香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-19 13:26 發表

好呀......睇下有咩死士肯同你玩...哈哈...
3-4星...我睇我都唔敢join~~~

圍圍, cc, 迪迪都話會去喎~~

係波波提起先, 跟著圍圍話唔想波波單拖去咁危險, 所以再順便攪一場highD嘅睇吓大家有冇興趣~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-19 14:29 發表

多謝nc姐提醒, 出呢類post都要印番行出面旅行隊採用的字句嚟作提醒及保障~~

no la... joe ching, 我都係n年前被賣豬仔上去羅漢塔, 真係嚇到腳仔軟晒, 爬上已 仲要沿"路"爬落,  結果我都係冇上到頂  

x2, 他們寫得很精彩的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-19 14:37 發表

係波波提起先, 跟著圍圍話唔想波波單拖去咁危險, 所以再順便攪一場highD嘅睇吓大家有冇興趣~~

好夠high呀

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-19 14:30 發表

即係有阿Mike果次~~

哦....................嘩..個次.....行到我差唔多想死喎.....

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-19 13:13 發表

你可以post住---
名稱: 鳳冠探秘之羅漢捉鼠
日期: 10/4 or11/4 (睇吓邊日多D人ok~~)
集合時間地點: 未定, 不過一定係whole day trip
行山Level: 3星或4星
行山路線details: 主要穿行於大嶼山鳳凰山70 ...

希望到時我去到啦~~~~
我已經睇到大概路程喇~~ 對我來說是5星啊~簡直係挑戰!!
條路好似好空曠,冇乜樹陰! 做足防曬,帶多d糧水先~~  (tbc)

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-19 14:37 發表

菲菲都話去~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-19 13:59 發表

好懷念.. 兩三年前我仲未識死果陣傻下傻下咁跟0左人經西狗牙上鳳凰... 經倒碗可河下山... 路經羅漢 x
景色驚為天人.....

但而家既我應該行唔到....

倒碗崖果邊好正架, 不過果邊行鳳尾上會好D, 正攀倒碗崖隨時5星都唔止~~
羅漢塔同羅漢峽都好正, 如果只係去前兩者, 加埋倒碗石河同西狗牙脊咁都係三星, 西狗牙坑就勁D囉(四星), 過牙罅之後嘅位先係最斜~~
你好晒咪行到囉, 使乜咁慘jack~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-19 14:48 發表

菲菲都話去~~~

係呀係呀, 漏咗添, 哈~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-19 14:53 發表

倒碗崖果邊好正架, 不過果邊行鳳尾上會好D, 正攀倒碗崖隨時5星都唔止~~
羅漢塔同羅漢峽都好正, 如果只係去前兩者, 加埋倒碗石河同西狗牙脊咁都係三星, 西狗牙坑就勁D囉(四星), 過牙罅之後嘅位先係最斜~~h ...

你地join joejoe+波波既3星行山....好勁呀~~
上次15.3跟joejoe行清幽石澗團,落山個段碎石路,都行到我同yamyam死甘濟~~~
各位死士....你地加油啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-19 14:58 發表

你地join joejoe+波波既3星行山....好勁呀~~
上次15.3跟joejoe行清幽石澗團,落山個段碎石路,都行到我同yamyam死甘濟~~~" />" />

" />" />

P.1 個post主理個部分應該加埋波波喎, 因為係波波提起先, 同埋波波都同樣可以帶路架, 我只係順帶問問大家玩唔玩啫~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-19 15:05 發表

P.1 個post主理個部分應該加埋波波喎, 因為係波波提起先, 同埋波波都同樣可以帶路架, 我只係順帶問問大家玩唔玩啫~~

是但啦~~~你2個....簡直夾到爆...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-19 14:58 發表

上次15.3跟joejoe行清幽石澗團,落山個段碎石路,都行到我同yamyam死甘濟~~~" />" />

" />" />

上次yamyam係第一次行山同行澗, 正常反應啦, 咁你前果日跑到攤攤腰再嚟行, 再加埋果1.5litre水, 行到死死吓都係正常喎~~
唔使將d街坊形容到咁壯烈喎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-19 14:48 發表

菲菲都話去~~~

睇完你哋啲comment, 又話catcat都唔敢去, 我都有啲想縮沙添
我怕我到時陀手lung腳阻住你哋進度呀~~~

升級   56.95%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 vhtober 於 2009-3-19 13:22 發表
    [quote]原帖由 joelkk88 於 2009-3-19 13:13 發表

登錄/註冊後可看大圖

名稱: 鳳冠探秘之羅漢捉鼠

" />" /> ...

原來除左catcat 之外重有野識捉老鼠!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-19 15:13 發表

上次yamyam係第一次行山同行澗, 正常反應啦, 咁你前果日跑到攤攤腰再嚟行, 再加埋果1.5litre水, 行到死死吓都係正常喎~~
    唔使將d街坊形容到咁壯烈喎~~

唔係呀....
    應該是:1.5L + 650ml + 一包利x納

升級   20.75%

該用戶從未簽到

斧山特訓報告...
    大脾幾酸...肚腩都幾酸...上臂都酸

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-3-19 15:49 發表
    斧山特訓報告...
    大脾幾酸...肚腩都幾酸...上臂都酸

哈哈....最想減既部位,你一次過減晒喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-3-19 15:05 發表

波波好似仲未入來confirm果日既行程wor.....會唔會搞唔成呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-19 15:36 發表

睇完你哋啲comment, 又話catcat都唔敢去, 我都有啲想縮沙添hgjD088" />" />hj
    我怕我到時陀手lung腳阻住你哋進度呀~~~

菲菲, 唔係喎, 我feel到你係有能力行到依度架, 有部分地方, 例如上羅漢塔係一d side track嚟架, 你可以選擇上定唔上, 同時依家個難度已經比十多年前剛開發冇耐時降低了若干, 因為多人行咗嘛, 加上我到時都會睇大家情況彈性處理路線, 所以唔洗太擔心嘅, 未試過又點知3星或以上嘅線係點樣一回事呢~~