香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   0%

該用戶從未簽到

送你蜘蛛photo....

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

再黎色彩鮮艷的蜻蜓呀....

登錄/註冊後可看大圖
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-7-8 09:11 發表

曲奇 d相片係咪你影架....

係呀~~~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-7 19:22 發表
睇完lu,醫師話最好係針,咁咪針囉~~
第一次,有d 緊張,ec 嚇鬼我話會幾痛,好驚...
頭一兩針針左都唔多覺,腳板底果兩針真係有d 痛...
針完仲要加電,d 電跳下跳下咁,都幾痛,不過都無我星期六玩完踩落地咁痛,都唔算太難 ...

我以前踢完波隻右腳跟都係痛到掂唔到地. 跟住有朋友介紹我去北角僑冠大廈一單位度做針灸, 個ec話每星期針一次, 針三次便會見效果. 如果三次之後都仲痛, 則証明針灸對這痛症沒有幫助, 不用再浪費時間及金錢.

我當時最驚係d針唔乾淨, 一陣感染d愛滋肝炎就大鑊. 不過後來知道d針是一次性就無咁驚. 佢又係插到成腳針, 不過完全唔痛, 只是有點酸軟. 之後通電, 見隻腳"發"下"發"下, 好攪野. 之後落地, 隻腳完全唔痛, 感覺隻腳好似唔係我原本的腳. 呢次係我第一次感到中醫藥0既偉大. 好震撼!!!!! 之後, 過了3-4天又開始痛番, 之後再去針, 又唔再痛一段時間, 到第三次去針, 佢問我仲有無痛, 我話無, 佢就叫我針埋呢次唔使再針. 因為已經好番. 之後真係好長時間都無再痛, 直至我再拗柴. 我後來想番去再針, 不過已經搬走左. 想搵都搵唔到........

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

好囉, 安心好多囉

升級   68.6%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-7 15:42 發表

係啦,優閒地行山,可以影到好多得意野呀.....
    送張得意昆蟲照先...

登錄/註冊後可看大圖

我都見過佢

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝Patrick 兄,Schnix,馬王兄,奇哥,高寶兄同Sue 兄關注~~

聽高寶兄講我都有番d 信心,唔知係咪心理作用,呢兩日雖然仲有痛,但感覺好似好左,聽日就第二針啦,我諗我會至少玩7針,唔知幾時至試跑好呢~~
    唉,ec 朝9晚5,星期二六朝11晚7,時間好難就呀,聽日卜左1430,下晝on 居居又唔跑得都唔知做咩好,sai 晒d 假~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-8 01:40 發表
    再黎色彩鮮艷的蜻蜓呀....

登錄/註冊後可看大圖

謝謝奇哥蛛蛛精&蜻蜓pic,好正呀~~

紅色呢只未見過喎,邊機影?? 咩品種呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鬼影 於 2009-7-8 22:10 發表

我都見過佢

鬼影兄,睇d 紋唔係奇哥果隻喎,不過睇黎佢都係想死~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-10 01:31 發表

謝謝奇哥蛛蛛精&蜻蜓pic,好正呀~~

紅色呢只未見過喎,邊機影?? 咩品種呀~~

紅色隻蜻蜓,我上次去河背水塘遇見架....
    唔知乜野品種呀..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-10 01:38 發表

紅色隻蜻蜓,我上次去河背水塘遇見架....
    唔知乜野品種呀..

網脈蜻
    大部份個體除翅尖外, 翅膀有80%以上為紅色, 但少部份沒有透明部份。
    褐紅色, 雌性顏色偏啡
    在東南亞有兩個相似品種, 分別在於翅尖透明部份的PATTERN

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-10 01:47 發表

網脈蜻
    大部份個體除翅尖外, 翅膀有80%以上為紅色, 但少部份沒有透明部份。
    褐紅色, 雌性顏色偏啡
    在東南亞有兩個相似品種, 分別在於翅尖透明部份的PATTERN

http://farm4.static.flickr.com/3022/30024196 ...

花子,勁喎,咁都俾你搵到... ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-10 01:53 發表

花子,勁喎,咁都俾你搵到... ^^

有日我成為休閒行山人,我一定影得多過妳~~

升級   27.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 178 天

一入黎 見到一大堆記錄 , 嚇呆左
    花子阿DEE 兄, 你D訓練都唔小野

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-10 01:59 發表

有日我成為休閒行山人,我一定影得多過妳~~

你邊會成為休閒行山人,你要操毅行 + 苗圃架嘛.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 foobar 於 2009-7-10 02:01 發表
    一入黎 見到一大堆記錄 , 嚇呆左" />" />
    花子阿DEE 兄, 你D訓練都唔小野" />" />

Foobar 兄,小弟都未係快腳,不過都好享受跑步/跑山,消費咁低又咁好玩既享受邊度搵,大家一齊去享受啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-10 02:06 發表

你邊會成為休閒行山人,你要操毅行 + 苗圃架嘛.....

如果我做到super team,玩多年就退休啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-7-10 10:38 發表
    dee兄,我個次同你搓咗一陣,覺得你腳傷唔輕,唔係嚇你,只係針灸,可能捱到一時三刻咋......因為你唔係得一個位有事......

我有同佢講小腿位都痛,而定針都有針埋小腿位,唉...我都唔知呀,而家都開始左針,唔想得咁多,見步行步...