香港長跑網  - 長跑長友

樓主: iceberg99
打印 上一主題 下一主題

TKO毅行 T隊, K 隊 (及O隊 --> support team) 操山 go Go GO!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-7-16 22:25 發表
蝸牛隊為TKO隊加油!

TKO毅行 T隊, K 隊 加油啊! 蝸牛隊為你們打氣!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-7-16 22:00 發表
為咗唔比壞人佢哋介低晒我哋全隊(佢哋遲我哋一個鐘由北潭凹出發), 明天既策略係由我同活活起後面食住佢哋個位, 其他快腳如昌哥, 哈利, bolo, 明兄等起前面快放, 千祈唔好等我&# ...

我建議係水浪窩放低扣肉+白飯令壞人無招架之力

升級   94.3%

該用戶從未簽到

多謝蝸牛隊o既支持,更加多謝亮哥同非比之前比左咁多專業意見我地。

原帖由 allanccl 於 2010-7-16 23:06 發表

TKO毅行 T隊, K 隊 加油啊! 蝸牛隊為你們打氣!!!!

原帖由 非比 於 2010-7-16 22:25 發表
蝸牛隊為TKO隊加油!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

大家明天加油呀!

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-7-16 23:45 發表
多謝蝸牛隊o既支持,更加多謝亮哥同非比之前比左咁多專業意見我地。

哈利言重啦, 非比係毅行bb, 都係隨口up當秘級分享下, 係TKO隊我都學到很多野~~
大家一齊努力, 加油!!!

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-7-16 17:22 發表

歡迎hkyen師兄中途加入, 我哋大約會於9:45am到達企嶺下, 請於公厠旁空地等我們.

sor sor 黎唔到啦 有d野攪呀

升級   100%

該用戶從未簽到

唔對路, 個天咁清既, 大家記住帶防曬及帽!

升級   100%

該用戶從未簽到

唔見我唔駛等, 太大雨我可能黎唔到

升級   94.3%

該用戶從未簽到

雷暴警告現正生效,係咪風兩不改?

==============================================================

現 時 生 效 警 告
雷 暴 警 告

天 文 台 在 7 月 17 日 上 午 4 時 45 分 發 出 雷 暴 警 告 , 有 效
時 間 至 今 日 上 午 6 時 正 , 預 料 香 港 有 幾 陣 狂 風 雷 暴 。
預 料 高 達 每 小 時 70 公 里 或 以 上 的 陣 風 吹 襲 香 港 。

雷 暴 發 生 時 , 請 採 取 以 下 預 防 措 施 :

1. 留 在 室 內 。 在 室 外 的 人 士 應 躲 入 建 築 物 內 。

2. 切 勿 站 立 於 高 地 或 接 近 導 電 的 物 體 、 樹 木 或 桅 杆 。

3. 提 防 猛 烈 陣 風 。 留 心 被 飛 散 或 墜 落 物 件 擊 中 。

4. 在 高 速 公 路 或 天 橋 上 的 駕 車 人 士 應 減 低 車 速 , 提
防 猛 烈 陣 風 吹 襲 。

升級   100%

該用戶從未簽到

依家停晒雨啦! 西貢果邊可能仲落緊,
一陣就天朗氣清, 應該會好熱添!!

你地食完早餐去到起點, 應該收晒雨,
無雷暴啦!

"天 文 台 在 7 月 17 日 上 午 4 時 45 分 發 出 之 雷 暴 警 告 , 有
效 時 間 延 長 至 今 日 上 午 7 時 正 "

大家俾心機, 加油! 路滑有積水, 小心跣腳

升級   0%

該用戶從未簽到

TKO 隊加油~~

睇錶應該到水浪窩啦喎~~

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 bolo 於 2010-7-16 10:18 PM 發表
今日詞語:長他威風,滅自已志氣" />" />" />" /> 壞人都界到,煲爐都變咸水草" />" />" />" />

bolo hing d bo (褒) 詞 有如甘露 好比宋詞
看必今日 麥345之功成 可期已

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-7-16 09:40 PM 發表
啲英文好得喎,乜唔係 ladies and gentlemen 咩? joining 又串錯。

小弟旱鴨子一名  未多親近西洋文教之美  不周之處承蒙學兄垂注垂注

原帖由 哈利330 於 2010-7-16 09:55 PM 發表
比我search 到ABC 張外賣紙 可以睇定食咩早餐

登錄/註冊後可看大圖
                為你網羅香港所有外賣紙,梗有一間係你左近

http://ohmyking.com/abc%E8%8C%B6%E9%A4%90%E5%B ...

哈利  仲搞你玩ga

升級   0%

慵懶
  • 簽到天數: 62 天

猿球明天去唔去?未見浮頭!

升級   6.85%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2010-7-17 10:04 發表
    TKO 隊加油~~

睇錶應該到水浪窩啦喎~~

啱咗一半,10:04am 已經响水浪窩休息咗剛剛出發

升級   100%

該用戶從未簽到

睇天文台網頁, 以為成日天朗氣清,
    點知都落咗幾陣大驟雨, 今日吹南風,
    你地果邊應該都落過陣大驟雨!

若果係跑步就無所謂, 仲好舒服,
    但揹住野行就好金啦!

升級   6.85%

開心
  • 簽到天數: 1 天

出吓報告先
    今日一行8人 (大雄、哈利、明、Bolo、活活、路路、Sammy、我)
    先講天氣先 ------ 今日真係變幻無常,
    先落大雨 (7:00am 前),北潭凹出發時收咗D,跟住又橫風橫雨 (落雷打石山),至雞公又收哂
    响水浪窩上馬鞍山先離譜,直頭落狗屎,之後收雨仲出猛太陽,D衫褲鞋襪背囊濕哂都曬返乾

不過.......... 今日個個表現都好好
    第三段用咗around 2:20:00,休咗<20分鐘就上馬鞍山
    上次自己爆咗要 >2小時,今次大家只係用咗1:20:00

(同勁隊如壞人隊 / 超級毅行者當然冇得比 )
    中途都係俾佢哋[介],不過係响昂平附近,都算有所交付。
    最厲害嘅係大雄為咗唔俾
    壞人隊[介],居然伙同哈利、明師兄,
    飛奔向基維爾營,最後重要响
    基維爾營對落車路訓响度曬太陽,等壞人隊[介]佢哋
    真係世風日下
    我哋後邊嗰D meet 佢哋嗰陣時,佢哋已經袒响度成45分鐘
    最後我哋一同上埋大老山操向獅子亭
    Total 用咗6:32:00 (26.0km),叫做1小時4公哩,收貨啦
    (大雄幾個當然唔駛6個鐘啦)
    大家响士飲飽食醉,大雄、哈利同Bolo 仲話行埋成做麥5,
    我就話佢哋想行到第8段尾 (大帽山腳)就真。
    我至冇佢哋咁傻,仲唔快D返屋企咩

BTW, 今日終於睇到"dd"雲海
    又試咗對新鞋同團購隻錶,一個字...........

升級   94.3%

該用戶從未簽到

活活師姐可安排代購2L 水袋,約 $70。
    有興趣請在星期三(21/7)或之前留名:

1. 哈利
    2.
    3.

Wty 、馬拉及明師兄是否有興趣?

升級   94.3%

該用戶從未簽到

估唔到沙田拗士多碗餐蛋麵都會有菜,好感動