香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-8-5 23:01 發表
2010.08.05 20:00 行樓梯

盡管時近放工,己接獲好友通知,雷電警告經已發出,但放工後走在旺角街頭天氣卻非常的好,風平浪靜,於是照樣出發。在西鐵臨到荃西站時,高佬來電,告知外面天氣此時己是風雲變色。既然已 ...

平平果然好勤力啊. 抵讚!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 高佬 於 2010-8-6 00:10 發表

真係有心.......給人串一下就甘積極即刻去睇~~

冇計~~家陣有好多人昅實我~~要好小心..
高佬又同你跑唔成青公..希望下周好天氣..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-8-6 00:39 發表

咁樣就証明左平平係一個有心+認真&小心+目艮既人啦

咩係目良呀~~?天鬼講鬼話..你想話我冇良係嘛..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-8-6 10:13 發表

平平果然好勤力啊. 抵讚!!!" />" />" />" />

你都好勤力呀~~成日都要上堂~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-8-5 23:31 發表

死野..咁都俾你入到..改左啦 35層X3次即係105層,岩岩出去數完,每層有16級,即係有1680級,夠唔夠尖山高?

死野..要DOUBLE上..除番2

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2010-8-6 12:47 發表

死野..要DOUBLE上..除番2

登錄/註冊後可看大圖

有呀...孖級上架...叉腰..學呼吸...條樓梯層層有氣窗..都幾好行的

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

多謝你幫手call人

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2010-8-6 15:22 發表
    多謝你幫手call人

主持人...不用客氣

升級   74%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 5-8-2010 23:50 發表

自09年3月2日鄧記開班至今,共有73堂,無論是上山或下海(日後可能會是刀山油鍋),都未試過走堂~~係唔係好輝煌的往績?

亞平,你真是很勤力。如果有好學生選舉,第一名一定非你莫屬。不過在我插班之後,你不是有一次玩400米×10次,獨自出去跑街咩。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CHOCOLATE_DAVID 於 2010-8-6 16:24 發表

亞平,你真是很勤力。如果有好學生選舉,第一名一定非你莫屬。不過在我插班之後,你不是有一次玩400米×10次,獨自出去跑街咩。

有上堂..冇跟課程...都叫有上的..

升級   74%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 6-8-2010 16:34 發表

有上堂..冇跟課程...都叫有上的..

無跟課程上堂,咁都叫上堂。咪等於一個人有番工,但係冇開電腦。
    真係俾你吹漲。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CHOCOLATE_DAVID 於 2010-8-6 16:50 發表

無跟課程上堂,咁都叫上堂。咪等於一個人有番工,但係冇開電腦。
    真係俾你吹漲。

你知嗎?有段時間大部份公司都是沒有電腦的..如果冇開電腦=冇番工...咁就真係唔知點講囉
    真係俾你吹漲

升級   74%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 6-8-2010 17:12 發表

你知嗎?有段時間大部份公司都是沒有電腦的..如果冇開電腦=冇番工...咁就真係唔知點講囉
    真係俾你吹漲

算!我中文唔好,我都係乖乖地做插班生算~
    費時一陣俾D同學圍攻我,搞到我畢唔到業!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-8-5 23:31 發表

死野..咁都俾你入到..改左啦 35層X3次即係105層,岩岩出去數完,每層有16級,即係有1680級,夠唔夠尖山高?

還掂都出去數,點解唔帶埋把尺出去度呢 ?咁先認真麻

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CHOCOLATE_DAVID 於 2010-8-6 17:21 發表

算!我中文唔好,我都係乖乖地做插班生算~
    費時一陣俾D同學圍攻我,搞到我畢唔到業!!

算吧啦!就算你中文幾好都冇用嫁!平兄有的是時間,只係我地冇時間同佢顛姐

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-8-6 22:02 發表

還掂都出去數,點解唔帶埋把尺出去度呢 ?咁先認真麻

都好喎...下次去量下先~~

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.08.07 14:30 石崗賽道

這個星期不用操山,改跑中長課,石崗賽道有不少斜路可跑,另再加河貝水塘環塘山路,也算是一課操山練習吧。午後天氣依然炎熱,可幸是此條著名艱難賽道,大部份路程都有樹蔭遮擋,不用爆曬於烈陽之下,再加上不用跑那5K折返點後的斜路,難度算是大幅減少,而且回程時在河貝附近有個農莊,藉故進去觀賞P哥早上種下的植物,趁機享用了一杯冰冷的豆漿並大休了一會,場內的園丁非常友善,還為我們講解了不少種植的知識。大休後回夠了氣才跑回程,感覺上就不太辛苦,大休換回來的條件,是回程要再跑快一些。今日只是跑了14公里,但最近操山居多,很少跑這麼長的距離,雖然大部份時間都是用5'30上下的速度,剛開始起步時還真有點不太適應,差不多跑了3-4K後才慢慢順暢了。回程時上斜路比來程時少了些,經過大休後也恢復了體能,雖然提昇了速度跑,也不覺得太過於辛苦,相對於以前,跑斜路時,總是會想停下來走一走,休一休,然後再跑,這次少了這些念頭,算是有所改善了吧。盡管最後1K也沒怎樣加速,但也總算全程跟隊友們一起跑完。

謝謝P爸為今次所作出的種種安排,冰凍的可樂+清甜西瓜.......還有豆豆的熱情歡迎。

是日共跑 14K 本月累積21K

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.08.09 19:30 屯門泳池(74)

第二堂游泳堂,一樣來了很多人,當中不乏游泳高手,Wong sir、壞人、P爸、SUE、豬古力、超哥等等,原來大西北還真的有不少游泳好手,他們輪流地教授了不少游泳技巧,可惜小弟天資愚鈍,短時間內消化不了太多東西,只是想簡簡單單先學懂最基本的踢水動作,今晚雖然仍未學懂正確的踢水方法,但比起第一堂已經有些許收穫,在他們建議的眾多學習方法中,找到一個自己可以用得到的方式來學習,做得不好,他們說我太生硬了,沒關係,起碼已經找到適合自己的方式來鍊習,我需要比別人多一點時間去領悟當中的技巧,我想我應該做得到的。

是日共跑 0K 本月累積21K

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.08.11 19:00 青山公路

又是一個雷雨天,差一點就因天氣關係而取消約跑,長跑網設於青山公路一帶的地下天文台,在臨近下班時份,紛紛通報當時的天氣情況,最後決定如期出發。上星期四來到荃西站門外,已因為雷電交加而被逼取消青公跑了,今晚就算有雨,只要沒有雷電,其實我都會照樣來跑的。選擇星期三晚而不是星期四,主要是因為星期六要操山,想多一天時間好好休息而已,好像很久沒有和其他跑友見面,希望下星期四能來和他們一起跑。

星期三晚沒有正式青公約跑,仍有碰到青公常客,路上亦遇到壞人。今晚只跑了最短的距離,荃西-深井便利店-荃西,慢跑來回12K多一些,全程以可以邊跑邊聊的速度來跑,平均是5分尾的均速,下完雨的青公,天氣不熱微冷,加上均速慢跑,算是跑得很舒服的,去程33'53",回程再慢一些35'56"。

今晚享用了一頓免費的晚餐..多謝了!

是日共跑 12K 本月累積33K