香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 7)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-2-10 12:25 發表

仲有呀...joejoe 咁型仔...
又跑得快...我地只係睇到你背影...
下次一定要講底目標時間...我地就會特別留心..

蛇完又要返工啦..." />" />

今次渣打完全meet唔到target, 比自己set好嘅時間遲大半個鐘, 直程冇眼睇~~
因為呢幾排都係病緊未好返晒, 頭一個鐘俾D咳呀, 鼻水呀打亂晒D節奏, 攪到要時快時慢咁跑, 條氣又唔順, 最終攪到25k就開始買老抽, 完全失準, 要邊行邊跑, 一殼眼淚~~
跑到灣仔銅鑼灣有咁多人同ching/ctse打氣, 頂硬上都要跑啦, 所以最後衝線呢段其實一D都唔快~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-2-10 13:07 發表

搵人陪,就只會吹水,唔會落力做!

nonono. 出力就要呼氣.  甘邊到可以吹到水呀 ....
好認真架.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-10 10:54 發表
係囉....打氣打到氣"cut"啦.....大家都興奮甘叫~~
豹豹+華華+龍龍打氣都打得口花花....成日叫"靚女/靚仔...."

to tell tell:
剛諗到....個日唔記得左約埋ching你白白呀......sorry呀....太興奮咩都唔記 ...

TO CATCAT
不過我都影得好興奮...10點時俾電話你正想話你知來唔到白白..

各位ching�ctse,
如果你o地穿綠色長跑友的戰衣,係8:35~之後經駱克道SOGO位..我都會掃幾張 (ONLY MISS 2)
http://picasaweb.google.com.hk/TerrySzeWang/

如果你o地穿綠色長跑友的戰衣,留意PART 3...我會3日之內POST所有相 (成2千幾張...SORRY ..沒時間搞)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-10 12:48 發表
Joejoe 跑全馬跑成點呢?
圍圍好返啲就好啦~~~
你哋講開做gym, 我去親都只係跑步only, 而家我發覺好多時跑完都唔係對腳攰, 係條腰攰, 而且睇相仲有少少寒背添, 可能我都要强化下背肌 ...

今年衰咗啦, 差過自己預期好多, 其中一個原因係賽前嘅個半月都冇乜時間練跑~~
哈, 係gym度通常D男仔湧晒去夾胸, 練背, 操三頭二頭, D女仔就多數走去玩aerobic, 跑步機單車機, 或者練下盤/patpat, 河水不犯井水~~
我都係全身練, 費時攪到上下前後唔對稱仲衰~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

夏天照跑,越熱越好

圍圍
    好心你聽下人講
    叫了你幾多次留前鬥後
    如果你之前慢慢跑半程,越尾越快
    幾開心

Kin in Running

升級   0%

該用戶從未簽到

唔好意思...又到"跑跑醬油團"廣告時間~各醬油團友~以下有少少問題~想你地發表下意見..
    1. 可唔可以接受 4 ROOMS 15人用...(唔止要SLEEP..大家要考慮TOILET 問題,我係擔心....晚上白白都唔知白到幾時...HAHA..你知LA..15個團友白...1人10MINS..都要2-3HRS 至沖完.....
    仲有早上...一樣LA~~~人人10MINS...又係2-3HRS~)

2. 大家對飲食有無咩特別喜好/不吃咩食物 (E.G, 我唔食牛~大家即管提出~係方便到時安排食物

大家可以在此發表or pm 我...我會收集大家意見之後再作決定~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-10 12:49 發表
    To 圍圍, 214你仲打波嗎? 而家夠唔夠腳?

打波冇問題呀,而家都夠使腳啦,我已經book咗場交使錢啦。
    關於衝圈特訓,我一陣都會去執下個post。

升級   100%

該用戶從未簽到

to vv:
    醬油團point 1分房問題:
    唔明喎.........4 ROOMS 15人用,即是3-4人一間房啦,如果3-4人一間房,排隊沖涼都唔會等好耐咋喎............

point 2:
    大家都知我飲食喜好啦....唔使再講啦....呵呵

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-10 13:01 發表

我知. 所以未要join 康文處lo ... 但到時做gym 一定要搵人陪呀.

係呀, 同埋康文署夠晒平, 好多人都懶得考金咭, 索性keep住報course 就有得玩~~

不過入會做gym D機種又會靚D同多好多, 唔使爭機用, 同埋隨時去, 操幾耐都得~~

話時話, 我n年前果張健體金咭依家都唔知飛咗去邊~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-10 14:11 發表
    唔好意思...又到"跑跑醬油團"廣告時間~各醬油團友~以下有少少問題~想你地發表下意見..
    1. 可唔可以接受 4 ROOMS 15人用...(唔止要SLEEP..大家要考慮TOILET 問題,我係擔心....晚上白白都唔知白到幾時...HAHA..你知LA ...

15人 4room 又有點兒哪個 ~~ 會否考慮3room(女-8人) +2room( 男-7人)  呢  好似好d.

升級   100%

該用戶從未簽到

我想問.....醬油團WHY有15人呀....
    P.1有14人咋喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-2-10 14:18 發表

係呀, 同埋康文署夠晒平, 好多人都懶得考金咭, 索性keep住報course 就有得玩~~

不過入會做gym D機種又會靚D同多好多, 唔使爭機用, 同埋隨時去, 操幾耐都得~~

話時話, 我n年前果張健體金咭依家都唔知飛 ...

唉 ~~ 十萬個吾想玩gym . 有咩計呢 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-10 14:22 發表
    我想問.....醬油團WHY有15人呀....
    P.1有14人咋喎

TARTAR 報左團呀......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-2-10 13:50 發表

TO CATCAT
    不過我都影得好興奮...10點時俾電話你正想話你知來唔到白白..

各位ching�ctse,
    如果你o地有穿綠色長跑友的戰衣,係8:35~之後經駱克道SOGO位..我都會掃幾張 (ONLY MISS 2)
    http://picasaweb.go ...

Terry 師兄,
    0的相真係好靚!不過我就搵唔到我啦!
    Anyway thx ching!

升級   0%

該用戶從未簽到

登登登~~tartar confirm 了我...佢辦到個證la~25號有得拎....麻煩catcat 加 tartar 個大名上去la~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

P.1已加tartar...都係14人喎...

參加者:
    1. vv (領隊)
    2. catcat
    3. 活活
    4. 菲菲
    5. 豹豹
    6. bonbon
    7. apple(bonbon朋友)
    8. batbat
    9. 圍圍
    10. tartar (tbc)
    11. 法法
    12. 華華
    13. tell tell (terry ching)
    14. 龍龍

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-10 13:43 發表

nonono. 出力就要呼氣.  甘邊到可以吹到水呀 ...." />" />
    好認真架. " />" />

我次次都係在 gym 房既 studio 一大班人咁做 weight train..一邊聽住歌,一邊做.. 唔算太悶 (不過點都係悶 gala~.. )

一陣睇 physio.. 問問佢我幾時做得番 gym ... 而家身痕又腳痕...心中有一團全馬的火....

升級   0%

該用戶從未簽到

~~~E....點解呢...我禽日都數到.....
    我知~~~~迪迪ar~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-10 14:33 發表
    ~~~E....點解呢...我禽日都數到.....

你發夢呀嘛...........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-10 14:17 發表
    to vv:
    醬油團point 1分房問題:
    唔明喎.........4 ROOMS 15人用,即是3-4人一間房啦,如果3-4人一間房,排隊沖涼都唔會等好耐咋喎............

point 2:
    大家都知我飲食喜好啦....唔使再講啦....呵呵

NONONO~~4個rooms 係得一個toilet ar