香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Tarry
打印 上一主題 下一主題

Tarry跑步日誌~分享

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

嘩! 我係跑得多, 為的是可以瘦得更多, le 個唔係我既格言, 可能永不能達到既夢ar

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-10-26 16:54 發表

我既理解係 - 珊珊 ctse = 平兄仇家 = sue 兄 = sue 姐

迪兄真聰明...正是.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-10-26 15:57 發表

平兄, 多謝 你鼓勵, 會ga, 約咗貓貓下星期六一齊跑hgj091" />" />hj 入大攬, 麻煩你下次一齊買GU預埋我, 貓貓到時再問佢, 佢好似都想買wor, 今日操青公早課, 順便去 X兄買, 無GU wor, 請問邊位係珊珊 cts ...

過二日我去望下,我應該知道邊度還有貨..到時我再問你及貓貓..同埋應該仲有其他人想買的..

升級   0%

該用戶從未簽到

Tartar加油
    下次有新鞋/新裝備hea跑短程試下先,
    唔係要忍痛咁耐, 我聽到都心痛死囉

升級   100%

奮鬥

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-10-27 13:47 發表
    Tartar加油" />" />" />
    下次有新鞋/新裝備hea跑短程試下先,
    唔係要忍痛咁耐, 我聽到都心痛死囉" />" />

菲菲, 多謝晒, 係ar, 自己無mud經驗, 下次會裝備好d, 新嘢千祈唔好響長課試ar

升級   100%

奮鬥

2710SSP hea跑

今晚, 我 + Bonnie hea 跑
    1-3 lap        10.0493
    4        03.2080
    5        03.2759
    6        03.1255
    7        03.1523
    8        03.1304
    9        03.1499
    10        03.3958
    11        03.1889
    12        03.2067
    13        03.2615
    14        03.1818
    15        03.1043
         48.4303 6k 夠 hea 未.
    獎賞:餃子

升級   100%

該用戶從未簽到

tartar:

你下次咪再用鞋x啦~~~
    仲有,快d買對新跑鞋啦,你練習甘頻密,舊個對"sit"啦,有必要買過對新啦...

另外呢,我上星期自己去左mk毅成,打算買上次你請我食個包朱古力味GU gel啦,點知間野無果個牌子賣喎....

升級   100%

奮鬥

原帖由 witchycatcat 於 2009-10-29 12:42 發表
    tartar:

你下次咪再用鞋x啦~~~
    仲有,快d買對新跑鞋啦,你練習甘頻密,舊個對"sit"啦,有必要買過對新啦...

另外呢,我上星期自己去左mk毅成,打算買上次你請我食個包朱古力味GU gel啦,點知間野無果個牌子賣喎....

catcat 隊長, 我係ssp好窮果個黎ga ma, 買新鞋都要,籌款, 買技先得儲錢ga

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Tarry 於 2009-10-29 13:58 發表
    catcat 隊長, 我係ssp好窮果個黎ga ma, 買新鞋都要,籌款, 買技先得儲錢ga" />" />

Tarry,

跑步裝備中樣樣可以"慳家", 都要買對跑鞋, 妳練全馬加里數, 如果對鞋唔得,
    萬一跑傷左, 得不償失, 本末倒置.

升級   100%

奮鬥

原帖由 叮叮噹 於 2009-10-29 18:56 發表

Tarry,

跑步裝備中樣樣可以"坑家", 都要買對跑鞋, 妳練全馬加里數, 如果對鞋唔得,
    萬一跑傷左, 得不償失, 本末倒置.

叮叮噹, 我會gala, 只不過響道漏漏氣咁, 又想格價, 我le個苦主, 都要慳慳地先得, 我e+著緊美記兩舊幾水, catcat講得岩,我對鞋光晒頭 la, 另外我又無mud idea, 有無推介ar

