香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   56%

該用戶從未簽到

係呀~jc團長好耐無見
之前去唔同地方走長課 (其實都唔係好長)
不過跑完美津濃 知道斜路唔掂, 要黎tko惡補下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2010-1-12 12:00 發表

係呀~jc團長好耐無見

輝仔你都叫做吾捂 .
美記你跑的 好好呀. 忺1分鍾就拿金章.勁勁勁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-1-12 11:42 發表
16/1 報名:
1. JC (當日可能需要9:30返到屋企, 多數只跑短途)
2. gary ( 多斜路25k算 )
3. finewong(入黎練下斜路, 跑短途 都夠哂飽)
4. 活 (樓上3位都短腳 吾好得我一個長腳wor .無意志架)

活活, 如果我唔使趕返屋企, 就會跑晒全程,
如果要9:30返屋企, 應該會6:15落街先跑10K,
7:15再同大家一齊跑25K, 凑夠K數  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-1-12 12:26 發表

輝仔你都叫做吾捂 .
美記你跑的 好好呀! 忺1分鍾就拿金章.勁勁勁

等我哩個老人家又提醒大家: "網上既留言唔好盡信啊"  
通常D快腳都話自己唔掂  

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟報名(短腳25K,因星期日食鵝)

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2010-1-12 12:00 發表

係呀~jc團長好耐無見

甘就對喇,正所謂跑完布袋澳,斜路冇煩惱,跑完澳景路,斜路當平路!
另外全師兄今年又拿冠軍,佢都係里處練。

升級   6.8%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(十二) 16/1/2010 星期六 34k / 25k

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
                      2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
                      3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                     4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:     16 / 1 / 2010 ( 六 )
    集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
    集合地點: TKO運動場主場跑道側                  

路線 : TKO運動場 > 坑口 > 清水灣道 > 大清迴轉處 > 布袋澳村 > 大清迴轉處 > 大坳門 > 大清迴轉處 > 清水灣道 > 影業路
            > 醫院 > 寶林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動場 + 運動場外一圈2K
                *** 請參考 page 1 post #1 路線圖 ***
            (請自備食水)

路程: 約  34K (短途回程坑口直接返回運動場, 約 25k)

預計完成時間:3小時30分鐘內
    難度(5*為最高):**** (沿途70%上落斜路)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

溫馨提示:
    ~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
    ~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
    ~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
    ~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
    ~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
    ~ 團友請沿途互相照應, 發揮團隊精神.

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
    歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

16/1 報名:
    1. JC (當日可能需要9:30返到屋企, 多數只跑短途)
    4. 活 (樓上3位都短腳  吾好得我一個長腳wor .無意志架)
    5.明(我就想長腳,但怕應付唔倒)

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(十二) 16/1/2010 星期六 34k / 25k

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
                      3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                      4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)

路線 : TKO運動場 > 坑口 > 清水灣道 > 大清迴轉處 > 布袋澳村 > 大清迴轉處 > 大坳門 > 大清迴轉處 > 清水灣道 > 影業路
            > 醫院 > 寶林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動場 + 運動場外一圈2K
                *** 請參考 page 1 post #1 路線圖 ***
            (請自備食水)

路程: 約  34K (短途回程坑口直接返回運動場, 約 25k)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

溫馨提示:

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓

16/1 報名:
    4. 活 (樓上3位都短腳  吾好得我一個長腳wor .無意志架)
    5. 明(我就想長腳,但怕應付唔倒)

6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    ..................

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 明跟人生跑 於 2010-1-12 20:55 發表
    5. 明(我就想長腳,但怕應付唔倒)...

明ching, 唔好咁謙啦, 大家志在一齊跑開心D.......

