香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-3-30 15:16 發表

青公因為跑得太密了,一係就龍鼓灘...好耐冇跑了..一係跑入天水圍或元朗..
稍後先定時間,再度路線.

食野就定 : 燒炭世界 (叫明兄check 下價先)
起點/終點 : 鄧記

好好~~

我驚大家聽到個名驚左...查實係小弟百厭幫佢改左個名,個BBQ場叫"炭世界燒烤"~~
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-3-29 23:40 發表

唔知點解?我每次跑完都冇大家咁好精力去應付接下來的活動 ,我跑完需要一張牀多d

一係訓住黎燒囉~ 唔好諗咁多喇~ 預埋你0架喇~
如果神童0既小債主黎埋, 我又要諗定一大堆 iq 題應戰了!!

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.03.30 19:00 屯門鄧兆堅運動場

不知不覺已是第5堂,每星期一來鄧記會一會老朋友,已經成為一種習慣,雖說大家並不是認識很久,但一個星期二個晚上在鄧記一同流汗,一起喘氣,一道拚命地你追我趕,再加上有時週六,週日的約跑,可能比見家人時間還要多,感覺上大家好像已是認識很久很久的朋友.

WONG SIR 下廚炮制我們的晚餐,似乎已在悄悄加料.還好,他不會像別人那樣抓一大把辣椒就放進煱裡,而且逐隻加上去,給我們時間慢慢去接受辛辣味道,就好像最初做速度基本動作鍊習時,第二天會有很多人覺的全身肌肉酸痛.而現在,這些已經是小菜一碟,只讓我們在進食前開開胃而已.

吃完餐前小菜,先來10分鐘慢跑,不知為什麼其他人都跑得很快,只有wong sir的助手跑得較慢,於是就跟他邊跑邊聊,本來以為他是很文靜的人,因為見過2次,都幾乎沒有跟我們聊天,但原來他很好聊,也很多話說,很高興認識你..亞忠.

接下的主菜,是100+200 X 8組,分開2隊,我的那一組由ken兄帶隊,PATRICK,我和堅兄隨後,很有隊形一個跟一個,沒有改變次序,一直保持隊型到最尾那組的最後200米,才分開各自用力盡沖.雖然星期六跑山,星期日跑荃屯,沒有足夠的時間恢復就緊接星期一訓練,但都可以應付得了,最神奇的是左腳因為帶了護膝,全程沒有出現酸軟的感覺,今天也是,一切如常,沒有什麼不適.

有個人讓我深感佩服的是,我的大仇家,如果沒有記錯,她由wong sir開班到現在,盡管腳傷未愈,不能落場和我們一起跑,但每次都從九龍入屯門,要麼是做助手,要麼就站在場邊看我們跑,為我們加油.今晚,她終於可以落場和我們一起沖圈.真替她高興,也替自己擔憂,看來刀刃相見的日子就快到啦..

Joe兄在做速度基本動作鍊習,突然摔倒,受了點傷,今日致電他慰問,得知應沒有什麼大問題,暫且放心.他說星期四會來沖圈,到時在詳細聊聊.

這二天比較忙,本來今晚是要去做 GYM,但為了寫blog,去不成了.收工了,回家吃飯.

距離 : K , 時間 : 00:00:00 均速 /K

升級   74.8%

該用戶從未簽到

平兄真勤力,為左寫bolg唔去做GYM....

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 anson 於 2009-3-31 20:49 發表

哎吔, 真係難為佐你囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 anson 於 2009-3-31 20:49 發表

為左寫bolg唔去做GYM都算勤力,哈哈,咁下次唔跑步只寫bolg算啦.
    係喎...anson你未開blog,開個來玩下...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-3-31 20:57 發表

哎吔, 真係難為佐你囉

係難為佐我架..係你叫我快D去寫,唔係俾威威巡警發現就幣家伙...你話我幾聽話,即時唔做gym去寫bolg..

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 亞平 於 2009-3-31 19:16 發表
    2009.03.30 19:00 屯門鄧兆堅運動場
    我的那一組由ken兄帶隊,PATRICK,我和堅兄隨後,很有隊形一個跟一個,沒有改變次序,一直保持隊型到最尾那組的最後200米.....

睇住你地四個一個跟一個好似條蛇咁跑, 真係幾有隊型架!
    你地個領隊大佬話我,Anson, Sue霸住三條線跑, 可能睇唔過我地三個打橫一字型跑, 咁型!

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-3-31 22:13 發表

為左寫bolg唔去做GYM都算勤力,哈哈,咁下次唔跑步只寫bolg算啦.
    係喎...anson你未開blog,開個來玩下...

咁都得? 平兄唔單止吹水得, 舉鐵重高層次, 學大隻寫blog當做左gym?
    Anson開blog, 舉腳贊成!

升級   74.8%

該用戶從未簽到

嘩..唔好拉我落水..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-31 22:18 發表

睇住你地四個一個跟一個好似條蛇咁跑, 真係幾有隊型架!
    你地個領隊大佬話我,Anson, Sue霸住三條線跑, 可能睇唔過我地三個打橫一字型跑, 咁型!

其實除左似條蛇外,幾好玩架,帶頭ken兄負責控制速度,patrick負責數圈,小弟同kin兄只專心跑步.
    另外,我前面有人被我追,後面有人逼我,一組人跑幾辛苦都唔敢離隊..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 anson 於 2009-3-31 22:29 發表
    嘩..唔好拉我落水.." />" />

拉唔到你落水,整濕你都好呀...嘻嘻

升級   100%

奮鬥

原帖由 亞平 於 2009-3-31 22:31 發表

其實除左似條蛇外,幾好玩架,帶頭ken兄負責控制速度,patrick負責數圈,小弟同kin兄只專心跑步.
    另外,我前面有人被我追,後面有人逼我,一組人跑幾辛苦都唔敢離隊..

分析結果, 你係最休閒果一個,

升級   100%

奮鬥

原帖由 亞平 於 2009-3-31 22:32 發表

拉唔到你落水,整濕你都好呀...嘻嘻

幾時做佐blog區推銷員, 係咁拉人落水

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 anson 於 31/3/2009 22:29 發表
    嘩..唔好拉我落水.." />" />

anson,喺度答咀一定濕身架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-3-31 22:33 發表

分析結果, 你係最休閒果一個,

呢次你又冇講錯,ken兄負責控制速度,patrick負責數圈,kin兄負責被壓力我,而我只負責一樣...跑!

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-3-31 22:31 發表

好辦法喎! 平兄個位最好跑啦!
    有人幫手數圈同控制速度, 可以專心跑, 真係
    我地女子組仍然有數圈阻礙, 步速又唔同, 次次跑跑下就分手.
    昨晚我冇數圈, 靠Anson數, 小妹可以專心跑步.

升級   0%

難過

原帖由 running-sue 於 2009-3-31 22:35 發表

平兄想少個仇人, 多個朋友姐, 幫小妹賣力sell女子blog.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-3-31 22:35 發表

小弟都算係一個最失敗既推銷員...早2日之嘛,先至sale過人,但唔成功,唯有而家見人就sale,希望做得成單生意啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-31 22:21 發表

咁都得? 平兄唔單止吹水得, 舉鐵重高層次, 學大隻寫blog當做左gym?
    Anson開blog, 舉腳贊成!

學大隻兄都幾好呀...出年我唔報渣打,係屋企跑個全馬!