香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.11.30 19:00 屯門鄧兆堅運動場(38)

導師再次體恤大西北同學中有多位參加週日的聯合國賽事,宣佈凡有參加的同學可按自己10公里速度來跑,小弟又再次成為受益者了。小腿的酸痛已經基本消失了,但仍然需要小心,免得影響周日的澳門。全晚除了跟 Wong Sir 跑一組,再跟 Patrick/KinKin/花子跑一組外,其餘的都是按自己的速度在跑。今晚比往常遲了下課,是因為加了一節擺手鍊習,Wong Sir 並逐個糾正各人的錯誤。今晚重點是如何以最節約體能來完成長課,放鬆的跑姿是最簡單的,可惜經常會忘記,不自覺間又會繃緊來跑。趁今晚不宜跑太快的機會,盡量保持較輕鬆的跑姿。男子1K X 7組 時間如下 :

04'32"82
04'16"69
04'16"57
04'19"34
04'23"01 (跟Wong Sir 跑)
04'00"46 (跟Patrick/KinKin/花子跑)
04'24"35

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 30/11/2009 14:11 發表
2009.11.29 07:00 2009.11.29 聯合國兒童基金會慈善跑

本賽事由於在毅行後1個星期舉行,本來就不打算去跑,就算能如期出席,也不抱太大希望,盡管人人都在說此跑道是半馬賽事最好跑的路線,但由於不肯定自己體力在 ...

恭喜恭喜,又做到好時間!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-12-1 12:24 發表

恭喜恭喜,又做到好時間!

同你D時間相比,仲差九條街啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-11-30 14:11 發表
2009.11.29 07:00 2009.11.29 聯合國兒童基金會慈善跑

本賽事由於在毅行後1個星期舉行,本來就不打算去跑,就算能如期出席,也不抱太大希望,盡管人人都在說此跑道是半馬賽事最好跑的路線,但由於不肯定自己體力在 ...
起跑時同高佬及一些網友們一起站於離起跑線一分鐘路程...

我仲見高佬拎住副太陽眼鏡企企下睏著左,要平師兄嗌醒佢起跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 1/12/2009 12:26 發表

同你D時間相比,仲差九條街啦...

係呀,你係第一條街嗰陣我重喺第九條吖嘛! 寸我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-12-1 13:47 發表

我仲見高佬拎住副太陽眼鏡企企下睏著左,要平師兄嗌醒佢起跑

係呀...差D忘記左此事,高佬真係好搞笑,早知唔叫佢啦,跑完返來先叫醒佢..
係喎...你同我地一齊等起步喎..見唔見我身後果對長跑網小情侶呀?你識唔識佢地呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-12-1 13:56 發表

係呀,你係第一條街嗰陣我重喺第九條吖嘛! 寸我" />" />" />" />  

係架...我係第一條街嗰時,你響第九條街,不過係響第一區第9街,我就響第9區第一條街吖嘛!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-12-1 14:00 發表

係呀...差D忘記左此事,高佬真係好搞笑,早知唔叫佢啦,跑完返來先叫醒佢..
係喎...你同我地一齊等起步喎..見唔見我身後果對長跑網小情侶呀?你識唔識佢地呀?

跑完番o黎都仲睏緊的話, 高佬都好睏得下~

我地身後好多人喎,平哥講邊對小情侶先? 等我問下當時企我隔離o既火叔叔識唔識你所講o既長跑網小情侶先!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-12-1 14:19 發表

我地身後好多人喎,平哥講邊對小情侶先? 等我問下當時企我隔離o既火叔叔識唔識你所講o既長跑網小情侶先!

原來果位英傑瀟洒既猛男是火兄,唉..我仲未記得佢果靚樣..老人家真係冇記性啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-12-1 14:24 發表

原來果位英傑瀟洒既猛男是火兄,唉..我仲未記得佢果靚樣..老人家真係冇記性啦..

平哥真係謙厚又有善心 ,火叔叔係猛男的話, 平哥一定係超級猛男!

仲未恭喜平哥UNICEF做到滿意成績~恭喜平哥哥

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.12.01 19:00 青山公路(荃灣西至深井)

毅行後,終於又同青公見面。其實今晚不應該去跑的,星期日剛跑完聯合國,星期一又鄧記沖圈,但好似很久沒有跑青公,心痕腳又痕,剛好知道今晚有數位跑友會跑青公,於是又...今晚不約而見的還有二伙人,大家係更衣室門外相遇,在青公折返時又見到,好似跑比賽一樣,打下招呼互叫加油。本來準備慢遊青公,結果慢遊3公里後,見到個大西北最高的目標在前面跑,旁邊有朵花相陪,於是又忍不住追了上去。隨後便拍住巨人二人跑至深井6K位折返。沿路互相拉扯,情況如同週日聯合國半馬一樣,追追逐逐跑回終點。全程12公里,去程 31'42"15 回程28'29"72。剛好用一小時完成,5分1K.

離澳馬只有4日,要忍了,不可以再亂來了,這幾日只會慢跑數K,以休息為主。澳馬目標 sub 4 ,希望做到啦。過了澳馬後就要開始恢復長課,希望安排到時間,盡快圓我青公來回夢。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2/12/2009 01:21 發表

毅行後,終於又同青公見面。其實今晚不應該去跑的,星期日剛跑完聯合國,星期一又鄧記沖圈,但好似很久沒有跑青公,心痕腳又痕,剛好知道今晚有數位跑友會跑青公,於是又 ...

係咪玩完毅行之後跑得特別快架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-12-2 01:21 發表

毅行後,終於又同青公見面。其實今晚不應該去跑的,星期日剛跑完聯合國,星期一又鄧記沖圈,但好似很久沒有跑青公,心痕腳又痕,剛好知道今晚有數位跑友會跑青公,於是又 ...

平兄:
預祝澳馬順利完成~

升級   0%

該用戶從未簽到

你肯走慢D..我同你去圓青公夢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-12-1 14:19 發表

昨晚終於見有幸見到....可能是長跑網首對小情侶...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-12-2 08:45 發表

係咪玩完毅行之後跑得特別快架?

昨晚關巨人事,條友想扯爆我..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-12-2 09:50 發表

平兄:
預祝澳馬順利完成~

謝謝大圍兄,澳門盡力啦...希望跑得完.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-12-2 09:57 發表
你肯走慢D..我同你去圓青公夢

你實走唔甩,一定拖埋你落水...

升級   0%

該用戶從未簽到

預祝澳馬sub-4
你一定無問題,輕鬆迎戰,有美好成績。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2009-12-2 10:41 發表
預祝澳馬sub-4
你一定無問題,輕鬆迎戰,有美好成績。

你都係呀,努力呀...好似上次渣馬咁..跑完沖埋涼返來終點迎接我地..