香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-9-19 11:07 發表
青公長課
唔經唔覺又懶左兩星期 ,所以決定今早清晨6:00去跑左轉青公長課...
今早天氣不錯,可能太早關係唔係太熱。
去到深井見到已約的同事正在拉緊筋,所以立即叫他繼續上路,
可惜佢跑左唔夠1k隻腳仔已經唔 ...

犀利犀利
成日都話自己懶

成日都話自己無練
成鬼日係咁易都咁爽
妖)))))))))))

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-9-19 11:29 發表

犀利犀利
成日都話自己懶
成日都話自己無練
成鬼日係咁易都咁爽
妖)))))))))))

唔操下長課點十卜3PS呢?
況且下星期日有個8K比賽,係咁依都要操一操啦!
講真啦!雖則跑得好爽,不過同最佳時跑仲有10分鐘距離,非加把勁不可,
況且今年渣打決定玩全馬呀!我打算向3PS做目標嫁!除左P哥外

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-9-19 12:46 發表

唔操下長課點十卜3PS呢?
況且下星期日有個8K比賽,係咁依都要操一操啦!
講真啦!雖則跑得好爽,不過同最佳時跑仲有10分鐘距離,非加把勁不可,
況且今年渣打決定玩全馬呀!我打算向3PS做目標嫁!除左P哥外: ...

勁勁勁..神童終於都上馬了..
喂喂喂..你應該用P哥來做目標先要用喎...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-9-19 15:44 發表

平兄,跟到你跑晒全程已經合格有餘啦!P哥太勁 !暫時未夠班同佢跑...
係喎!你幾時會跑青公來回呀 ?
我一個人跑會好易放棄,而且我都想跟下各下D步速,睇下自己能否應付咁長距離

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   68.6%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-9-19 11:07 發表 青公長課唔經唔覺又懶左兩星期 ,所以決定今早清晨6:00去跑左轉青公長課...今早天氣不錯,可能太早關係唔係太熱。去到深井見到已約的同事正在拉緊筋,所以立即叫他繼續上路,可惜佢跑左唔夠1k隻腳仔已經唔 ...

神童兄真係勤力,6:00 就跑,想跟都跟唔到
上次跟亞平跑青公,第一次用水袋跑,點知水飲唔到,脖頭頸出血、條水喉吊吊fing,結果小欖上車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-9-19 18:19 發表

平兄,跟到你跑晒全程已經合格有餘啦!P哥太勁 !暫時未夠班同佢跑...
係喎!你幾時會跑青公來回呀 ?
我一個人跑會好易放棄,而且我都想跟下各下D步速,睇下自己能否應付咁長距離

暫時未知幾時跑來回,最近最長都是22k..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2010-9-19 19:23 發表
神童兄,你對腳......唔係咁啱用黎跑全馬喎.......不過我都會支持你ge

奧兄,咁我對玻璃腳應該玩嘜至啱呀
其實我都知自己未必應付到,不過全馬人生總要試一次,今次唔得咪下次唔玩囉
Anyway,謝謝你的支持

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鬼影 於 2010-9-19 21:40 發表

上次跟亞平跑青公,第一次用水袋跑,點知水飲唔到,脖頭頸出血、條水喉吊吊fing,結果小欖上車

哈哈...鬼兄你唔會是唔識用水袋係嘛...上次有個跑友...第一次用水袋,飲唔到水..臨急臨忙係山上找人教用...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-9-19 23:34 發表

暫時未知幾時跑來回,最近最長都是22k..

唔緊要啦!你玩就話我知...最好晨咁早玩喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鬼影 於 2010-9-19 21:40 發表

鬼兄,咁早跑係因為太晏實在太熱,所以寧願早點跑冇咁辛苦...
哈哈!我好多時跑青公都沒有飲水,所以應該唔會有你這樣的經驗 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-9-19 23:38 發表

哈哈...鬼兄你唔會是唔識用水袋係嘛...上次有個跑友...第一次用水袋,飲唔到水..臨急臨忙係山上找人教用...

邊個咁蠢呀 !剪鬼爛去咪得囉

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-9-19 15:44 發表

平兄, 你太低估神童的實力喇
神童應以獎金為目標

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2010-9-20 10:19 發表

神童應以獎金為目標

處女下海..先找你做目標..再下年就搵梁兄...然後是黑鬼..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2010-9-20 10:19 發表

神童應以獎金為目標

P哥,你會唔會太高估神童實力呀
記住以後唔會再神化我喇 !你會嚇親我d fans嫁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-9-20 10:30 發表

處女下海..先找你做目標..再下年就搵梁兄...然後是黑鬼..

平兄,你瞓醒未呀 ?寫d野都唔經大/中/小腦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-9-21 00:08 發表

平兄,你瞓醒未呀 ?寫d野都唔經大/中/小腦...

佢瞓唔瞓醒都係差不多

升級   0%

該用戶從未簽到

黃竹坑運動場(24/9)
為備戰明年一月中的一場3K比賽,放工後同四位聰明仔進行左第一次操練。
四位聰明仔都好認真學習,估唔到一落場跑都有板有眼,
雖然只跑左五個圈,不過真係跑得唔錯
只要改善下跑姿同加強氣量,相信3K應該可以應付。

休息期間同一個聰明仔鬥快跑左一轉100M,結果佢真係跑得好快,16秒幾完成,
而我當然唔會輸比佢啦!13秒幾,都算OK啦

之後我集中訓練我當日比賽的拍檔,同佢拍住跑走左兩次三個圈,
時間係2'03"  2'40"  2'18" = 7'01" /  2'16"  2'26"  2'28" = 7'10"
的確跑得唔錯,可惜實在太唔專心喇!否則時間應可快一點,希望佢下次有所改善啦!

同佢地跑完後自己喺運動場慢慢跑再執多3k收工,跑完對腳仔都軟軟地...仲要返屯門呀
今晚在運動場見到好多紅衫軍,原來佢地係南區跑會練跑,兩班人分開訓練,
相信都有過百人一齊訓練,實在太壯觀

今日跑了約7.5K

升級   0%

該用戶從未簽到

大西北長課
昨晚跑完對腳仲好鬼攰,不過收到班長消息知道今早由長課改為公園輕鬆跑+拉筋,
所以就落去鬆一鬆...點知中計了 ...話事人話要跑兩圈慢兩圈快(2圈=1k)x3組,
既然收到指示當然要照辦啦!至於時間...當然跑到亂晒龍,不提也吧
跑完真係好攰,這一刻仍然好攰,明天8K比賽唔知仲有冇力跑...

今日多謝B哥借隻靚靚手錶比我一路跑一路玩,還有你的指導。
其實你所講我的弱點,Wong sir一早指出過,可惜我姿質有限 ,永遠都改唔到個跑姿,實在太失敗

今日約跑6K

升級   0%

該用戶從未簽到

荃灣區青少年暑假活動閉幕禮暨長跑迎亞運(8K)
沒有比賽3個多月,今日短短地玩番轉8K比賽提升下自己狀態先...

今天天氣不錯,不過頭段跑得幾辛苦下 ,回程就開始順番,結果33'55"完成(自己計),都算合格啦!
剛剛睇到大會時間33'58",組別17名,總排名85名。還有多謝蔡兄來回駕車接送大家

8K時間如下:
4'01"57  
4'18"44
4'19"28
4'33"39
4'13"04
4'13"40
4'12"20
4'03"04
總時間:33'54"36