香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   52.63%

該用戶從未簽到

回復 2154# 的帖子

冇問題,下星期五我都會過嚟跑的!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

大頭蝦:請問你今日係咪食左....豹子膽呀.....   (仲唔俾小二班長"莊"到你...星期五你屎硬...我一定追住你炳... .)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 paulp 於 2012-1-10 22:56 發表
冇問題,下星期五我都會過嚟跑的!

好野!20/1(五) 大家一起食豬骨煲!不如叫埋Paul嫂和paul仔呀!?
ps:小二一定要狂操...否則無quota食豬骨...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 henrykyho 於 2012-1-10 16:37 發表
亮哥:聽日黃昏11號加課..我冇意外可以陪你加課!!我聽日下午去o羅埋條心跳帶先過黎!!電聯!

如果係去總代理取,我可以順路去中環幫你取.....我係香港人嘛,聽日電聯吧!

升級   98.95%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2012-1-10 08:07 發表

咁你而家入唔入吖
唔好要班長出手呀,佢唔係人咁品ga

小二講過佢唔會迫人入會架wor.............

升級   98.95%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-10 08:33 發表

根拿屎~~~!小二班長唔準你咁對janjan師姐...
話晒janjan姐和班長「風雨同路」(凍到薑...),曾一起手牽手在「味精濃」為大家影相相...
小二班長希望janjan師姐係...開開心心咁入「癲友會」....ng03 ...

係馬尿呀..........., 好鬼難飲!
聽講入左你地個"癲會"要定期食藥.............. , 平時我已經有C覺失調 + 茫想症 + 無定向喪心病狂間歇性全身機能失調症.............一日裡面我已經食好多藥啦, 再加埋你地 d 藥我會頂唔住的.............

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

回復 2166# 的帖子

楚絲卡你入唔入會都好,快d好番,下星期五黎青公跑吓,順便一齊食餐癫友年夜飯喇。

升級   13%

該用戶從未簽到

兩日成10版新post, 著實追不切.  

首先恭喜各位順利完成賽事的師兄師姐, pb的各位更加可喜可賀.  練得咁辛苦, 有回報當然開心.

最令人開心的梗系小二班長跑出好成績啦.  恭喜恭喜

升級   13%

該用戶從未簽到

唔好通緝我.  呢兩日真系有啲忙, 不過我無偷懶啊.  星期日早上去咗青衣運動場跑咗11k;  昨日旁晚葵湧運動場10k.  我拉筋收工之時見到有位跑網嘅師姐同佢啲跑友warm up準備練嘢. 我認得嗰位師姐剛剛都有去台北跑富邦.  佢跑比賽嘅時候通常會紮一對橙色保暖套喺小腿.

升級   100%

慵懶

回復 2169# 的帖子

果位ctse應該係viola lo,佢好厲害,女子組跑我的時間,所以經常攞獎!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1786 天

[LV.Master]伴壇終老

每每睇到衝鋒兄(不是坦克兄,已變衝鋒兄)既跑步時間,記錄,都深感慚愧......
    自問年紀比衝鋒兄輕,體重比衝鋒兄也輕,由細到大有做開劇烈運動,但跑得比衝鋒兄少(比衝鋒兄懶),個人時間比衝鋒兄越來越差。

升級   100%

慵懶

回復 2171# 的帖子

seablack兄,客氣說話不需講太多!我呢d將勤補拙啫,底子差嘛!
    至於衝鋒就無咁快蛻變成功,我定左個目標: 10k sub40,半馬sub130,全馬sub315
    到全部達標時,我就正式改名^^"

升級   69.25%

該用戶從未簽到

早晨癲友!有無癲友一會9:30am跑青公呀?小二班長一會加操(今次目標仍然係7-11)
    今日(1月11日,星期三,早上及晚上,青公都有加操wor...我地好勤力呀!)
    (自從離島一役後....小二好想練下跑斜路)

原先想由青衣北橋跑上去青x苑(超級長命斜)....
    但以小二既功力...一定碌落山,又無大人陪住,這是一個危險動作!
    下次要搵kevin和paul師兄,陪住小二跑....

seablack師兄:小二無寫跑blog,但都想和你分享.....小二係全隊最年幼(以女仔來說),但亦是全隊跑最慢....7-8mins/k
    小二讀書時係籃球隊、喜歡踩單車(上個月炒車)、游水,有時做埋gym,我的運動量都唔少
    但我跑步係超慢,但加入長跑網後,師兄/師姐們,讓我認識到跑步是享受,唔係鬥快,要快要攞獎都未輪到自己
    最重要係贏到自己,所以成功PB,係開心過攞獎

仲有呀!小二咁大個女,從未參加任何長跑比賽,我只係跟癲友跑左1個月青公(我2011年11月入會)...就膽粗粗咁比賽...
    坦克師兄教識我....「享受跑步過程,多於比賽結果」,所以...小二跑步都會Keep住笑容(上鏡又會靚女d~~ )!加油呀!我地癲友支持你呀!!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

各位早晨, 我返來

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2012-1-11 08:35 發表
    各位早晨, 我返來

成成~~你返來啦....我地好掛住你呀~~ (一路平安嗎?)

我同坦克前日仲講緊..."唔知成成點呢?"
    知道你跑完廈馬...但又無你消息.... (我地癲友好掛心你呀!!)

有時間分享下「廈馬」情況呀...

升級   100%

慵懶

原帖由 chusiuyee 於 2012-1-11 08:42 發表

成成~~你返來啦....我地好掛住你呀~~ (一路平安嗎?)

我同坦克前日仲講緊..."唔知成成點呢?"
    知道你跑完廈馬...但又無你消息.... (我地癲友好掛心你呀!!)

有時間分享下「廈馬」 ...

我全馬跑3'53, pb.  最尾7k双腳大腿抽筋好痛, 要每2k找護士姐姐搽油, 好辛苦

升級   100%

慵懶

恭喜小二10k可以sub 60. 現在我都唔相信, 你跑齡得1個月,你好厲害.
    我第一個10k成績都要1小時10分.  唔通青公真係練到野

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2012-1-11 08:45 發表

我全馬跑3'53, pb.  最尾7k双腳大腿抽筋好痛, 要每2k找護士姐姐搽油, 好辛苦" />" />

係個姐姐唔靚女,令你好辛苦??哈哈!
    你而家變左「大腿抽筋」,休息了幾天,而家點呀?仲痛唔痛呀?

小二而家要出門跑青公呀,然後去楊x道買菜呀... (成成,請好好休息!)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2012-1-11 08:53 發表
    恭喜小二10k可以sub 60. 現在我都唔相信, 你跑齡得1個月,你好厲害.
    我第一個10k成績都要1小時10分.  唔通青公真係練到野

佢地話段路唔足10k...哈哈哈!
    小二到現在都唔相信,可能小二唔識用計時錶...

小二現在出門跑青公啦...一會中午再傾~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1786 天

[LV.Master]伴壇終老

Re 坦克兄,我會以你為努力目標,跑多d,跑快d!
    Re 班長,10年單車環台,颱風鯰魚令蘇花公路塌陷也死不了,我會繼續熱血!激昂!
    Re 成成兄全馬sub-4成功,勁!我諗我sub4半都好難......sub6應該得既......