香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   59.05%

該用戶從未簽到

ee: 亞軍
Wing: 季軍
自己: 第五名
finewong: 第九名
rockiec: 亞軍

為tko 爭光
恭喜晒咁多位

.....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2009-12-19 20:04 發表
今日路線25K, 大家都好落力跑完全程.
出席既ching/ctse有:
1. JC (都係果句...... 希望跑得晒  )
2. Peter Chen(以跑會友,共同進步)
3. 活 ( 希望腳仔吾痛 .盡量跑晒)
4. Timmy(想問有冇locker擺嘢及有否 ...

唉~~我都唔想, 話晒第一次唔知醒, 當起身時, 先發現jc打過電話比我, 我已即發sms道歉. 累大家天寒地凍, 等左我起碼10min, 真係有d過意唔去.

唔知醒原因係星期五 零晨5左右, 屋苑火警, 雖然唔係近. 但警鐘, 加上管理員的呼叫, 已經將熟睡的我嘈醒. 但最值得歌頌既係一群努力的消防員.
警鐘響後不到5min, 消防車已經到達, 速度之快, 簡直可以同火哥哥的跑速相比. 不到20分鐘, 已將火災消滅, 最後我當然係唔知醒,
但一眾消防員既偉大表現, 真係令讚嘆.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runner_256 於 2009-12-20 19:40 發表
  恭喜.....ee, Wing, 根根, finewong, rockiec.....得獎   

恭喜... 恭喜...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runner_256 於 2009-12-20 19:54 發表

JC 團長,

我係拖慢大家.....
我跑到尚餘6K時, 酒精上腦 .....

番到屋企仲 咗一餐, 要到下午兩點先回魂.....

不過經昨日跑長課後, 證實對腳好咗好多....    可以嘗試跑長D啦~

大師兄, 辛苦晒你帶住大家喇, 果日舊傷有D訊號, 雙腳又發軟蹄,
好彩有電后活活陪我跑, 到左8K之後先至順返少少..........

P.S. 大師兄下次咪飲咁多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2009-12-20 21:51 發表

唉~~我都唔想, 話晒第一次唔知醒, 當起身時, 先發現jc打過電話比我, 我已即發sms道歉. 累大家天寒地凍, 等左我起碼10min, 真係有d過意唔去.

唔知醒原因係星期五 零晨5左右, 屋苑火警, 雖然唔係近. 但警鐘, 加 ...

昌兄唔使唔好意思既, 唔夠訓勉強跑亦唔係咁好, 下星期再黎啦

話說星期五晚, 我屋企個警鐘(呀女)早過你果邊響起(喊), 由四點幾響到成六點,
消防員(兩公婆)撲救左個幾鐘先至搞得掂, 結果....... 我咪唔會唔知醒囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 猿球 於 2009-12-20 13:24 發表
3.6k-21:18
7.2k-42:37
10.79k-1:03:55
14.39k-1:25:14
17.99k-1:46:33
21.59k-2:07:51
25k-2:29:10

唔該晒猿球ching, 已更新 page 1 post #2 成績表  

升級   0%

該用戶從未簽到

又到收集意見時間, 今個星期(26/12)咁跑法好唔好, 全程29.5K,
唔跑咁長既, 可以大草原回程返運動場停止, 20K,
唔夠喉, 可以跑完全程之後, 運動場外圈加碼, 每加圈1.9K.

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨  

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

各位早晨呀

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

早晨呀, 各位

升級   0%

該用戶從未簽到

大家 Good Morning.........呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜~~~

ee: 亞軍
    Wing: 季軍
    根根: 第五名
    finewong: 第九名
    rockiec: 亞軍

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2009-12-20 23:15 發表

大師兄, 辛苦晒你帶住大家喇, 果日舊傷有D訊號, 雙腳又發軟蹄,
    好彩有電后活活陪我跑, 到左8K之後先至順返少少.......... " />" />

P.S. 大師兄下次咪飲咁多 " />" />

JC 果日明明係你陪我跑 ......
    今week 無所為 , 如果腳仔吾痛,可hea 足30k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-12-21 15:47 發表
    JC 果日明明係你陪我跑 ......
    今week 無所為 , 如果腳仔吾痛,可hea 足30k

邊個陪邊個跑都好啦 ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨  

如果路線冇問題, 今晚出post  ^^

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

各位早晨呀

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

是日冬至, 各位, 早晨

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-12-22 08:43 發表
    是日冬至, 各位, 早晨

今年既冬至, 終於似番個冬天,
    大家冬至快樂喇  

升級   12.63%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2009-12-21 00:13 發表
    又到收集意見時間, 今個星期(26/12)咁跑法好唔好, 全程29.5K,
    唔跑咁長既, 可以大草原回程返運動場停止, 20K,
    唔夠喉, 可以跑完全程之後, 運動場外圈加碼, 每加圈1.9K.

http://images1.fotop.net/albums/JC/r ...

睇見個圖!眼都大晒,個心就好想去試下,
    但係,
    小弟至今都只能跑到24Km,仍未能突破到厘個夾位!
    仲要,有咁大段上斜添!
    上斜路係我克星,仍未操練斜路,我計劃上,會放在 1 月尾至2月頭先至操練上斜路及行樓梯!
    厘個圖,我都唔知完唔完成到一半都好成疑問?!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 藍子 於 2009-12-22 13:49 發表

睇見個圖!眼都大晒,個心就好想去試下,
    但係,
    小弟至今都只能跑到24Km,仍未能突破到厘個夾位!
    仲要,有咁大段上斜添!
    上斜路係我克星,仍未操練斜路,我計劃上,會放在 1 月尾至2月頭先至操練上斜路及行樓梯!
    厘個圖,我都唔知完唔完成到一半都好成疑問?!

藍子ching, 小弟愚見, 練斜路都係循序漸進好, 如果你宜家只跑平路,
    1月尾至2月頭先開始操練斜路, 可能到時會急左D.
    宜家距離渣馬有兩個月, 如果你每次操練都有 "適量" 既斜路, 效果應該會好些,
    而開始既時候, 跑D微斜, 之後再慢慢加, 受傷既機會都少D.
    努力啊 ~