香港長跑網  - 長跑長友

樓主: e.c.
打印 上一主題 下一主題

e.c. 的飲食跑步日誌

升級   90%

該用戶從未簽到

昨日餐單:
早:包3片 + 熱齋啡
午前: 哈密瓜一盒
午:菜 + 荷包蛋 + 肉餅 + 飯
tea:soyjoy一條 (我都唔想... 但office無野食, 之前又買左一堆soyjoy ><)
晚:涼瓜炒蛋 + 肉餅 + 生菜 + 飯 + 即沖熱奶茶一杯
運動: 0
重量: 158.0

今朝磅到 157.2, 好開心呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-7-21 09:56 發表
昨日餐單:
早:包3片 + 熱齋啡
午前: 哈密瓜一盒
午:菜 + 荷包蛋 + 肉餅 + 飯
tea:soyjoy一條 (我都唔想... 但office無野食, 之前又買左一堆soyjoy ><)
晚:涼瓜炒蛋 + 肉餅 + 生菜 + 飯 + 即沖熱奶茶一杯
運動: 0

今朝磅到 157.2, 好開心呀

好叻呀~e.c.! 開始見成效啦!!!!!!! 努力加油呀! 731我地上晒草跑, 不過跑完之後打邊爐,...唔想引你打邊爐,但係又想你o黎跑+吃

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-7-21 15:58 發表

好叻呀~e.c.! 開始見成效啦!!!!!!! 努力加油呀! 731我地上晒草跑, 不過跑完之後打邊爐,...唔想引你打邊爐,但係又想你o黎跑+吃

今朝我都好開心, 依家咁樣跑又唔會太趕, 跑完番工個人又精神d, 應該絕對可以 keep住落去!
呢排成鬼日ot, 我都未必黎得到啦...
如果唔使咁ot 法, 我就一定黎跑, 咁多人巧開心呀! 我最多唔吃~

升級   90%

該用戶從未簽到

今朝跑跑下膝頭痛 ... 但明明尋日都無跑, 係星期三晚去左gym玩 spinning之嘛...
我停低行都覺得有少少痛 ><
昨日餐單:
早:火腿扒芝士漢堡 + 熱齋啡
午:時菜肉片飯
tea:火龍果一盒 + 包3片
晚:魚柳包走醬 + 鯖魚一舊 + 湯兩碗
昨日運動: 0

升級   90%

該用戶從未簽到

尋日偷懶 + 偷食後, 今日再跑過, yeah~
昨日餐單:
午:咖哩牛肉飯
tea:薯蓉
晚:雲吞面 + 菜芯全走
昨日運動: 行書展算唔算 ?

登錄/註冊後可看大圖

哈, 初初想睇既書入到去搵到覺得唔掂, 行行下見到王貽興, 原來.....
佢唔高. 不過我鍾意睇鬍鬚男, 仲係出書既名星, 於是望左幾眼。好攪笑, 我見個fans係咁同佢傾計, 點解可以簽個名都簽咁耐呢? 我都係第一次咁近睇住人地簽名, 多數d簽名會都好多人, 堆唔到埋去嘛.
最後都係買左幾本書, 好重.
重量: 158.4

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-7-28 10:47 發表
尋日偷懶 + 偷食後, 今日再跑過, yeah~
昨日餐單:
午:咖哩牛肉飯
tea:薯蓉
晚:雲吞面 + 菜芯全走
昨日運動: 行書展算唔算 ? http://i646.photobucket.com/albums/uu184/cheer ...

我覺得行書展仲辛苦過跑步 應該算...
我今次好慘呀,目標書一本都買唔到,如唔係趕時間,我真係想續間巢到底呀!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-8-1 09:29 發表

我覺得行書展仲辛苦過跑步 應該算...
我今次好慘呀,目標書一本都買唔到,如唔係趕時間,我真係想續間巢到底呀!

其實要搵到目標書真係幾難.... 咁多人咁多書

升級   90%

該用戶從未簽到

今朝又偷懶了...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-8-4 10:26 發表
今朝又偷懶了...

e.c.哩幾日咁熱有無跑呀?

升級   90%

該用戶從未簽到

無呀
上星期病 +  狂OT + 尋日前日舉家去左馬交, 今朝又太累無跑
結果停左一星期啦
今晚真係要好早訓 聽日如果好番d要早d去跑下至得.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-8-10 11:50 發表
無呀
上星期病 +  狂OT + 尋日前日舉家去左馬交, 今朝又太累無跑
結果停左一星期啦

e.c.成日病...好番D未呀? 今個星期六黎唔黎逍遙跑+特訓呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-8-10 11:50 發表
無呀
結果停左一星期啦

emma,小心身體,病好番哂才開始復跑呀~~
保重~~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-8-13 22:33 發表

emma,小心身體,病好番哂才開始復跑呀~~
保重~~

我會啦, 謝謝曲奇關心!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-8-13 15:02 發表

e.c.成日病...好番D未呀? 今個星期六黎唔黎逍遙跑+特訓呀?

我都唔知呢排做咩, 成日都病
今晚都係乖乖地11點訓, 然後聽朝乖乖地去跑番轉至得.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-8-17 15:43 發表

我都唔知呢排做咩, 成日都病
今晚都係乖乖地11點訓, 然後聽朝乖乖地去跑番轉至得.

星期二唔跑,星期三可以o黎參加衝斜/運動場慢jog, 星期六仲可以逍遙跑!

升級   90%

該用戶從未簽到

10月1日衰左. 我要重新黎過!
聽日, 將軍澳漫遊.

升級   90%

該用戶從未簽到

今日漫遊:
參加唔到逍遙跑 , 於是自己跑左將軍澳4K
嗚... 我本來想跑平時逍遙跑6K... 點知我跑錯路...
但今日發覺自己耐力比之前好, 希望繼續努力, 目標係NIKE 10K 唔好再行, 上次10月1實在係太耐無跑, 上到斜個心跳得太快要停低, 睇黎遲D跑得完全程都要試試跑斜路.
正如上次去10月1一直同自己講: 我知我輸俾所有人, 但我唔可以由得自己輸俾自己.
果然是中秋, 今日跑完好爽呀. 中秋節快樂!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

Hi, ec 中秋節快樂!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-10-3 17:19 發表
    Hi, ec 中秋節快樂!

HEHE.... 話說... 我見到時已經唔係中秋, 今晚多謝番MILL先

升級   90%

該用戶從未簽到

週記
    感冒左成個星期 ... 今晚終算好番D, 不過都係未完全好番, 夜晚去飲, 都食唔到好多野, 於是我媽話: 趁佢病, (羅)佢命...叫我趁咁樣減肥@@... 不過話說回來. 的確係無咩胃口同食少少野已經頂住個胃...
    加上愈黎愈感受到... 唔俾自己出身汗就成身唔舒服既感覺... 於是今日咳住跑左個圈. 跑完的確舒服點. 希望快D好番再跑多D!
    雖然跑得少, 但都要... 繼續努力!
    秋高氣爽, 要跑多D!