香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-5-28 14:41 發表

10/7 中午有個比賽叫shek o challenge, 响石澳有個2.2km既open water swimming. 由大浪灣游去石澳. 我睇youtube, 好過癮!!!有冇興趣join呢個黎玩下.

2.2km 對我黎講太遠,唔得喇~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

dee兄, 傑兄, 我平日早上响會所游, 星期六下午3:30-5:00响粉嶺泳池游. 睇下夾唔夾到, 不過今個星期六個主池仲維修梗, 所以個副池好迫, 下星期開始主池開番應該會好d!!

我諗石澳應該無2.2km咁長, 最多得2km!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-5-28 14:41 發表

10/7 中午有個比賽叫shek o challenge, 响石澳有個2.2km既open water swimming. 由大浪灣游去石澳. 我睇youtube, 好過癮!!!有冇興趣join呢個黎玩下.

可以諗諗,睇下黎緊幾個星期既進度至決定玩唔玩

另外,呢個比賽有無贈品架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-5-28 14:53 發表
dee兄, 傑兄, 我平日早上响會所游, 星期六下午3:30-5:00响粉嶺泳池游. 睇下夾唔夾到, 不過今個星期六個主池仲維修梗, 所以個副池好迫, 下星期開始主池開番應該會好d!!

我諗石澳應該無2.2km咁長, 最多 ...

係呀,我琴日朝六點幾去游都幾多人,如果你星期六下午游既話一定唔洗游

升級   0%

該用戶從未簽到

早呀 ! 各位老友
剛剛同 kopo hing, 踩左 7 laps, 科學園,  隻脚仔真係弱雞到................
會keep 住以後 SAT, SUN (如果得) 都會去操, 希望可以變田雞腿
見阿 kopo hing, 一用 aero bar 便有 35-36km, 好强勁.
本來諗住大家一人頂半 lap, 由於差距實在太大, 2 laps 後要靠自已。
今日唔曬仲有風, 好正
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-5-29 10:56 發表

睇圖片就好大吸引力..如果比我穿蛙鞋都可以游到呱...

呢條路線有 d 難度, 唔係直線 + 大浪

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 kopo1128 於 2010-5-28 14:53 發表

我諗石澳應該無2.2km咁長, 最多 ...
    我搵左教練啦, 下星期開始, 逢星期六下午三點半, 學八堂, 諗緊去粉嶺泳池定係屋苑泳池, 如果太多人會否唔方便?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-5-29 19:23 發表
    我搵左教練啦, 下星期開始, 逢星期六下午三點半, 學八堂, 諗緊去粉嶺泳池定係屋苑泳池, 如果太多人會否唔方便?

如果時間就到可以過來 fanling swimming pool 跟大家遊下水。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-29 09:55 發表
    早呀 ! 各位老友
    剛剛同 kopo hing, 踩左 7 laps, 科學園,  隻脚仔真係弱雞到................
    會keep 住以後 SAT, SUN (如果得) 都會去操, 希望可以變田雞腿
    見阿 kopo hing, 一用 aero bar 便有 ...

今早遲出發,係科學園見唔到Loud兄,只係見到Kopo兄.
    我係完全跟唔到Kopo兄

Kopo走左之後,自己踩多兩轉,遇到差人話有單車徑唔比踩馬路.
    係咪真?
    由粉嶺計,今日踩左50Km,對腳仲軟緊

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-5-29 10:56 發表

睇圖片就好大吸引力..如果比我穿蛙鞋都可以游到呱...

佢地今年都好似都有蛙鞋組!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-29 09:55 發表
    早呀 ! 各位老友
    見阿 kopo hing, 一用 aero bar 便有 ...

Loud兄都裝番對aero bar啦

有無興趣一星期踩一次和合石,每次上落共十轉?

如果多人踩既話好想試下夜晚上

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-5-29 19:23 發表

如果粉嶺泳池既話實多人,上堂練習一定無咁方便

Suggest你星期日早上去大埔泳池,果度人少少,地方大大,仲有兩個訓練池,可以當私人泳池用

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-5-29 22:10 發表

Kopo走左之後,自己踩多兩轉,遇到差人話有單車徑唔比踩馬路.
    係咪真?

小虎第一次出車都踩到50km已經好好啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-5-29 22:10 發表

係咪真?

法規是真的,如果有單車徑是不可以踩馬路啊。通常警察都不會叫你踩返回單車徑?
    除非接到控訴。
    聽阿 kopo hing, 講你連頭盔都不戴,這是最基本裝備,一定不可以小,
    下次出車一定要戴啊, siu fu hing. 5 系 5 同你玩架, 哈哈!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-5-30 11:28 發表

Loud兄都裝番對aero bar啦

有無興趣一星期踩一次和合石,每次上落共十轉?

如果多人踩既話好想試下夜晚上

有時間會去 J 神哪處看看,一定裝先得。
    和合石太斜0拉,最怕是下來。
    晚上太恐怕了。

升級   0%

該用戶從未簽到

今天又去了 science park, 好小人 + 埋 kopo hing , 連埋 3 位 chings,
    得 5 個人。應該去曬 南灣 水 6.
    天公做美沒落雨
    今次踩了 10 laps, avg 27.6km/hr, 用 drop bar 可以 keep 到 34-35km/hr, 直路
    1.5 laps 度,好雞
    去玩半鐵應該可以接受,希望安裝了 aero bar 可以 keep 到好點時間,但是要利用這
    4 個月時間去操 fit 副 engine.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-30 13:22 發表
    今天又去了 science park, 好小人 + 埋 kopo hing , 連埋 3 位 chings,
    得 5 個人。應該去曬 南灣 水 6.
    天公做美沒落雨
    今次踩了 10 laps, avg 27.6km/hr, 用 drop bar 可以 keep 到 34-35km/hr, 直路
    1 ...

GOOD!各位都正谷緊副engine,大家努力!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-30 13:03 發表
    下次出車一定要戴啊, siu fu hing. 5 系 ...

lee lee拿拿買番個先.
    係呢,你介紹呢款Prowell F4000,個鬆緊有冇得較?
    如下圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-5-30 17:12 發表

lee lee拿拿買番個先.
    係呢,你介紹呢款Prowell F4000,個鬆緊有冇得較?
    如下圖

有呀,好似安全頭盔有得調校架,在頭盔的後面。
    0尼個 look 點呀?
    file:///C:/DOCUME%7E1/ANDY%7E1.AND/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.pngfile:///C:/DOCUME%7E1/ANDY%7E1.AND/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-3.pngfile:///C:/DOCUME%7E1/ANDY%7E1.AND/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-4.pngfile:///C:/DOCUME%7E1/ANDY%7E1.AND/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-5.pnghttp://item.taobao.com/item.htm?id=5363687021

file:///C:/DOCUME%7E1/ANDY%7E1.AND/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.pngfile:///C:/DOCUME%7E1/ANDY%7E1.AND/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png