香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-8-9 11:25 發表

唔緊要啦平兄,我都係落去吹下水見下D 老友o者,同你無咩緣,好似好耐無見你咁~~hgjD088" />" />hj

原來有艷遇...俾我就跟埋佢番屋企天,去咩攞鞋丫...係呢平兄,咁你有無濕晒呀...

花子你近排起晒勁咁狂操他那山..要見你都不容易~~1119/1100見喇~~
有濕到呀..個頭....本來都想叫佢負責番..問佢借屋企廁所清洗下..但係想起你地可能仲等緊..於是就冇上囉

升級   0%

該用戶從未簽到

連續兩星期走山甩腳,尋晚加班夜走M7 來回,感覺良好~~

今朝練水,好耐無用蛙式游1K,放鬆游,用左27:05...自由式游到扯晒蝦都要over 30min,再堅持9月用自由式比賽似乎不切實際,不如練好D 蛙式,自由式再推遲一年~~

2/8 青公慢遊 10K
4/8 TKO 特訓 7K
7/8 水 1hr
9/8 水 800m
11/8 麥7來回 13.7k 2:18
12/8 水 1500m

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-8-12 09:52 發表
不如練好D 蛙式,自由式再推 ...

自由式唔使停練啦, 繼續加油呀!
我最近好似有 d 開 "繞", 自由式好好多喇
我不停同自己講對腳踢慢d慢d, 然後吸氣時間長d, 咁就好好多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 12-8-2010 09:52 發表
連續兩星期走山甩腳,尋晚加班夜走M7 來回,感覺良好~~

今朝練水,好耐無用蛙式游1K,放鬆游,用左27:05...自由式游到扯晒蝦都要over 30min,再堅持9月用自由式比賽似乎不切實際,不如練好D 蛙式,自由式再推 ...

M7來回, 自己一條友? 好勤力, 加油 !!
我D蛙仔都仲係好慢.... 不過前幾日游游下, 好似FEEL到自由既FORM, 有時間都會慢慢練下, 所以今年都係唔報ITU住, 學你舊年咁, 試玩次926感受下先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-8-12 09:58 發表

自由式唔使停練啦, 繼續加油呀!
我最近好似有 d 開 "繞", 自由式好好多喇
我不停同自己講對腳踢慢d慢d, 然後吸氣時間長d, 咁就好好多

都唔會完全唔練,不過比賽集中練蛙~~
其實而家自由式都算識左,游長都無問題,不過係快唔到~~
係呀,而家我都算控制到慢踢,無咁扯氣,傑傑都掌握到對腳,好快會有進步~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-8-12 10:00 發表

M7來回, 自己一條友? 好勤力, 加油 !!
我D蛙仔都仲係好慢.... 不過前幾日游游下, 好似FEEL到自由既FORM, 有時間都會慢慢練下, 所以今年都係唔報ITU住, 學你舊年咁, 試玩次926感受下先

有人陪呀,我要追番隊友仔丫馬~~
見你慢游900 都係30min,快過我游自由式啦,我睇你同我D 蛙仔都係差唔多,其實游短蛙仔都唔係好蝕o者,馬神有機會一齊去泳池交流下~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 12-8-2010 10:29 發表

有人陪呀,我要追番隊友仔丫馬~~
見你慢游900 都係30min,快過我游自由式啦,我睇你同我D 蛙仔都係差唔多,其實游短蛙仔都唔係好蝕o者,馬神有機會一齊去泳池交流下~~

唔係呀, 你蛙快我好多, 你50 可以1'10 ? 我唔得架.... 雖然我自己計時唔係好準, 但都游唔到咁快, 不過由細到大游水都唔係我強項, 都係近一兩年先叫識游水, 所以3T都係志在參與, 同你地要練速度做時間唔同, 好呀, 遲D 有機會一齊游下呀, 不過我其實唔太鍾意係泳池游

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-8-12 10:33 發表

唔係呀, 你蛙快我好多, 你50 可以1'10 ? 我唔得架.... 雖然我自己計時唔係好準, 但都游唔到咁快, 不過由細到大游水都唔係我強項, 都係近一兩年先叫識游水, 所以3T都係志在參與, 同你地要練速度做時間唔同, 好呀, ...

我有計既蛙最快50好似係1:05,應該仲未游到1:00,1:00 係最基本既目標呀~~
游海都好喎,夾夾先~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 12-8-2010 10:42 發表

我有計既蛙最快50好似係1:05,應該仲未游到1:00,1:00 係最基本既目標呀~~
游海都好喎,夾夾先~~

1'0  ... 諗都冇諗過, 哈哈, 海好玩D, 又唔洗避人.... 泳池游唔夠幾步又避人, 又俾人踩...

升級   0%

該用戶從未簽到

星期六玩北潭凹->獅子亭,好多特別事發生,時間總算"TB"~~
好耐無踩車車,陳日去九龍仔嬉水前去左科學園走番轉,由沙田踩去科學園,晌科學園踩左3lap...時間好唔掂,足足26min...得番1個月,要加操車啦...

2/8 青公慢遊 10K
4/8 TKO 特訓 7K
7/8 水 1hr
9/8 水 800m
11/8 麥7來回 13.7k 2:18
12/8 水 1500m
14/8 北潭凹->獅子亭 26k 4:43
15/8 RB 29K / 戲水 2hr

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 16-8-2010 14:32 發表
星期六玩北潭凹->獅子亭,好多特別事發生,時間總算"TB"~~hgjD115" />" />hj
好耐無踩車車,陳日去九龍仔嬉水前去左科學園走番轉,由沙田踩去科學園,晌科學園踩左3lap...時間好唔掂,足足26min...得番1個月,要加操車啦...hg ...

你游水好快............ , 我都想學你咁
我又要操車, 又要游水.... 跑步又唔掂....
點玩呀
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

DEE hing, 今個星期好忙, 我諗要下星期先同到你食 lunch,
到時 call 你。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-8-16 18:54 發表

你游水好快............" />" /> , 我都想學你咁
我又要操車, 又要游水.... 跑步又唔掂....
點玩呀" />" />

比起以前今年用多左時間練啦,不過用左太多時間晌自由式,而家仲未游到目標時間,仲要努力...

我都唔掂呀,比賽無天才波,唯有再努力...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-8-16 20:46 發表

有得操已經好好啦..

7兄可以租車,比賽前去兜番幾個圈熟習下都好喎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-8-18 11:03 發表
DEE hing, 今個星期好忙, 我諗要下星期先同到你食 lunch,
到時 call 你。

無問題Loud 兄,黎之前call 我就得,我係唔好意思拖得你耐o者~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-8-18 11:54 發表

你又話借車比我!!!!!!!!!
幾時兜啊.....

7兄幾時想要?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-8-18 12:33 發表

DEE.你係唸住借一日還是多日架????

7兄有無地方擺? 唔擺街就得,借多幾日都無所謂,我番工踩都踩MTB,去操車先踩RB~~

但係我同你比賽同組,未必可以一齊用喎~~