香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-7 14:33 發表

多謝奇哥呀~~

DEE兄,你地嗜好真係好特別喎..蜘蛛!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-7 15:15 發表

DEE兄,你地嗜好真係好特別喎..蜘蛛!

平兄,你鍾意什麼昆蟲,我在屋企搵下有冇相送俾你囉.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-7 15:16 發表

謝謝藍妹好意.
小弟所喜愛的蟲,只可存活短短數小時,雖然它們生命短暫,但精神可敬,犧牲自我,創作了比自身更偉大的生命.
我相信你家中應該沒有它們的相片

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-7 15:16 發表

响山上面真係好多得意動物同昆蟲,見過既有牛,馬騮,野豬,山雞,貓頭鷹,好多種蛇,螢火蟲,超大草猛,樹蛙仔,唔知咩蟲,超大蜘蛛,超大蝴蝶...數都數唔晒,果日都同平兄講,如果有一日決定唔再玩毅行,要好好咁享受呢條麥徑,影多d 相~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-7 15:31 發表

謝謝藍妹好意.
小弟所喜愛的蟲,只可存活短短數小時,雖然它們生命短暫,但精神可敬,犧牲自我,創作了比自身更偉大的生命.
我相信你家中應該沒有它們的相片

平兄晌我地頭玩野!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-7 15:36 發表

响山上面真係好多得意動物同昆蟲,見過既有牛,馬騮,野豬,山雞,貓頭鷹,好多種蛇,螢火蟲,超大草猛,樹蛙仔,唔知咩蟲,超大蜘蛛,超大蝴蝶...數都數唔晒,果日都同平兄講,如果有一日決定唔再玩毅行,要好好咁享受呢 ...

我就好想可以有一日,好悠閒地忘掉時間,慢慢走一轉~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-7 15:36 發表

响山上面真係好多得意動物同昆蟲,見過既有牛,馬騮,野豬,山雞,貓頭鷹,好多種蛇,螢火蟲,超大草猛,樹蛙仔,唔知咩蟲,超大蜘蛛,超大蝴蝶...數都數唔晒,果日都同平兄講,如果有一日決定唔再玩毅行,要好好咁享受呢 ...

係啦,優閒地行山,可以影到好多得意野呀.....
送張得意昆蟲照先...

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-7 15:37 發表

平兄晌我地頭玩野!!!

咩喎..好多生物在孕育下一代之後就會死亡啦...唔係講緊你想到果D野喎..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-7 15:42 發表

係啦,優閒地行山,可以影到好多得意野呀.....
送張得意昆蟲照先...

登錄/註冊後可看大圖

你影架奇哥??HK??未見過呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-7 15:43 發表

咩喎..好多生物在孕育下一代之後就會死亡啦...唔係講緊你想到果D野喎..

喜愛的,只可存活短短數小時

小弟意思係平兄玩野唔介紹一下呢種咁特別既蟲o者,咁請教平兄呢種係咩蟲??邊個山會有呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-7 15:47 發表

你影架奇哥??HK??未見過呀~~

係我在南丫島影架....

佢顏色咁sharp,好易見到~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-7 15:50 發表

喜愛的蟲,只可存活短短數小時

小弟意思係平兄玩野唔介紹一下呢種咁特別既蟲o者,咁請教平兄呢種係咩蟲??邊個山會有呢??  

[蜉蝣] 離開水面蛻化~再羽化~交配~產卵~死亡,只有短短的幾小時,所以被稱為"朝生暮死之蟲"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-7 15:51 發表

係我在南丫島影架....

佢顏色咁sharp,好易見到~~

咁揚,佢真係想死頂~~

得閒俾多d 我睇啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-7 15:55 發表

[蜉蝣] 離開水面蛻化~再羽化~交配~產卵~死亡,只有短短的幾小時,所以被稱為"朝生暮死之蟲"

謝謝平兄分享,我中意"醉生夢死之蟲"多d...

升級   0%

該用戶從未簽到

睇完lu,醫師話最好係針,咁咪針囉~~
第一次,有d 緊張,ec 嚇鬼我話會幾痛,好驚...
頭一兩針針左都唔多覺,腳板底果兩針真係有d 痛...
針完仲要加電,d 電跳下跳下咁,都幾痛,不過都無我星期六玩完踩落地咁痛,都唔算太難頂~~
針電左廿分鐘,拔針走得,盛惠舊半~~
今日本身都唔係好痛,針完好似鬆左,希望真係得啦~~
ec 話一兩日要針一次,要針7-10 次,邊有咁多時間呀,暫定星期五朝再去~~

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-7 19:22 發表
...
針完仲要加電,d 電跳下跳下咁,都幾痛,不過都無我星期六玩完踩落地咁痛,都唔算太難頂~~
ec 話一兩日要針一次,要針7-10 次,邊有咁多時間呀,暫定星期五朝再去~~

好開始是成功一半

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-7 19:22 發表
針完仲要加電,d 電跳下跳下咁,都幾痛,不過都無我星期六玩完踩落地咁痛,都唔算太難 ...

GOOD 電完記住要多休息, 等腳可以復原呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

針完仲要加電,d 電跳下跳下咁,都幾痛,不過都無我星期六玩完踩落地咁痛,都唔算太難 ...

早d去醫,早d好番!
放心休養,祝早日康復!

升級   0%

該用戶從未簽到

針完好似鬆左,進展唔錯~
若然依ec所說針7-10次,咁2星期左右就攪掂... ^^
希望到時能真的百份百康復~~