香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   24%

該用戶從未簽到

Hi ,
今天跟各位跑了約25km,感覺----正 !!!!
期望下次再join各位ching,ctse再跑過!!!
thanks!!!!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

今日一早六點十五分就落九龍運動場既緩跑徑練長課,熱完身七點十分正式起跑。
    終於跑咗 35.75k 時間 4 小時22 分41 秒。加埋跑返屋企果 1.5 k 總共跑咗 37.25k,好開心呀!
    不過對腳就攰夾痛到唔識行咁滯。

升級   22.45%

該用戶從未簽到

j_cat  你都好努力,而家長課已走到咁長,
    真係勁!!!全馬己在手,不過要錫住對腳先好

升級   94.3%

該用戶從未簽到

勁呀Cat 姐,我最長都係跑左 36 K 咋。

原帖由 jogging_cat 於 2009-12-19 17:09 發表
    今日一早六點十五分就落九龍運動場既緩跑徑練長課,熱完身七點十分正式起跑。
    終於跑咗 35.75k 時間 4 小時22 分41 秒。加埋跑返屋企果 1.5 k 總共跑咗 37.25k,好開心呀!
    不過 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-12-19 17:09 發表
    ...

Cat ctse, 俾心機, 37.25k....... 夠晒K喇, 輕鬆迎戰廈馬啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-12-19 18:26 發表

340...... 你收埋收埋jei  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 2009-12-19 17:05 發表
    Hi ,
    今天跟各位跑了約25km,感覺----正 !!!!
    期望下次再join各位ching,ctse再跑過!!!
    thanks!!!!

timmy ching, 小弟今日全程惰後, 跟唔到上黎同你吹水,
    又有事無特訓, 聽唔到你過料....... 下次你要再黎, 等我可以學下野  

升級   0%

該用戶從未簽到

今日路線25K, 大家都好落力跑完全程.
    出席既ching/ctse有:
    1. JC (都係果句...... 希望跑得晒  )
    2. Peter Chen(以跑會友,共同進步)
    3. 活 ( 希望腳仔吾痛 .盡量跑晒)
    4. Timmy(想問有冇locker擺嘢及有否更衣室洗澡??因家住土瓜灣遠了少少!thanks!!)
    5. finewong(星期日比賽, 中途加入, 做短腳組)
    6. runner_256 (試吓對腳可否跑長先)
    7. chairman
    8. wty16 (舍命陪君子, 點都要來鋪 25K 個心先會踏實D 跑石岡)
    9. bolo(如果離開到張被,一定到)
    10. 猿球

缺席:
    1. 昌(氣虚血弱,唔會跑足
    2. 猿球兄弟

辛苦晒256大師兄帶手沿途帶隊,
    請帶頭返終點既ching報一報時間.

另外, 大清返黎之後, 活活ctse話唔夠喉, 於是經bolo兄同意之下,
    小弟就跟佢地兩個加左少少, 最後2:43跑完28K, 平均pacing 5'49"

小弟計埋屋企來回寶翠, 首次過到30大關, 3:06跑完32K  
    倦到對筷子震住返屋企......

登錄/註冊後可看大圖

升級   9.35%

該用戶從未簽到

麻煩猿球 ching 報一報GPS時間....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-12-19 07:47 發表
    Wing ctse, 火 ching
    可樂都要俾心機, 慢慢跑, 最緊要快; 唔使急, 最緊要嬴!

加油、努力!!

漏咗 根根同卓卓 ching !!!

加油、努力!!
    [

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-12-19 18:26 發表 勁呀Cat 姐,我最長都係跑左 36 K 咋。
    [quote]原帖由 jogging_cat 於 2009-12-19 17:09 發表

不過對腳就攰夾痛到唔識行咁滯。
    [/quote]

長課有一次到 35k基本上夠喇, 除非你要做好啲時間!

接近7分半1k, 大約5小時10分左右完成, 應該跑得好舒服...
    但要用5個鐘不停咁慢跑, 時間長咗, 其實可能仲辛苦!

唔知 ctse 有無試過 run-walk-run 方式去完成全馬呢?
    時間可能差唔多, 但無咁辛苦/痛苦

升級   81.05%

該用戶從未簽到

3.6k-21:18
    7.2k-42:37
    10.79k-1:03:55
    14.39k-1:25:14
    17.99k-1:46:33
    21.59k-2:07:51
    25k-2:29:10

升級   100%

該用戶從未簽到

TKO 暫時成績表...

ee: 亞軍
    Wing: 季軍
    根根: 第五名
    finewong: 第九名
    rockiec: 亞軍

下一次石崗30K, 各 ching/ctse 努力!!

升級   68.33%

該用戶從未簽到

恭喜.....ee, Wing, 根根, finewong, rockiec.....得獎

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2009-12-19 20:04 發表
    辛苦晒256小師弟帶手沿途帶隊,
    請帶頭返終點既ching報一報時間.

JC 團長,

我係拖慢大家.....
    我跑到尚餘6K時, 酒精上腦 .....

番到屋企仲 咗一餐, 要到下午兩點先回魂.....

不過經昨日跑長課後, 證實對腳好咗好多....    可以嘗試跑長D啦~

升級   0%

開心

原帖由 哈利330 於 19-12-2009 18:26 發表
    哈利,你講笑姐,你跑 36k 快過我好多仲輕鬆好多 tim 啦。

升級   0%

開心

原帖由 bolo 於 19-12-2009 17:23 發表
    j_cat  你都好努力,而家長課已走到咁長," />" />
    真係勁!!!全馬己在手,不過要錫住對腳先好" />" />
    多謝 bolo ching 提醒,我黎緊會開始減量 gala,最長都係諗住跑15-16k 倒架咋,我會小心身體 gala。

升級   0%

開心

原帖由 JC 於 19-12-2009 18:53 發表

Cat ctse, 俾心機, 37.25k....... 夠晒K喇, 輕鬆迎戰廈馬啦 " />" />
    多謝 JC 團長鼓勵,大家一齊加油丫。

升級   0%

開心

長課有一次到 35k基本上夠喇, 除非你要做好啲時間!

接近7分半1k, 大約5小時10分左右完成, 應該跑得好舒服...
    但要用5個鐘不停咁慢跑, 時間長咗, 其實可能仲辛苦!

唔知 ctse 有無試過 ... [/quote]rockiec ching 我第一次跑咁長咋,全程都係跑架,除咗食迷你朱古力威化、飲運動飲品同去洗手間之外,都無停過,我未試行吓跑吓喎,會唔會行咗跑唔番呢,因為我覺得跑完之反行路有困難,反而繼續跑可能仲會好 d 咁。不過其實我都仲有 5k 未跑,都唔知果 5k 既感覺係點,都要睇到情況先決定,lee 個係我人生第一個全馬呀,所以係乜都唔知架。

升級   0%

開心

恭喜各位得奬既師兄師姐