香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-7-10 11:16 發表

DEE   一次過攪好D  就算唔段尾都唔好成日有手尾跟住跟住...

係囉,dee兄,唔好番哂點做super team呀~~~

等你玩完super team,之後一齊慢慢行山去影昆蟲架嘛~~

升級   0%

該用戶從未簽到

7兄,奇哥,而家我都唔知點至可以搞好,我會聽MMEC 話針7-10次,如果真係好似Oscar 兄所講只可以頂得一陣,最後辦法係忍痛去睇Oscar 兄果位醫神~~

我都希望可以完成super team 心願,到時我玩山,唔再係山玩我~~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-10 11:13 發表

我有同佢講小腿位都痛,而定針都有針埋小腿位,唉...我都唔知呀,而家都開始左針,唔想得咁多,見步行步..." />" />

由佢針啦, 總之痛就話比EC 知, 佢覺得有需要既話, 會同你針埋佢, 總之針完可以好番就係值得的

之前我試過針完一個位, 變左附近既位置痛, EC話係咁架喎. D 痛會走架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-7-11 00:46 發表

由佢針啦, 總之痛就話比EC 知, 佢覺得有需要既話, 會同你針埋佢, 總之針完可以好番就係值得的

之前我試過針完一個位, 變左附近既位置痛, EC話係咁架喎. D 痛會走架

第一次針完覺得好左,但第二次針完好似痛左~~
佢尋日一開始就話"要針多幾次至好架",睇得佢就要信佢~~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-12 01:58 發表

睇得醫師就信佢先, 針多幾次就知道有冇料到.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-12 02:04 發表

睇得醫師就信佢先, 針多幾次就知道有冇料到.

係囉...4-5次應該feel 到拉馬...

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-12 01:58 發表

我覺得係會咁架, 之前針都係, 針完會痛左, 而家就算我電完頭幾日都係痛左架, 休多少少時間就會好d, 慢慢咁退...  所以針完之後, 腳要儘量休息, 等腳有時間復原
    你下次同ec 講, 睇下佢有咩意見啦

升級   0%

該用戶從未簽到

我尋日係跑步機跑咋,走左8 個 1k,中間休息3min,
    時間
    3:36

3:30
    3:25
    因為唔知自己狀態點,頭4個都係開慢的,費時谷爆,見走得幾順,便加快d,感覺都唔錯,起碼可以唔使扯晒哮個隻。

升級   0%

該用戶從未簽到

你隻腳又點呀。如果你唔玩tw,我出去搵人玩加啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-7-16 10:33 發表
    我尋日係跑步機跑咋,走左8 個 1k,中間休息3min,
    時間

3:25
    因為唔知自己狀態點,頭4個都係開慢的,費時谷爆,見走得幾順,便加快d,感覺都唔錯,起碼可以唔使扯晒 ...

good~~

星期六係咪搵唔到腳操? 有無興趣操山呢? 可以跟壞人隊喎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-7-16 10:36 發表
    你隻腳又點呀。如果你唔玩tw,我出去搵人玩加啦。

唔知點解睇唔到你post 左,所以而家至覆~~

針左三次,又無跑咁耐,而家係無咁痛,同埋感覺痛法同之前有少少分別,希望係康復中~~

EC 話要針7-10 次,無得諗啦,睇得就要信,我打算一日行路仲有痛一日都唔會跑住,而家都keep 住一星期游兩次水,閒來都有晌屋企做下體能,都keep 到下狀態既,到跑得都唔會掂interval 住~~

下晝T 先生打左俾我問我,因為之前S 先生話苗圃同佢第個比賽撞,咁就不如索性我玩苗圃,S 先生玩TW 啦,我就算好番都唔想谷咁行,TW 成100K 要做18 要多幾課長山,苗圃42K 就算好唔得番晒都應該無問題既~~

玩左四年都有D 唔捨得...希望出年可以再玩啦~~

如果到八月中都未好得番晒就唔理啦,點都要練好個苗圃,落得場就要爭冠軍,玩完至算~~

升級   0%

該用戶從未簽到

覆實左隊友仔唔玩毅行,感覺好似輕鬆左,但又若有所失,好矛盾,感覺好怪...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 15:19 發表

覆實左隊友仔唔玩毅行,感覺好似輕鬆左,但又若有所失,好矛盾,感覺好怪...

玩了咁多年毅行而今年因腳傷而退出,當然心裡有點戚戚然啦.....

相信你唔玩的話,應會十卜你的舊隊友,而另一身份參與毅行者啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-16 15:33 發表

玩了咁多年毅行而今年因腳傷而退出,當然心裡有點戚戚然啦.....

相信你唔玩的話,應會十卜你的舊隊友,而另一身份參與毅行者啦~~

嗯...super team 夢未圓,好難心息...

我想十卜長跑隊呀,不過舊隊友出生入死,唔玩都無理由唔去十卜,仲有之前公司十卜我地,點都要還下債...

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 15:19 發表

早決定對你同其他隊友都好, 好作操練安排嘛!
    玩左四年, 因傷而退, 唔失就奇, 證明你心中把火重燃燒緊.
    欣賞你放得抵, 早日康復.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-16 16:03 發表

早決定對你同其他隊友都好, 好作操練安排嘛!
    玩左四年, 因傷而退, 唔失就奇, 證明你心中把火重燃燒緊.
    欣賞你放得抵, 早日康復.

係囉,一路自己都唔知自己想點,再唔決定真係會影響成team 人~~
    謝謝叮噹師姐關注,我都好想快D 番大西北同大家一齊練呀~~

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 15:46 發表

我想十卜長跑隊呀,不過舊隊友出生入死,唔玩都無理由唔去十卜,仲有之前公司十卜我地,點都要還下債...

十卜舊隊友啦, 唔還債係講唔通

有你平時操練時的十卜, 經已好滿足
    我地識照顧自已, 我地會長大的

升級   0%

該用戶從未簽到

太多瓣要兼顧真係唔易,越玩越多就自然增加受傷的機會,到時你的傷勢惡化就仲弊.....集中精力去達成HM 1:30的標目仲好,其它目標遲d再去爭取!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 15:46 發表

還番舊債先先啦,super team,等腳仔好番,明年才去追尋...
    你今年還可以向苗圃及半馬的目標進發呢~~