香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-4-13 00:54 發表
估唔到大家睇完相咁興奮, 人人都想去~令我真的有點擔心,雖然已經好夜,都想講返幾句~~~

之前淨係講旅程好的,開心的,而没有提到當中的危險性~~

其實頭二段路,我覺得大家是可以一試的,但最後一段,那個崖是 ...

講得好0岩...

其實本身行澗有相當難度... 如果有另一次行澗活動.. 主辦者要出 warning 之外... 有意參加者一定要考慮清楚自己既能力才參加
因為如果太多人行... 難以照顧...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-4-13 01:09 發表

ee.....你知啦.....小華係青春期少男.....怕佢有d野睇唔清...睇唔楚嘛..." />" />

小華
青春期......發育中...........

升級   0%

該用戶從未簽到

利害利害,有機會都要跟你們段練下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-4-13 01:09 發表

ee.....你知啦.....小華係青春期少男.....怕佢有d野睇唔清...睇唔楚嘛..." />" />

你又知小華第三度發育?

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩~行得好開心喎

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   22.45%

該用戶從未簽到

下個星期三(4月15日)來特訓啦~~~  隊長唔係到,用住智能報名先啦~~~
地點:斧山運動場
時間:7:00pm

1. batbat
2.活活
3.LULU
4. Old Man
5. takeaway(may be)
6. Qoo(第一次參加,各師兄姐多多關照...)
7. peter6565652003 (PP)
8. 山比
9. boloup

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-4-13 00:54 發表
估唔到大家睇完相咁興奮, 人人都想去~令我真的有點擔心,雖然已經好夜,都想講返幾句~~~

之前淨係講旅程好的,開心的,而没有提到當中的危險性~~

其實頭二段路,我覺得大家是可以一試的,但最後一段,那個崖是約有十多米高的~~之前未行過,唔知死,上到去可以見到有d大石其實已被風化及流水"參"食.........同埋你地見到果d靚風景都在頭二段

我不是懷疑大家的能力,只是因為大家都是長跑網的朋友,想提醒大家要注意安全......

我都係十分讚同, 其實我睇返啲相同回想起都仲驚緊, 如果我知道條路上面的路況的話一定唔會行, 果陣心口有個勇字就行上去, 去到上面完全揾唔到可以落腳or落手的石, 只可以拉住啲草~~~同埋你哋都睇唔到我在山上的狼狽樣......真係驚到行唔到, 要廸廸同龍龍不斷鼓勵我去行
其實這個危險度已經超過我可以接受的程度, 如果再有險線行山的話我都會慎重考慮去唔去

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-4-14 00:14 發表

我都係十分讚同, 其實我睇返啲相同回想起都仲驚緊, 如果我知道條路上面的路況的話一定唔會行, 果陣心口有個勇字就行上去, 去到上面完全揾唔到可以落腳or落手的石, 只可以拉住啲草~~~同埋你 ...

我覺得就OK囖···但像這次的!我覺得不是太岩一般的囡仔玩喇^^"
一有一個上吾到就大家都要陪她回頭走了……><"
所以很開心這次能完成了哦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-4-14 00:25 發表

" />" /> 我覺得就OK囖···但像這次的!我覺得不是太岩一般的囡仔玩喇^^"
一有一個上吾到就大家都要陪她回頭走了……>

走回頭都唔係問題, 但你上到崖中間要落返去都落唔到, 為有頂硬上~~~
所以大家平安完成全程真係好感恩啦

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-4-14 00:35 發表

走回頭都唔係問題, 但你上到崖中間要落返去都落唔到, 為有頂硬上~~~

系囖!系囖!
就算走到……我都覺得好掃興…
但就算有*10000000個不願意也得回頭~~~
(但我會因這様而令到對這次的活動…留下…了不開心的心情)

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-12 16:25 發表
    歡迎新舊朋友加入我地既長跑網大家庭!!
    無論你跑過未,只要有心,凡事可成真~
    請有興趣參與既朋友仔在這兒或是有關連結報名啦~

witchycatcat 及各位師兄師姐好呀 !     

我叫 得得地, 自我介紹先.     

我跑步大約半年, 跑過三次 10km, 成績大約係 ~ 55分半 --> 53分半 --> 53分.
    我有時會喺深水埗運動場練習, 如果太夜嘅, 有時就喺附近球場跑街,
    但係因為返工關係, 每星期只得一至兩次......     

想問吓哩個 SSP 街坊小隊, 係咪就係深水埗區呀 ?
    如果係嘅話, 我都希望多啲喺度傾吓, 有機會一齊約跑呀 !     

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2009-4-14 00:47 發表

witchycatcat 及各位師兄師姐好呀 !     

我叫 得得地, 自我介紹先.     

我跑步大約半年, 跑過三次 10km, 成績大約係 ~ 55分半 --> 53分半 --> 53分.
    我有時會喺深水埗運動 ...

係呀~SSP 街坊小隊, 係深水埗區ga~
    你多d上黎吹水丫~
    晏少少,等隊長返左工,呢度就會熱鬧d ga啦~

升級   100%

該用戶從未簽到

昨晚食飯~見到好耐無見的大家~好多隊友都變左形象~
    11.4個3星行澗,一早都知跟亞joe個d行山成日都會加星星啦,各位順利完成真係可喜可賀啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-4-14 00:35 發表

其實當發覺前路有問題時, 前面的小隊可以等後面小隊都上來後才一齊睇清楚環境, 然後再作決定~~

條澗大家一直行都冇乜問題, 只是行到要開始打大佬嘅時間, 因我仲有兩位朋友係下面, 華華和我都覺得等埋佢哋上嚟再一齊行會比較好, 同埋望上去上面小隊, 好似都係附近周圍行吓等緊我哋咁, 到後來後小隊上到嚟, 前小隊已經上咗去唔見咗囉~~如果我係前小隊嘅話, 我想我哋一齊應該可以搵到冇咁難上嘅正攀路線~~

其實中途我有諗過轉回正攀路線, 不過當時阿Yu話已經爬咗一半, 而前小隊亦係循呢條線上, 我哋都希望join回一齊, 同睇睇前小隊在上方究竟有冇問題, 所以最後都由華華set繩爬咗上去~~

講真青龍石澗係有難度, 但大家其實都可以全程較輕鬆地去完成(當然係以爬standard route來說), 而絕對唔係好似左攀線咁嘅難度, 我地最大嘅問題係前後小隊分開得太遠啦, 會互相照應唔到~~

仲有, 去之前我都有認真諗過大家嘅能力, 有D朋友我唔肯定, 或覺得暫時不太適合呢條路線嘅話, 我都盡可能事先同佢講清楚, 畢竟大家都希望有個安全又愉快嘅旅程嘛~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2009-4-14 00:47 發表

我有時會喺深水埗運動 ...

得得地ching你好呀!!
    歡迎你入黎吹下跑步呀....
    有時間多d落黎吹下水,活動岩咪可以join埋一齊玩囉~
    我地d隊友,個個都係甘識架,一次生兩次熟甘,呵呵...
    希望快d同你一齊跑步啦~

p.s: SSP街坊小隊,SSP就係指深水埗呀,我地自己玩玩下改架咋~

升級   100%

該用戶從未簽到

有無人呀.....
    放完個大假,似乎個個都好忙甘~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-4-14 11:26 發表
    有無人呀.....
    放完個大假,似乎個個都好忙甘~~~~
    ghjygu" />" />h