香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-12-14 16:28 發表

之前都唔算好有目標,係唔想太差o者~~
呢排好多野諗,又想買單車,又想買電單車,又想再讀書,又想轉工...可能分散晒注意力所以無心機練~~

當年睇左 劉華套烈火戰車 , 真係好想去學電單車 ,
但太危險 , 最終買左架 MTB , 幻想自己可以快過 "風" (發嗡風 )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-12-17 15:25 發表
等左四個月,由劇痛等到而家小痛終於都可以睇到專科啦~~

都係預左無咩特別野,問完一輪話筋膜發炎,俾張小冊紙我叫我拉筋果d 野囉~~
好彩禁落去仲係痛,唔駛做戲~~hgjD115" />" />hj
都係做鞋墊囉,下 ...

真係專科 , 有事就死得啦 , 等個 report 出閑閑地 1 年半戴 ,
隨時惡化啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2009-12-17 16:26 發表

緊係仲未諗掂買單車/電單車,讀書嗎

諗掂啦,應該三樣都會做~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-12-18 13:34 發表

當年睇左 劉華套烈火戰車 , 真係好想去學電單車 ,
但太危險 , 最終買左架 MTB , 幻想自己可以快過 "風" (發嗡風 )

年青時D 車唔夠快,最快開過170km/h 咋,香港既颱風有幾個過200,我都未快得過所有風~~
而家睇中果部得16匹,上到百一都偷笑啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-12-18 13:37 發表

真係專科 , 有事就死得啦 , 等個 report 出閑閑地 1 年半戴 ,
隨時惡化啦
上次照x-ray 個report就等6week,排專科就三個月,前後就等左4個半月,我就好彩越等越好,如果越等越衰就真係幾慘~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-12-18 14:46 發表

年青時D 車唔夠快,最快開過170km/h 咋,香港既颱風有幾個過200,我都未快得過所有風~~
而家睇中果部得16匹,上到百一都偷笑啦...

170 仲唔夠快 ? 2 個轆感覺上起馬有 >200km/hr.
16匹 有幾多 c.c.? 咁細既極速得 110km?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-12-18 16:09 發表

170 仲唔夠快 ? 2 個轆感覺上起馬有 >200km/hr.
16匹 有幾多 c.c.? 咁細既極速得 110km?

開到百七基本上睇唔到兩邊景物架啦,剩係見到前面~~
200cc,新車應該去到百二三既,67年車係咁上下啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

我地四個傷晒,你就無穿無爛,家明既膝頭腫晒呀,花子你唔夠老友,請食飯補數。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2009-12-21 21:52 發表
我地四個傷晒,你就無穿無爛,家明既膝頭腫晒呀,花子你唔夠老友,請食飯補數。

哈哈,連你個膝頭都炒損埋,5個隊員4個雙失~~
呢個反而係我今年最滿意既比賽,雖然失誤好多,但都頂得住P屍屍嗒,時間算唔錯啦~~
吃飯沒問題,一人送多張過期殺龍巴士俾大家典話丫~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-12-22 00:20 發表

哈哈,連你個膝頭都炒損埋,5個隊員4個雙失~~" />" />hiuijhkj
呢個反而係我今年最滿意既比賽,雖然失誤好多,但都頂得住P屍屍嗒,時間算唔錯啦~~" />" />
吃飯沒問題,一人送多張過期殺龍巴士俾大家典話丫~~jhkhjy ...

全程都見你好輕鬆,又成日鼓勵隊友,係上鳳凰先見你慢左d。係棧道par左包gel,又見你無咩大礙。
我就一早就已經鬼死o甘火爆,制造緊張,想殺死所有人o甘,可能成日都係想快d完成收工,第二日繼續練跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2009-12-22 10:05 發表

全程都見你好輕鬆,又成日鼓勵隊友,係上鳳凰先見你慢左d。係棧道par左包gel,又見你無咩大礙。
我就一早就已經鬼死o甘火爆,制造緊張,想殺死所有人o甘,可能成日都係想快d完成收工,第二日繼續練跑

果日番到屋企發覺仲有2lit 水,加埋幫Wendy 孭果支,仲有你講完已經晌山上放減D又飲左D,即係我上鳳凰時孭左3lit 幾水上去,正白痴~~
果日大家都緊張左少少,不過最燥火果個唔係你,要追獎無辦法啦,賽前我都講明唔係去遊山玩水~~
落完鳳凰仲要上棧道,真係謝晒,多得你支救命gel~~

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 花子阿DEE 於 2009-12-22 12:21 發表

果日番到屋企發覺仲有2lit 水,加埋幫Wendy

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-12-22 12:21 發表

果日番到屋企發覺仲有2lit 水,

你仲揹住2lit 水返屋企?唔捨得呀

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-12-22 12:32 發表
結果個獎有無比你地追到﹖

我地失誤比較多,臨尾俾第一隊甩左,最last 踩單車仲因為我無睇圖sai 左好多時間,連第二都不保...
好在我地頂得住第四名強敵PCCW,佢地係上屆冠軍,上屆第一次交手已經覺得我地會贏佢地,可惜我地意外退出左,今年好想報仇,再加上頭兩隊唔係公司隊,企業杯係我地同佢地之爭,贏到佢地攞番個企業杯同保到挑戰組季軍,我好滿足啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2009-12-22 12:29 發表

你仲揹住2lit 水返屋企?唔捨得呀

係呀...我孭野都孭到無晒感覺,番到去一攞個水袋出黎真係呆左一呆...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-12-22 12:56 發表
對於你地黎講,最緊要有獎!目標完成,飲得杯落!

係呀,呢個係我今年最滿意既比賽~~
仲有好多獎品天呀,背囊都兩個,水樽2熱1凍,加埋十幾份~~

升級   0%

該用戶從未簽到

花子ching 勁呀
我上晝8點幾先返到終點

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 smchan2 於 2009-12-22 16:53 發表
花子ching 勁呀
我上晝8點幾先返到終點

唉吔,之前話到時同SM 兄打個招呼唔記得左添~~
其實我地因為幾個都玩開山,女隊友又熟定向,仲有因為要孭好多野,我地全程幫女隊友孭,所以快D 囉~~
最緊要過程好玩,完成到都會好開心~~