香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 燉奶佬
打印 上一主題 下一主題

獨跑樂

升級   0%

該用戶從未簽到

參考吓佐治兄個blog,以前都有講temporun 點跑架!佢寫得好好架!
recovery 係以馬速慢1至2分鐘既速度去跑!假設馬速係5分鐘,revovery run 就應該係5�6分1k的速度!通常係兩日強度訓練之間跑既!目的除左係里數之外,可以warm up 肌肉等多些血液流通肌肉,達至養份可修復身體因強度訓練的用左既消耗。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2011-1-12 14:49 發表
哈哈!講得好!啲好嘢沉晒落底,要潛落去先搵到架!簡單黎講,好似奶哥ge層次,就算比賽完,第二日跑10k跑49'都算係recovery run。但以我地呢啲平民百姓黎講。比賽完,第二日跑6-7k慢jog,每k約比 ...

原來有你幫手!早知唔使打啦!唔該晒!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2011-1-12 14:35 發表

金奶都寫曬出呢啦..唔明..就係金奶問題..

其實長跑網都有好多跑步資料不過沈曬落底...

係呀,我都係睇佢地既資料咋,表達得好過我好多!另外睇大俠既blog 入面都有跑步知識都值得睇加!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2011-1-12 14:58 發表
你講同我講係兩碼子ge事!
你是金蓋十三滿貫全壘奶,我只係啲吹水二打六咋,更係你講得有力啲啦! 阿奶,雖然渣打未能跑全馬,但你好好keep落去,年尾過大海捧杯。

唔使講到年尾…下半年可能已經掃緊d 10k o既獎架喇…

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2011-1-12 15:05 發表

x2  x3  
金奶當然啦..
噢..你都係啦又全馬又毅行..唔練都咁勁...
我就連水都唔識吹!!!

7兄你唔使識吹…你識跑就得喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2011-1-12 15:05 發表

唔使講到年尾…下半年可能已經掃緊d 10k o既獎架喇…

只要唔係田總既分齡,先至有啲機會咯,我之前都無留意,原來美記自己仲係壯年組!同細過自己廿年既跑!點衝都唔衝唔贏佢地啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2011-1-12 15:17 發表

7兄你唔使識吹…你識跑就得喇!

7兄識跑又識教添!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2011-1-12 14:58 發表
你講同我講係兩碼子ge事!
你是金蓋十三滿貫全壘奶,我只係啲吹水二打六咋,更係你講得有力啲啦! 阿奶,雖然渣打未能跑全馬,但你好好keep落去,年尾過大海捧杯。

乜奶奶有個咁勁既朵架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2011-1-12 15:44 發表

乜奶奶有個咁勁既朵架?

你都頂唔順呢!好拗口,叫番亞奶啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

13/1
19:30
屯門鄧記
4k 5k 3k

4k 20'25"
5k 1'27";1'26";1'25";1'27";1'26"1'27";1'25";1'28";1'28";1'29";1'30";1'32";44"
    ( 18'16")
3k 1'27";1'29";1'30";1'24";1'24";1'27";1'23"; 41" (10'46")
休息了三天,怎樣也要跑一跑,不能再懶了,而且很久沒星期四於鄧記跑了!始終近期沒有比賽,心態比較沒那麼積極!
本星期已跑12k

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-1-13 23:26 發表
13/1
屯門鄧記
4k 5k 3k

4k 20'25"
5k 1'27";1'26";1'25";1'27";1'26"1'27";1'25";1'28";1'28";1'29";1'30";1'32";44"
    ( 18'16")
3k 1'27";1'29";1'30";1'24";1'24";1'27";1'23"; 41" (10'46")
...

奶兄,似乎你急左D喎…黎緊下個比賽係2月尾,呢個星期調整下先喇,一切以均速跑以及慢跑為主…下個星期先做下強度喇…你時間夠o既,俾d耐性喇…

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2011-1-13 23:54 發表

奶兄,似乎你急左D喎…黎緊下個比賽係2月尾,呢個星期調整下先喇,一切以均速跑以及慢跑為主…下個星期先做下強度喇…你時間夠o既,俾d耐性喇…

休左幾日先敢咁玩咋!5k尾程跌都無夾梗頂既!3k跑順左先加力既!多謝提醒!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2011-1-13 23:58 發表
上咗力,又上咗身,心急咗,都無辦法。 不過小心使得萬年船,一陣間唔少心整親咁就唔好啦!你都係過黎同我均 速跑吓算啦!

你星期日就跑ccm,仲同你跑均速?

升級   32.55%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 燉奶佬 於 13-1-2011 23:26 發表
    13/1
    屯門鄧記
    4k 5k 3k

4k 20'25"
        ( 18'16")
    ...

5K跑咁快想穿18'咩

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-1-13 23:26 發表
    13/1
    屯門鄧記
    4k 5k 3k

4k 20'25"
        ( 18'16")
    ...

超快ar
    就快穿18

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大俠 於 2011-1-14 00:52 發表

5K跑咁快想穿18'咩

無想咁多野呀!跟住人地跑,跟跟吓自己知自已事,收油兼無油啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2011-1-14 00:55 發表

超快ar
    就快穿18

祝根根你都好快重拾佳態!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2011-1-14 09:54 發表

尋晚講明頭4K / 尾3K 係慢跑..
    點知奶奶就想追前面2隻快馬如果咪玩左3組速度囉...

你聽d唔聽d,,黎緊星期日有比賽先係咁!
    又講d唔講d,我頭4k都慢跑啦!你lap左我幾圈添