,沒有多少改動,幾乎是一氣呵成的.
仇家 : 我都唔係搏下同情架,你試下開個blog,你就明白要交貨的痛苦了.不過我知你唔會開架..嘻嘻
力士兄 : 我真係隨寫隨上,每隔一段時間就寫多一段,你地好過癮,不停咁回覆.你地就好似追公仔書劇情,而我又不停追看你地既post.
梁兄 : 如果你出書教人點跑快D,又或者如何在15小時內走完100公里,我一定會買.
B哥 : 我從未寫過畢業論文,不過,我又真係差不多次次都長篇大論,因為好想悶死你囉
鬼兄 : 跑步男?講真近排除了跑步和操山外,已經對其他野提不起興趣了.
神童兄 : 我行得好辛苦...寫得辛苦,你睇得更辛苦..大家都在苦中作樂啊
藍妹 : 超額完成38之旅,確是非常興奮.像是打了枝強心針,但前路仍然漫長..
Dee兄 :為一百公里所進行既訓練歷程,確實好有回憶的價值,我會用心記錄,與大家共享

O兄 : 你講到好似真係得咁喎..但我又冇咩信心,如果其他隊友都想既..毅行後大家再商量下,有冇呢個可能.
Ivy師妹 : 你行山咁勁,下次要搵壞人同盟同你一齊操了

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.10.05 19:00 屯門鄧兆堅運動場(30)

今晚玩團團轉菊花圓,由場內玩到出場外,玩到暈頭轉向,玩到忘記了玩了多少組,正如蔡兄說,玩到死為止,結果是人還沒死,就被wong sir 叫停了,估計也有玩了6組吧.壞人兄因上次拍攝效果不如理想,今晚來補拍,希望這次順利吧.為了拍照,我都有付出少少犧牲,在做高低掌上壓時,雙膝撞向地上,幸好只有疼痛沒有受傷.

多謝今後水特供應商,仇家,B哥,辣蕉妹.繼續拿多些獎,等我們繼續有免費水特享用.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-10-6 00:04 發表
2009.10.05 19:00 屯門鄧兆堅運動場(30)

今晚玩團團轉菊花圓,由場內玩到出場外,玩到暈頭轉向,玩到忘記了玩了多少組,正如蔡兄說,玩到死為止,結果是人還沒死,就被wong sir 叫停了,估計也有玩了6組吧.壞人兄因上次拍 ...

傻佬!Wong sir pm都話係29堂呀

升級   49.47%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-4 23:44 發表

抖兩日又長山...邊個夠妳玩呀Ivy 師妹...
係呀,大霧山觀天真係靚到不得了,可惜真係唔係咁多日子撞到咁o岩上去又天朗氣清,好講緣份~~

咁樣先可以加速提升體能, 好有挑戰性, 越辛苦越好玩 ,
你都係玩跑山, 該有同感 吧 !
上週日再操3~8 , 總時間好滿意, 上山比1/10更快更有力 , 好work !
當然天氣一流係一個主因

都係個句la, 9~10段平路........最雞......

升級   49.47%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-10-4 23:52 發表

Ivy師妹,來緊星期六仲有操山,有冇興趣來玩?

平兄, 今週六已有約 , 下次再來玩

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 神童威威 於 2009-10-6 00:11 發表

傻佬!Wong sir pm都話係29堂呀

我個記錄都係30堂喎
    3月至10月5日, 一共32個禮拜, 有2堂因為打風除消,
    除非果堂 "盡訴心中情" 唔當一堂