香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

車主席, 早D起身一齊長課啦
話時話, 聽日我跑完之後同屋企人有下場, 未必特訓, 到時再定

升級   0%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之操練(九) 26/12/2009 星期六

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料

2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
                  3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                  4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:     26 / 12 / 2009 ( 六 )
集合時間:7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場內跑道側

路線 : TKO運動場 > 調景嶺 > 廣田 > 寶達 > 馬油塘 > 康盛 > 寶翠公園 > 坑口 > 大草原 > 大坳門 > 坑口 > 寶翠公園 >

尚德 > 建明 > 調景嶺 > TKO運動場 ( 請參考 page 1 post#1 路線圖 )
        ( 11K及14K位置有補水設施, 如覺不足者, 請自備食水 )
路程: 約  29.5K

(如果不跑全程, 可以由大草原回程時返回TKO運動場停止, 約20K, 不跑調景嶺來回
         如果想加碼, 亦可跑畢全程後, 於運動場外加操, 每圈1.9K)

預計完成時間:3小時內
難度(5*為最高):****
(沿途50%上落斜路)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

26/12/2009 報名:
1. JC
2. 活活
3. bolo
4. 明
5. michaelyw (沒有信心跑畢全程,盡力吧)
6. 猿球

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2009-12-25 22:56 發表

車主席, 早D起身一齊長課啦 " />" />
話時話, 聽日我跑完之後同屋企人有下場, 未必特訓, 到時再定 j" />" />jk

小弟星期日要跑石崗呢 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-12-25 23:15 發表
小弟星期日要跑石崗呢 ~~

係喎...... 都話左我年紀大記性壞架啦  

升級   0%

該用戶從未簽到

大家 Good Morning.........呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-12-26 09:33 發表

慢子ching, 有時間都黎一齊跑下啦

升級   0%

該用戶從未簽到

今日長課出席既ching/ctse有:

1. 活活
2. 明
3. Michael
4. Bolo
5. JC

20K組
1. 昌
2. 猿球
出返個成績表先, 全程31.5K, 時間 3:10, av.pacing 6'02"

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

車阿文聽日石崗 30k 加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-12-26 20:46 發表
    車阿文聽日石崗 30k 加油呀

努力... 加油... 努力... 加油...  

升級   0%

該用戶從未簽到

wing嬸....... 你今日晏晝聽緊咩歌跑步呀?
    我同腳痕仔係泳池外面踩單車果陣見到你,
    連叫幾聲你都聽唔到啊, 跟住仲一陣風咁飄左去

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟下星期三至五會去camp, 所以早D出定行程, 如果冇其他意見, 聽日出post

好....... 去片

TKO運動場 > 澳景路 > 廣田 > 寶達 > 順利 > 清水灣道 > 壁屋 > 科大 > 大埔仔 > 醫院後山 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動場 > 坑口 > 寶林 > 寶翠 > TKO運動場

全程約32K, 60%斜路

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

JC 如加K數可以澳景先去油塘=>墳場再捷返去藍田.約多3K(全上/落斜)

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2009-12-26 20:12 發表
    今日長課出席既ching/ctse有:

1. 活活
    2. 明
    3. Michael
    4. Bolo
    5. JC

20K組
    1. 昌
    2. 猿球
    出返個成績表先, 全程31.5K, 時間 3:10, av.pacing 6'02" " />" />

http://images1.fotop.net/albums/JC/ ...

嘩,見你哋最後個兩K都可以加速,肯定好有力,應該可以好輕鬆加K。
    我自己跑到去20K就停,遲啲跟跑唔知點算。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2009-12-26 21:43 發表
    wing嬸....... 你今日晏晝聽緊咩歌跑步呀?
    我同腳痕仔係泳池外面踩單車果陣見到你,
    連叫幾聲你都聽唔到啊, 跟住仲一陣風咁飄左去

原來JC你見到我跑過? 我下晝有跑經泳池呀,我聽緊歌跑步會係聾聾地o架(就算唔聽歌都係撞撞地聾),唔好意思呀!

祝JC團長+腳痕仔一家人Boxing Day快樂呀!!

祝各位Boxing Day快樂

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   6.8%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

TKO運動場 > 澳景路 > 廣田 > 寶達 > 順利 > 清水灣道 > 壁屋 > 科大 > 大埔仔 > 醫院後山 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動場 > 坑口 > 寶林 > 寶翠 > TKO運動場

Jc見到幅圖都驚,腳仔軟!

升級   94.3%

該用戶從未簽到

原帖由 明跟人生跑 於 2009-12-27 12:26 發表

Jc見到幅圖都驚,腳仔軟!

x2

o個日我跑廈門全馬應該會輕鬆過你地!

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 明跟人生跑 於 2009-12-27 12:26 發表

Jc見到幅 ...

跑斜路練氣最好呀!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 哈利330 於 27-12-2009 16:09 發表

x2

o個日我跑廈門全馬應該會輕鬆過你地!
    x3

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Terence86 於 2009-12-26 22:47 發表
    嘩,見你哋最後個兩K都可以加速,肯定好有力,應該可以好輕鬆加K。
    我自己跑到去20K就停,遲啲跟跑唔知點算。

引用256大師兄既名句 [隻錶壞左jei]