香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 loudspeaker 於 2010-6-24 09:40 發表
    早呀
    陳晚因公C有 d 緊貨要收, 所以爽左約,
    昨晚冇雨落, 雖然雷暴警告, 大人最後都放人,
    得我, 小虎和cy爸,
    昨晚玩新野,
    先用九成力, 走200快, 200慢, 300快, 300慢, 400快, 400慢,
    再全力走千五, 玩兩組, 中間休10分.
    冇乜狀態, 有cy爸帶住才可食得晒
    收操後趕返家看英格蘭, 小勝一粒, 驚險進級

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 kopo1128 於 2010-6-24 10:34 發表
    明早會改地點去粉嶺泳池游早水. 唔知有冇人會去游!!! 我應該6:45am左右到達!!
    呢輪半夜睇波, 太早起唔到身呀, 世界杯完後會到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-6-24 12:16 發表
    昨晚冇雨落, 雖然雷暴警告, 大人最後都放人,
    得我, 小虎和cy爸,
    昨晚玩新野,
    先用九成力, 走200快, 200慢, 300快, 300慢, 400快, 400慢,
    再全力走千五, 玩兩組, 中間休10分.
    冇乜狀態, 有cy爸帶住才可食得晒:ha ...

有新野幾好玩咁喎,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-6-24 12:18 發表
    呢輪半夜睇波, 太早起唔到身呀, 世界杯完後會到

殺入直路啦, 之後多數開 2:30am 架,
    為了健康, 我只係睇 10 点 d 波咋
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-6-24 09:48 發表

好野, 弓起馬王, DEE hing, 都要 + 油,
    睇 飛s卜, 阿梁兄都有興趣玩 2 項 ,
    正阿真係全民参與, 我地越玩越多人
    唔使再做小眾

我睇好三鐵發展既潛力架~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-24 10:34 發表
    明早會改地點去粉嶺泳池游早水. 唔知有冇人會去游!!! 我應該6:45am左右到達!!

我去!紅色泳帽,大池見!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-6-24 13:50 發表

殺入直路啦, 之後多數開 2:30am 架,
    為了健康, 我只係睇 10 点 d 波咋

10點半我都鹽硬....

不過四年一次,無計

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

早晨, 咁多位

升級   49.45%

該用戶從未簽到

早晨!! 各位北友鐵友!!!

今朝去左粉嶺泳池游水. 估唔到咁早都咁多人, 想搵個地方唔使避人都難. 見到馬王兄就一齊游, 馬王的自由式都ok! 只要再操熟d, 當動作變成反射動作, 個人就會輕鬆, 游起來就應該會好舒服gala!!

dee兄幾時過黎游下?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-25 09:11 發表

今朝去左粉嶺泳池游水. 估唔到咁早都咁多人, 想搵個地方唔使避人都難. 見到馬王兄就一齊游, 馬王的自由式都ok! 只要再操熟d, 當動作變成反射動作, 個人就會輕鬆, 游起來就應該會好舒服ga ...

我比你地幸福,今朝屯門已經算多人,仲係游得好暢順,除左奇鷹仲有令女添~~
    我唔知係咪星期三踢水過度興奮,大腿內側同patpat 之間好酸痛,今日都唔敢踢水,用骨頭練手同埋慢游做動作~~
    今日呼吸有少少突破,用骨頭全程可以兩組手吸一下氣,唔用就有時得有時唔得,節奏感好左~~
    你地閒日幾點游到幾點?其實過北區我都得喎,再早多幾個字起身~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-25 09:11 發表

今朝去左粉嶺泳池游水. 估唔到咁早都咁多人, 想搵個地方唔使避人都難. 見到馬王兄就一齊游, 馬王的自由式都ok! 只要再操熟d, 當動作變成反射動作, 個人就會輕鬆, 游起來就應該會好舒服ga ...

多謝今朝Kopo兄的指點!
    等我練多兩課,希望會有明顯的改善

你真係好快,見你游得好爽,唔洗點用力,好羨慕

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-25 09:29 發表

我比你地幸福,今朝屯門已經算多人,仲係游得好暢順,除左奇鷹仲有令女添~~
    我唔知係咪星期三踢水過度興奮,大腿內側同patpat 之間好酸痛,今日都唔敢踢水,用骨頭練手同埋 ...

早起幾個字過黎游啦

今朝我遲左起身,都有d唔想出黎游,但知道kopo兄會去,所以同自己講唔可以放過一課學習的機會
    一齊操練真係會令人有動力好多!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-6-25 09:50 發表

早起幾個字過黎游啦

今朝我遲左起身,都有d唔想出黎游,但知道kopo兄會去,所以同自己講唔可以放過一課學習的機會
    一齊操練真係會令人有動力好多!

馬王兄真係每朝到?
    我0700 到得唔得? 六典起身夠晒時間~~
    陳晚起身睇左一陣漢倭奴國,今朝仲起到身去游,起到身可能同見到你咁勤力都有關~~

升級   15.45%

該用戶從未簽到

摸零

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-6-25 09:45 發表

多謝今朝Kopo兄的指點!
    等我練多兩課,希望會有明顯的改善

你真係好快,見你游得好爽,唔洗點用力,好羨慕

梗係要用力啦!! 游完都攰架!! 不過個身一定要放鬆, 力就唔使下下出盡就真, 否則好難捱得耐. 隻手通常唔使太用力, 但去到心口附近抱水個動作先發力, efficient好多架!! 踢腳的幅度應該保持於兩個膊頭的寬度, 不要踢太密及膝頭不要屈曲. 同時要收緊pat pat!! 對腳就冇咁易沉. 游長途時, 腳的主要作用是保持身體平衡, 推進的力量應該放响上身. 你其實都好好gala!! 抱水動作再做好d你就可以感覺個推進力gala!! 腳就記得以大腿發力.  

我諗我應該只星期五同星期六早上去粉嶺游,平日會留守會所, 我買左季票, 唔用會好"晒"架!!

升級   0%

該用戶從未簽到

想問HK 邊度錶碼平? 我部MTB 無錶碼,順豐唔肯送黎HK 呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

星期日比賽,明早有人去操水嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-25 09:54 發表

馬王兄真係每朝到?
    我0700 到得唔得? 六典起身夠晒時間~~
    陳晚起身睇左一陣漢倭奴國,今朝仲起到身去游,起到身可能同見到你咁勤力都有關~~

世界盃期間好難講
    過埋之後應該都會起碼游星期一至五,而星期六就操山,星期日去踩單車
    無山操或無車踩就會加多一、兩課水。

繼續加油,唔好俾佢停!