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-10-29 19:56 發表

叮叮噹, 我會gala, 只不過響道漏漏氣咁, 又想格價, 我le個苦主, 都要慳慳地先得, 我e+著緊美記兩舊幾水, catcat講得岩,我對鞋光晒頭 la, 另外我又無mud idea, 有無推介ar

tartar, 我都諗住買番對鞋跑半馬比賽, 想試下Mizuno Aero 8
    但我上次睇過吓, 85折都要接近$500
    未捨得買住

升級   100%

奮鬥

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-10-30 15:25 發表

tartar, 我都諗住買番對鞋跑半馬比賽, 想試下Mizuno Aero 8
    但我上次睇過吓, 85折都要接近$500
    未捨得買住

菲菲, 多謝推介, 我buget 係500.00左右, 但係想下個月先買, 再格吓價先, 我都鍾意Mizuno, 再交換情報ar

升級   100%

奮鬥

3110青公操長課

尋晚係我最悲慘的一次長課, 自2006年跑步以來, 從未響練習或比賽中爬街〈PK〉, 我有時我覺自己係一個不倒既巨人, 我從未趺倒過, 從未有這個經驗, 因此,比較驕傲, 但尋晚響回程, 體力不足, 響岩岩過咗7仔終於趺了一交, 沒有扭傷, 只不過係擦傷膝頭同埋雙手, 但你趺咗le一次開唔好心 , 但一直都好想再跑, 但當我想發力, 發覺跑唔到, 雙腳無力, 無mud信心再跑la, 終於決定放棄由嘉頓上橋後, 開始快步行路 + 少少跑, 想請教各位當遇到以上情況你/妳有mud嘢經驗分享一下, le一種放棄既想法係唔係要克服ar, 下一次都唔知自己會唔會克服唔到le, 唉可能食GU gel太遲la, 希望下次再跑唔好有陰影la , 我開始懷疑自己係唔係應付到廈馬, 唉...........   
    1. 柏麗灣碼頭 - 公園出口 11.1607
    2. 公園出口 - 帝都 16.3891
    3. 帝都 - 嘉頓  12.3997
    4. 嘉頓 - 7仔 03.4828
    5. 7仔 - 青龍頭 12.0585
    6. 青龍頭 - 小攬 20.4556
    7. 小攬 - 大攬 05.2947
    8. 大攬 - 小攬 06.2087
    9.  小攬  - 青龍頭 16.3092
    10. 青龍頭  - 7仔 14.04567
    11. 7仔 -  嘉頓  05.1208
    12-14  嘉頓-帝都-公園出口-柏麗灣
                  全程19:20-22:38 2:18 24k

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

Tarry 唔好放棄 , 我估你里數加得太多.  11/8 之後長課預理我.

升級   100%

奮鬥

原帖由 laputa99 於 2009-11-2 00:12 發表
    Tarry 唔好放棄" />" /> , 我估你里數加得太多.  11/8 之後長課預理我.

好ar, 希望你下次見我有番信心la, 我諗唔係我加里數太多, 自我檢討後, 1. 高估咗自己體力, 2. 果包GU好貴, 跑到回程7仔先食, 其實回程青龍龍頭食會好d, 嗚............

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-11-2 00:26 發表

好ar, 希望你下次見我有番信心la, 我諗唔係我加里數太多, 自我檢討後, 1. 高估咗自己體力, 2. 果包GU好貴, 跑到回程7仔先食, 其實回程青龍龍頭食會好d, 嗚............" />" />

我估你在此長課時出現體能透支,抬不起腳步來跑,及引致分析能力減弱,亦有可能是身體還沒適應太長距離,因此長課是需要慢慢加上去的,俾時間身體去適應的.
    另外,gel在力衰竭時才食遲了些,你應該再早些食,有機會避過此劫.不用太擔心自己能否應付得到全馬,等傷好些慢慢做多一些長課,信心就會返來既啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

tarry ctse,跑步時仆親我都試過....

練習時受傷,停低唔跑也合理,唔好令自己傷上加傷嘛...

今次仆親就當是吸取一次經驗,下次練跑時加倍小心....

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 Tarry 於 1-11-2009 23:48 發表
    尋晚係我最悲慘的一次長課, 自2006年跑步以來, 從未響練習或比賽中爬街〈PK〉, 我有時我覺自己係一個不倒既巨人, 我從未趺倒過, 從未有這個經驗, 因此,比較驕傲, 但尋晚響回程, 體力不足, 響岩岩過咗7仔終於趺 ...
    Tarry 保重阿,跑步係最緊要健康,唔好太心急阿,跑唔到咪至多陪我坐車 law,最緊要能享受過程阿。加油。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.2%

該用戶從未簽到

Tarry ctse,  唔好灰心, PK呢家野, 可大可小, 你只係擦傷少少, 應該覺得好彩, 而且係練習時PK, 總好過比賽時出事, (我就係我人生第一個10K時PK喇.......).  加油呀!!!  你咁勤力, 廈馬一定得嘅!!!