香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   0%

該用戶從未簽到

香港仔運動場  5k
香港仔運動場 → 惠福道尾(來回)約3k
今晚主要同聰明仔作第二課操練,感覺他們又進步左一點

今晚跑了8K     本月累積50.5K

升級   0%

該用戶從未簽到

大西北長課
錦輝麥十引水道 → 黃泥墩水塘堤壩(來回)  約16k
     去程   24'06"05
                3'47"39(休息)
              14'13"28(長命斜)
              16'00"19(休息)
                6'20"14
                3'24"02(休息)
     回程   38'27"31(沒有休息)
   總時間:1:46'48"
去程上果條長命斜真係攞人命 ,跑跑吓都係要行上去先可以完成,上斜的弱項真係要加把勁訓練下先得。

今日跑了約16K     本月累積66.5K

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-10-9 17:06 發表
大西北長課
錦輝麥十引水道 → 黃泥墩水塘堤壩(來回)  約16k
     去程   24'06"05
                3'47"39(休息)
              14'13"28(長命斜)
              16'00"19(休息)
                6'20"14
  ...

我都好驚條長命斜架...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-10-9 22:34 發表

我都好驚條長命斜架...

唔係麻 ?你行/跑山多過行路啦...咁都驚!
你一定係驚自己快過龍碌番落山呢

升級   0%

該用戶從未簽到

屯門鄧記
tempo run 8K
1'53"  1'55"  1'49"  1'52"  1'51"
1'50"  1'46"  1'48"  1'47"  1'49"
1'47"  1'48"  1'52"  1'50"  1'52"
1'54"  1'52"  1'48"  1'46"  1'27"= 36'16"
今晚多謝B哥同喪Ken帶住我跑,更加多謝B哥講左好多跑步知識我知,
不過真係唔好意思 ,你講d野實在太深奧喇 !有好多野已經忘記晒 ...
今晚跑了8K     本月累積74.5K

升級   0%

該用戶從未簽到

好勤力呀!你就好啦,有咁多人陪跑!又有人向你傳授功力!好羨慕呀!
臨尾留咁多力黎做咩呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-10-13 23:26 發表
好勤力呀!你就好啦,有咁多人陪跑!又有人向你傳授功力!好羨慕呀!
臨尾留咁多力黎做咩呀?

你咁勁駛鬼人教咩 !我呢d懶人緊係要搵d高人鞭撻先得嫁!如果唔係點挑戰2PS呢
至於臨尾留咁多仲嘜?我都係聽指示去進行,請不要問點解

升級   0%

該用戶從未簽到

哦!下次加快少少啦!我都要人幫我改下跑姿呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-10-13 23:42 發表

改跑姿好似要靠自己先得嫁喎
今晚頭十圈我都試改緊,希望跨步大一點,不過好攰 ...唯有下次再試過!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-10-13 23:15 發表
屯門鄧記
tempo run 8K
1'53"  1'55"  1'49"  1'52"  1'51"
1'50"  1'46"  1'48"  1'47"  1'49"
1'47"  1'48"  1'52"  1'50"  1'52"
1'54"  1'52"  1'48"  1'46"  1'27"= 36'16"
今晚多謝B哥同喪Ken帶住我跑, ...

車...我阻字你地跑就真...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-10-13 23:42 發表

出嚟跟得人搵食緊係聽指示去做啦!邊可以快就快慢就慢呢?B哥叫一步一步來呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-10-13 23:51 發表

車...我阻字你地跑就真...

咪講笑啦!就係你帶住跑先冇爆咋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-10-13 23:48 發表

改跑姿好似要靠自己先得嫁喎
今晚頭十圈我都試改緊,希望跨步大一點,不過好攰 ...唯有下次再試過!

有時當局者迷,要人指點吓先得架!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-10-14 23:04 發表

有時當局者迷,要人指點吓先得架!

我就成日比人話我用競步腳跑步,所以要練跨步...
其實你跑得咁鬼快,究竟你仲要改d嘜

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-10-14 23:26 發表

我就成日比人話我用競步腳跑步,所以要練跨步...
其實你跑得咁鬼快,究竟你仲要改d嘜

改吓可以跑得經濟又輕鬆既步姿!不然全馬就好難突破!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-10-13 23:55 發表

咪講笑啦!就係你帶住跑先冇爆咋

睇返d時間...你唔似會爆喎?
我就真係爆咗啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-10-14 23:29 發表

改吓可以跑得經濟又輕鬆既步姿!不然全馬就好難突破!

係咪想攞一千個大洋呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-10-15 01:16 發表

睇返d時間...你唔似會爆喎?
我就真係爆咗啦...

你係比隻心跳錶嚇親姐
如果大家放盡跑的話...我同你的距離應該差不多咋

升級   0%

該用戶從未簽到

香港仔運動場
今晚同三位聰明仔進行了第三課操練,嘗試帶他們跑慢一點跑長一點...
結果跑了5個圈+休息5分鐘+3個圈,效果同時間都不錯。
以今晚他們的表現,相信3K的比賽距離對他們已經沒有難度了
時間如下:2'31"  2'41"  2'46"  2'49"  2'21"=13'08"
                                             休息5分鐘
                                 2'43"  2'29"  2'01"=7'03"

香港仔運動場 → 惠福道尾(來回)約3k=14'04"20
今晚約跑了7K     本月累積81.5K

升級   0%

該用戶從未簽到

湖山公園約3K(早上)
4'02"  4'06"  4'00" (陪太太跑)
2'52"  2'44"  2'42" (自己跑)
屯門鄧記12K(中午)           
1'47"  1'53"  1'52"  1'51"  1'51"  1'50"  1'49"  1'48"  1'49"  1'47" = 18'17"(4K)
1'45"  1'49"  1'47"  1'51"  1'49"  1'49"  1'48"  1'48"  1'48"  1'48" = 18'02"(4K)
1'47"  1'50"  1'48"  1'50"  1'50"  1'49"  1'48"  1'47"  1'46"  1'40" = 17'55"(4K)
                                                                                       總時間:54'14"
今日共跑了15K     本月累積96.5K