香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

聽日11-14度, 我地晨早溜溜入大清,
分分鐘低過10度, 大家要做足熱身,
有咩冬跑裝備可以通通出動喇 ^^

升級   56%

該用戶從未簽到

今朝入去跑左一轉
唔算好凍, 不過d斜路真係好難啃, 大家聽日加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

finewong, 你話中途加入, 係打算點會合?
請留意大隊中途唔會停低.

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2009-12-18 20:14 發表
finewong, 你話中途加入, 係打算點會合?
請留意大隊中途唔會停低.

jc 團長,
我打算8點半倒由寶林跑去坑口村, 再拉住筋等你地

升級   18.42%

該用戶從未簽到

明天見!

天氣很冷,明天穿多一件,各位明早見!

升級   22.45%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之操練(八) 19/12/2009 星期六

注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
         2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
         3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
         4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:     19 / 12 / 2009 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: 寶翠公園
                   *** 因有可能變更集合地點, 已報名跑友請於18/12中午後覆閱POST#1 公佈 ***

路線 : 寶翠公園 > 坑口 > 清水灣道 > 大坳門 > 清水灣道 > 坑口 > 寶翠公園 > 調景嶺 > 寶翠公園 ( 請參考下面路線圖 )
        ( 沿途欠缺補水地點, 請自備食水 )
路程: 約  25K
        (如果不跑全程, 可以由大清返回寶翠時停止, 約19K, 不跑調景嶺來回)

預計完成時間:2小時45分鐘內
難度(5*為最高):**** (沿途50%上落斜路)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

19/12 報名:

1. JC (都係果句...... 希望跑得晒  )
2. Peter Chen(以跑會友,共同進步)
3. 昌(氣虚血弱,唔會跑足)
4. 活 ( 希望腳仔吾痛 .盡量跑晒)
5. Timmy(想問有冇locker擺嘢及有否更衣室洗澡??因家住土瓜灣遠了少少!thanks!!)
6. finewong(星期日比賽, 中途加入, 做短腳組)
7. runner_256 (試吓對腳可否跑長先)
8. chairman
9. wty16 (舍命陪君子, 點都要來鋪 25K 個心先會踏實D 跑石岡)
10. bolo(如果離開到張被,一定到)

升級   73.33%

該用戶從未簽到

各位 ching/ctse 明早加油

升級   81.05%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之操練(八) 19/12/2009 星期六

注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
         3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
         4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: 寶翠公園
                   *** 因有可能變更集合地點, 已報名跑友請於18/12中午後覆閱POST#1 公佈 ***

路線 : 寶翠公園 > 坑口 > 清水灣道 > 大坳門 > 清水灣道 > 坑口 > 寶翠公園 > 調景嶺 > 寶翠公園 ( 請參考下面路線圖 )
        (如果不跑全程, 可以由大清返回寶翠時停止, 約19K, 不跑調景嶺來回)

難度(5*為最高):**** (沿途50%上落斜路)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

19/12 報名:

5. Timmy(想問有冇locker擺嘢及有否更衣室洗澡??因家住土瓜灣遠了少少!thanks!!)
6. finewong(星期日比賽, 中途加入, 做短腳組)
8. chairman
9. wty16 (舍命陪君子, 點都要來鋪 25K 個心先會踏實D 跑石岡)
11猿球
12猿球兄弟

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-12-18 20:23 發表
jc 團長,
我打算8點半倒由寶林跑去坑口村, 再拉住筋等你地

我都唔係好知你講邊度等我地添
你睇返路線圖既方法, 到時撞我地啦, 不過唔好咁大力喎

留意 16-18k路段, 我地係跑影業路果邊行人路, 到尾先至穿隧道過返寶翠架, 聽朝見~

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

集合地點:
寶翠公園

路線 : 寶翠公園 > 坑口 > 清水灣道 > 大坳門 > 清水灣道 > 坑口 > 寶翠公園 > 調景嶺 > 寶翠公園
( 請參考下面路線圖 )

難度(5*為最高):****
(沿途50%上落斜路)

19/12 報名:

8. chairman
11. 猿球
12. 猿球兄弟

13.
14.
15.
..............

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩....... 似乎天氣寒冷都阻擋唔到大家既鬥心  
大家早睡早起, 聽朝見

記往... 記往... 記往... 箸夠衫, 帶夠水啊

升級   78.3%

該用戶從未簽到

Sorry JC, 唔跟你地, 大家加油喇

升級   0%

該用戶從未簽到

哈哈,小弟仲未訓添 ~~~  聽朝見唔到小弟就唔使理小弟喇 ~~~ 聽朝要同暖暖的被窩打過!勝負難料 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 -R- 於 2009-12-19 00:57 發表
Sorry JC, 唔跟你地, 大家加油喇

下次啦 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-12-19 02:27 發表
哈哈,小弟仲未訓添 ~~~  聽朝見唔到小弟就唔使理小弟喇 ~~~ 聽朝要同暖暖的被窩打過!勝負難料 ...

車主席....... 起身喇  

咁多位, 一陣見  

升級   100%

該用戶從未簽到

Mill(苗嬸??)、非比、lulu、Qoo 咁多位 ctse
9, finewong 咁多位 ching
星期日俾心機, 慢慢跑, 最緊要快; 唔使急, 最緊要嬴!

加油、努力!!

升級   100%

該用戶從未簽到

Wing ctse, 火 ching
可樂都要俾心機, 慢慢跑, 最緊要快; 唔使急, 最緊要嬴!

加油、努力!!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

唔知大家跑成點呢,今朝甘凍都可以戰勝睡意,起到身落街跑,
大家既意志力真係非常之強啊!
我要係屋企做阿四,星期六暫時冇得跑著,
但係我會自己練習,大家都要加油啊!
希望遲啲跟翻跑唔會變成超慢腳啦。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-12-19 07:47 發表
Wing ctse, 火 ching
可樂都要俾心機, 慢慢跑, 最緊要快; 唔使急, 最緊要嬴!

加油、努力!!

x 2 明天比賽既都要加油啊!
慢跑唔緊要,最緊要嬴!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

明天比賽既師兄師姐加油呀。