香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

知道啦..會開始減量保身備戰啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.10.31 15:00 麥理浩徑1-3段

自從今年7月4日首次操山以來,4個月裡面,只計算在麥理浩徑上的操練,原來不知不覺已走過了接近500公里,這是5個麥理浩徑全程的總和.來到了最後一次操山課,是34.3公里的麥徑的1-3段,由於A隊在昨晚進行夜山長課,因此今天只有4名B隊成員參加.在西貢便利店門口遇到為C隊做支援的壞人隊長及好人maymay,正好幫B隊成員影了張全家福.相中成員除隊長外,似乎全都相信了亮哥的雪榚理論,人手一杯,據說雪榚可以提供源源流長的熱量.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-11-1 14:23 發表
尚在起草中..請稍後再來.

明白明白! d相好快會上載的了。

升級   0%

該用戶從未簽到

自從今年7月4日首次操山以來,4個月裡面,只計算在麥理浩徑上的操練,原來不知不覺已走過了接近500公里,這是5個麥理浩徑全程的總和.來到了最後一次操山課,是34.3公里的麥徑的1-3段,由 ...

睇到d數據都知道好睇,平兄快d寫埋落去...

升級   27.6%

該用戶從未簽到

...
最後的一段只要在三小時內完成就已經達標,時間很充裕,大家都可以走得比較輕鬆,看隊長和亮哥一邊爬梯級,一邊還不喘氣地閑話家常,就知道不太辛苦.
...

可能行程總監定的目標過於輕鬆, Sue隊長和亮哥第三段講足全程
我大部份時間, 頭也不用回, 單憑佢地交談的聲音, 已可知道大家的距離, 真方便

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-11-1 14:51 發表

明白明白! d相好快會上載的了。

亮哥,真係好感謝你由操山開始至最後的一課,都幫我地留下了很多很珍貴的回憶,辛苦了你,謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-11-1 19:42 發表

睇到d數據都知道好睇,平兄快d寫埋落去...

馬王兄,我都好期待1120,壞人同盟精彩演出~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-11-2 11:32 發表

可能行程總監定的目標過於輕鬆, Sue隊長和亮哥第三段講足全程
我大部份時間, 頭也不用回, 單憑佢地交談的聲音, 已可知道大家的距離, 真方便

係啦..有部份時間我都係佢地附近爬緊樓梯,當時爬到氣來氣喘,佢地竟然仲係繼續天南地北..有講有笑..真係服左佢地啦...

係喎..p哥,幾時帶我地去沙田補叫雞.........................................................................粥?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-11-2 11:32 發表

本來想用1:45時 既速度行第三段既,既然總監話用2:15時 緊係慢慢Hea啦,哈囉喂呀,唔講野容乜易包尾果個(我)唔見左你地都唔知架!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-11-2 11:36 發表

亮哥,真係好感謝你由操山開始至最後的一課,都幫我地留下了很多很珍貴的回憶,辛苦了你,謝謝!

說來慚愧,好多時都唔記得映相,好似你地以掌上壓為操山畫上句號時,小弟只顧數唔記得映添,Sorry 呀!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

行下講下, 唔覺唔覺就一個山頭

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 allanccl 於 2009-11-2 11:55 發表

說來慚愧,好多時都唔記得映相,好似你地以掌上壓為操山畫上句號時,小弟只顧數唔記得映添,Sorry 呀!

亮哥, 毅行當日, 你除佐係c仔之外, 仲係我地戰地攝記呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-11-2 12:02 發表

亮哥, 毅行當日, 你除佐係c仔之外, 仲係我地戰地攝記呀

一定一定! 無問題,一定要將珍貴片段留下!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-11-2 12:29 發表

我都買定張大D 既SD 卡,到時同大家拍底last 幾段既令樣~~

升級   0%

該用戶從未簽到

自從今年7月4日首次操山以來,4個月裡面,只計算在麥理浩徑上的操練,原來不知不覺已走過了接近500公里,這是5個麥理浩徑全程的總和.來到了最後一次操山課,是34.3公里的麥徑的1-3段,由 ...

到達第二段終點北潭凹,時間用了 2:36<---係咪應該3:36?

最後一課操練總令人懷念

平兄呢四個月準備充足,與其他員隊又有默契,預祝你地毅行當日順利達標!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-11-2 12:29 發表

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-2 12:43 發表

我都買定張大D 既SD 卡,到時同大家拍底last 幾段既令樣~~" />" />" />" />hiuijhkj

謝謝亮哥,謝謝花生~~
    不過DEE兄,係7段見到你,小弟一定已不似人形...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-11-2 14:09 發表

謝謝亮哥,謝謝花生~~
    不過DEE兄,係7段見到你,小弟一定已不似人形...

到時大家睇相就知~~

升級   0%

該用戶從未簽到

講明先, 就算映到閣下C下C下個樣都唔准拆菲林架!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-11-2 14:50 發表
    講明先, 就算映到閣下C下C下個樣都唔准拆菲林架!

花生 & 亮哥,其實都預左到時實係樣衰衰既啦...仲可以行到就算既啦...其他野唔理得咁多啦..
    又要再次麻煩二位啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.11.02 19:00 屯門鄧兆堅運動場(34)

本堂為路跑+沖斜特訓.場內八式照舊,一眾師兄/師姐們今晚都很齊心地穿著醒目耀眼的網衣出席,一時間場內綠衣處處,熱身操時整整齊齊,煞是好看.要說齊心,大西北友算是很讓我覺得驕傲的一群,每次有什麼事情,總是一呼百應,各盡其能.2千捌佰參拾玖元出自28位網友的一點心意,一份慰問.很想代為感謝各位.

八式過後,22位綠色兵團開始沿豐澤單車徑浩浩蕩蕩地出發,聲勢浩大的陣容,我相信已吸引了不少路人注視的目光,長跑網在屯門區的滲透率說不定會因此而增加.我們的目的是湖山公園小食享,這個地方其實對我也有一點意義,當年參加的第一個約跑就是在此處集合,之後還有幾次私下的約跑都是在這裡碰頭.由於男子隊要跑遠一點的路,所以反而是由wong sir 親自帶領的女子隊率先抵達會合點.其實嚴格來說是男女混合組,因為女子隊裡竟然是男多於女,6男4女.今晚仍如上次一樣,自動請纓負責押後,一來可以陪平嫂,二來可以偷點懶.

會齊人馬後,我們再次出發,跑去附近的那個當年沖斜特訓點,這裡是更有紀念價值的地方,最早認識的屯門區網友大都經歷過這裡的特訓.其實鄧記星期一的訓練課,就是從這裡演化過來的.今晚穿了一對新買的行山鞋,原意是盡量把它穿得柔軟一些,好讓在即將參與的毅行活動中舒適一些,沒想到竟然要用它來沖斜,更沒想到要和 wong sir 一起沖四組.完全沒有機會發揮我的長處....偷懶!

47'00"
    46'00"
    44'30"
    44'77"
    48'04"
    50"15

*前面2組遺失了數據,記憶中是差不多這樣的時間,後2組沒人監督,終於可以偷懶了*