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

早晨呀, 咁多位

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-1-12 21:51 發表

明ching, 唔好咁謙啦, 大家志在一齊跑開心D....... " />" />

我都怕頂吾順呀 .跑上布袋澳再加大清上斜果幾k.
    不過我會慢慢 "冷" 上去  
    明ching 你強我甘多 ,你一定得ge

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-1-13 08:42 發表
    早晨呀, 咁多位

sue 姐 ~~早晨ar ~~~  
    未弓喜你拿 金章..勁.勁.勁......
    渣打 希望你可做到你希望的時間 .加油

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-1-13 11:13 發表

sue 姐 ~~早晨ar ~~~  
    未弓喜你拿 金章..勁.勁.勁......
    渣打 希望你可做到你希望的時間 .加油

原來sue姐攞金章........... 恭喜, 恭喜  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-1-13 11:10 發表
    我都怕頂吾順呀 .跑上布袋澳再加大清上斜果幾k.
    不過我會慢慢 "冷" 上去  
    明ching 你強我甘多 ,你一定得ge

由大清迴旋處士多至布袋澳村全程都係斜路, 來回約7.5K,
    由於原路折返, 所以預有3.5K上斜啦, 不過又唔駛太擔心,
    跑過幾次, 只要唔好咁急, 其實慢慢跑都唔太難既,
    一邊跑, 一邊睇吓沿途既風景, 空氣又好, 唔覺唔覺就跑完  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-1-13 14:20 發表

由大清迴旋處士多至布袋澳村全程都係斜路, 來回約7.5K,
    由於原路折返, 所以預有3.5K上斜啦, 不過又唔駛太擔心,
    跑過幾次, 只要唔好咁急, 其實慢慢跑都唔太難既,
    一邊跑, 一邊睇吓沿途既風景, 空氣又好 ...

我想急都急吾來 ....  
    怕就怕對 腳 同對鞋吾生性者   
    JC你地吾c 等我架la.  等我自己 慢慢 "冷" 番去 tko .

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-1-13 14:55 發表

我想急都急吾來 ....  
    怕就怕對 腳 同對鞋吾生性者   
    JC你地吾c 等我架la.  等我自己 慢慢 "冷" 番去 tko .

放心, 我應該唔使點等你,
    因為我都係慢慢"冷"  

另外, 你對腳揾咗新拍擋未啊  ^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-1-13 16:07 發表

放心, 我應該唔使點等你,
    因為我都係慢慢"冷"  

另外, 你對腳揾咗新拍擋未啊  ^^

未ar ~~~
    想buy aero lor
    搵日出去 look 下 有咩 col  

升級   78.4%

該用戶從未簽到

(請自備食水)

溫馨提示:

16/1 報名:

6. Terence (有力就走全程,冇就捷徑返運動場算喇)
    7.
    8.
    9.
    10.
    ..................

升級   94.3%

該用戶從未簽到

(請自備食水)

溫馨提示:

16/1 報名:

6. Terence (有力就走全程,冇就捷徑返運動場算喇)
    7. 哈利 (我想跑長,25K 可否先回運動場補給?)
    8.

升級   22.45%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(十二) 16/1/2010 星期六 34k / 25k*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料                  2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;                  3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;                  4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 ! 日期:     16 / 1 / 2010 ( 六 )集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)集合地點: TKO運動場主場跑道側                   路線 : TKO運動場 > 坑口 > 清水灣道 > 大清迴轉處 > 布袋澳村 > 大清迴轉處 > 大坳門 > 大清迴轉處 > 清水灣道 > 影業路         > 醫院 > 寶林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動場 + 運動場外一圈2K             *** 請參考 page 1 post #1 路線圖 ***        (請自備食水)路程: 約  34K (短途回程坑口直接返回運動場, 約 25k)       預計完成時間:3小時30分鐘內難度(5*為最高):**** (沿途70%上落斜路)早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改溫馨提示:~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;~ 團友請沿途互相照應, 發揮團隊精神.報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!16/1 報名:1. JC (當日可能需要9:30返到屋企, 多數只跑短途)2. gary ( 多斜路25k算 )3. finewong(入黎練下斜路, 跑短途 都夠哂飽)4. 活 (樓上3位都短腳  吾好得我一個長腳wor .無意志架)5. 明(我就想長腳,但怕應付唔倒)6. Terence (有力就走全程,冇就捷徑返運動場算喇)7.  哈利 (我想跑長,25K 可否先回運動場補給?) 8.bolo(最高頒導如無新旨令可來) 9. 10. ..................