香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-23 22:56 發表
    呢個blog 睇怕我仲有一段時間要丟空,炖兄隨便攞去用~~" />" />hiuijhkj

係今朝D 時間真係...我覺得你狀態起伏得咁緊要其中一個原因係操練同比賽欠計劃,好多時無神無氣就走去操,好似唔係幾好喎~~

花兄你大可以寫寫你呢次受傷原因及治療過程ma!!可能會找到一d正確操練方法,避免再次受傷, 我諗大家都會撐你架!

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝Schnix/叮噹師姐,前進師兄關住,我既傷好少同家人同其他朋友提,佢地反而唔係好知,而各位跑友就好關心,俾左唔少意見同幫助,真係好多謝大家~~

我而家進入左傷勢更年期,個心都幾亂,我諗要從新組織一下,組織好再同大家分享~~

升級   0%

該用戶從未簽到

Dee兄,希望腳仔生性,快D好番,趕得及808一齊操麥徑7-10段.

升級   0%

該用戶從未簽到

Dee, 早兩個月我傷既時候,都係得你鼓勵,黎明前係最黑最凍及最令人沮喪,好多人過唔到,但你有o甘多人支持,一定要捱過黎呀。

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-25 11:51 發表
    謝謝Schnix/叮噹師姐,前進師兄關住,我既傷好少同家人同其他朋友提,佢地反而唔係好知,而各位跑友就好關心,俾左唔少意見同幫助,真係好多謝大家~~

我而家進入左傷勢更年期,個心都幾亂,我諗要從新組織 ...

DEE ching, 祝早日康復!

升級   0%

難過

花子,

今晚唔見你同蕉仔, 掛住你地添, 等你歸隊.

全力支持, 早日康復, 再戰江湖.
    大西北一份子敬上

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-28 00:17 發表
    花子,

今晚唔見你同蕉仔, 掛住你地添, 等你歸隊.

...

快快歸隊再請你食"想念梨"啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-7-28 00:22 發表

快快歸隊再請你食"想念梨"啦

dee兄,想問下你下星期一來唔來探班?如果唔來想安排PARCO爸請飲水特...

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-7-28 01:09 發表

dee兄,想問下你下星期一來唔來探班?如果唔來想安排PARCO爸請飲水特...

今晚早到, Parco, Wong Sir, 蔡兄同小妹講開飲水特,
    Wong Sir建議用舉果啲大水樽沖"水特粉",大家可以用自己水樽飲,
    唔洗浪費咁多膠樽同膠杯.
    鄧記對面間華X,有"水特粉"賣,W..come都做緊特價.

升級   0%

該用戶從未簽到

唔好意思樓上幾位,因為唔知打咩好,所以無覆...
    卜左今晚去睇普通科街症,會叫醫生轉介我睇政府專科,我想去照下先,同埋去矯形科整鞋墊,而家真係唔急,預左係長期鬥爭,慢慢排啦~~
    近來好似無左之前有時劇痛既感覺,早幾日同fd 偷偷地去左跑,跑左約兩三K,跑完都幾舒服,無咩,就係永遠陰陰痛咁囉,我打算開始慢跑下,反正都係有事,有得跑下都好~~
    有咩進展再同大家分享~~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-30 16:37 發表
    卜左今晚去睇普通科街症,會叫醫生轉介我睇政府專科,我想去照下先,同埋去矯形科整鞋墊,而家真係唔急,預左係長期鬥爭,慢慢排啦~~
    近來好似無左之前有時劇痛既感覺,早幾 ...

即係有好轉啦, 只係好得慢D, 值得慶祝
    可以偷跑, 不過要小心, 一步步黎, 唔好好似我咁呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-7-30 20:50 發表

即係有好轉啦, 只係好得慢D, 值得慶祝
    可以偷跑, 不過要小心, 一步步黎, 唔好好似我咁呀

尋晚睇左街症,同醫生都傾左一陣,佢話抖兩三個月都未好番都未必係唔正常,話照左x-ray 至決定係咪轉介我去其他科,都好既,我都想照照~~

呢幾日會去照,要6week至有report,都係9月中o者,如果keep 住做體能,仲有個幾月操苗圃都應該得既~~

其實呢個星期係無咁痛,但一日唔斷尾一日都唔放心跑,尋晚醫生又開左一大包消炎藥,食左三次好似駛得過之前睇C+果D,可能係阿公錢開D 好D 既藥啦~~

下星期都會偷偷慢跑,試下對腳仔~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-31 12:35 發表

尋晚睇左街症,同醫生都傾左一陣,佢話抖兩三個月都未好番都未必係唔正常,話照左x-ray 至決定係咪轉介我去其他科,都好既,我都想照照~~

呢幾日會去照,要6week至有report,都係9月中o者,如果keep 住做體能,仲有個幾 ...

希望d新藥駛得,我都偷雞左成個星期,10/8(星期一),會同家明,tyson, 勇去跑苗圃條路,趕得切好番就黎啦。仲要

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-7-31 18:33 發表

希望d新藥駛得,我都偷雞左成個星期,10/8(星期一),會同家明,tyson, 勇去跑苗圃條路,趕得切好番就黎啦。仲要

今晚見晒所有隊友仔,個個大脾都硬掘掘,大家都沒偷懶,好開心~~
    下星期一唔同大家操住啦,我睇8月中啦,如果就到時間可以join 埋呢度呢3team 一齊玩~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-31 23:57 發表

今晚見晒所有隊友仔,個個大脾都硬掘掘,大家都沒偷懶,好開心~~
    下星期一唔同大家操住啦,我睇8月中啦,如果就到時間可以join 埋呢度呢3team 一齊玩~~

等緊你重出江湖,重歸鄧記,重操毅行,及最緊要.....重振雄風(呢句copy自p哥既生日賀詞),

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-31 23:57 發表

大家夾到時間一齊互相照應,當然開心啦。

升級   100%

開心

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-30 16:37 發表
    近來好似無左之前有時劇痛既感覺,早幾 ...

阿dee:
       唔好用矯形鞋墊呢跑wor!!可能會重傷腳架!你試下用(爽x鞋墊)灰色全掌,約4mm厚,約$59~69,吸震能力好強你試試會唔會好d!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炖奶佬 於 2009-8-3 11:11 發表

大家夾到時間一齊互相照應,當然開心啦。

睇下八月尾我得未~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 前進 於 2009-8-3 23:21 發表

阿dee:
       唔好用矯形鞋墊呢跑wor!!可能會重傷腳架!你試下用(爽x鞋墊)灰色全掌,約4mm厚,約$59~69,吸震能力好強你試試會唔會好d!

sorry 前進兄,睇唔到個post~~

我而家發覺我最唔舒服係日頭開工著皮鞋,我都想買對平平地爽x 果d 試下,希望好d~~

如果係專科做既矯形鞋墊應該無問題既,亮哥用緊話好好,不過醫生要我出左x-ray 既report 至決定轉介我去睇邊科...