run4ever 發表於 2013-10-21 22:53:37

15/10/2013 5K@40" 右腳痛係咁上下:P

16/10/2013 5K@30" 都係腳痛,5K已盡:P

20/10/2013 6K@36" 都仲痛,唔敢多跑:P

21/10/2013 大鄉里參加長跑班,被編入低級組:L,問阿SIR可否轉中班:lol,不過阿SIR話要10K跑50"先適合中級班:'(,只好認命;P,放學後自己跑咗1K@7",腳痛唔敢再跑:P

run4ever 發表於 2013-11-7 20:01:58

好開心,大阪馬拉松,可以慢慢跑咗32公里,行咗10公里,最後拎到個紀念牌,此行真係好好玩,希望之後可以玩埋京馬、神馬,集齊京阪神一套就更好了。
今次大鄉里出城,多得有個大合照Whatsapp Group關照,唔係就大檸樂了,真係要多謝咁多位Group友!

run4ever 發表於 2013-11-8 19:42:35

阪馬一役,休咗兩個星期,今日復跑,原想跑個10K,點知雙腳8K已經宣示主權,OK!你兩隻野惡,出年東馬仲要靠你地(⌒-⌒; )

8/11/2013 8K@47"
順道買本書學返兩句出年去奸巴爹先

run4ever 發表於 2013-11-9 20:29:27

尋日跑8K啫,今日腳痛,唔通跑姿有問題!
行書局見有本講跑步既書,買黎學下睇下會唔會有啲幫助先!

run4ever 發表於 2013-11-10 05:19:37

初步自診容易腳痛原因,睇返最近三對鞋,跑姿真係唔掂,腳踭位係蝕得特別勁,即係太過腳踭鋤落地,而且左邊又比右邊蝕得勁,即雙腳用力又唔平圴,唔怪得依家對Adizero Boston俾我著到兩邊鞋踭移到唔對秤位喇!
要改善下跑姿先得喇咁ε=ε=ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘

purejoey 發表於 2013-11-10 11:37:15

今朝跑天水圍嘉年華(香港10K賽),真係萬人空巷,氣氛似足渣馬10k。要打水戰,咩火都撲熄晒,尾段藍芽handset瓜埋冇左AKB妹子們鼓勵下均速過終點。原來差幾秒PB唔到3年前紀錄~
兩周後跑廸廸尼半馬,要準備半馬練習了~
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1452569_553546871399029_750371939_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1464095_553546924732357_1451683911_n.jpghttps://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1469994_553546951399021_2050170708_n.jpg

purejoey 發表於 2013-11-10 15:06:50

sorry, 當左呢度係我個blog~

run4ever 發表於 2013-11-11 18:03:26

今日改跑姿,練唔到前掌添,練住全掌先,總好過腳踭落地既我估,
11/11/2013 10K@58" 心率好高百六七,可能唔慣!
ε=ε=ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘

run4ever 發表於 2013-11-11 22:58:12

run4ever 發表於 2013-11-11 18:03
今日改跑姿,練唔到前掌添,練住全掌先,總好過腳踭落地既我估,
11/11/2013 10K@58" 心率好高百六七,可 ...

收到,THX VCBID提點,我頭先仲見跑落無痛無承咁神奇,所以小休完又忍唔住跑多5K添 ^^,依家拉多幾下筋先:D

run4ever 發表於 2013-11-14 22:54:08

完咗阪馬返黎,靚女C已離咗職(≧∇≦),原來去咗日本玩,見唔到最後一面添,散水餅都食唔到佢一件!
尋晚幫靚女L做野,半夜四點先走,今日訓到天黑咁滯先醒,天氣涼涼地,晚間宜跑,ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘。
走咗20K@2'00",OK喎,腳無痛,係有少少酸啫!
路過商場,咁快有聖誕裝飾架喇(^O^)

run4ever 發表於 2013-11-17 03:10:07

17/11/2013
秋夜跑,人醒神,心舒暢,
不經意,廿里長,歸家去,
沖個涼,盼夢中,遇美娘!

run4ever 發表於 2013-11-18 21:40:19

18/11/2013
跑咗10K@56"ε=ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘
跟住去上跑步堂,今日少咗好多人,
有位新跑友問我係咪高級組,
我只好低頭講聲你真係睇得起我,但我係最低果組σ(^_^;)!
好彩阿Sir問有邊個報咗全馬我無舉手啫,啲人可能會覺得奇怪(☆_☆)
當然低級有個好處,HEA啲之餘又多女學員(^O^)/
,其實好多男學員都想降組,我咁估自然好過啲喇!_| ̄|○
放課急行3K,是日練習完畢!♪(v^_^)v

run4ever 發表於 2013-11-18 23:21:46

可惜啲後生女無一個肯敬老,都唔可憐下我,俾我哩個伯伯抱抱呢 (⌒-⌒; )

run4ever 發表於 2013-11-18 23:27:14

run4ever 發表於 2013-11-18 21:40
18/11/2013
跑咗10K@56"ε=ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘
跟住去上跑步堂,今日少咗好多人,

可惜啲後生女無一個肯敬老,都唔可憐下我,俾我哩個伯伯抱抱呢 (⌒-⌒; )

run4ever 發表於 2013-11-24 23:48:29

24/11/2013 夜晚出門去跑步,點知中途落大雨,惟有改跑機喇,跑咗一陣,頂!望住街外停咗雨,唉!算喇,跑開機費事又走出去!15K@2'00"

記錄一下,早兩日 22/11/2013
20K@2'00"

run4ever 發表於 2013-11-28 23:12:08

28/11/2013
今晚凍到震,又唔記得食下午茶打底,真係飢寒交迫,頭幾K真係有D想放棄,捱下捱下,好彩最終都捱到完課!
20K@2'03"

run4ever 發表於 2013-12-1 22:53:51

1/12/2013
唔覺唔覺,跑咗兩年了!
諗返明明係行山減唔到肥而試跑黎減,結果除咗頭幾個月滅咗十磅好有快感外,之後都無再輕過,搞下搞下注意力去咗跑馬為拎記念牌,腰肚豬腩依舊大大塊,唉,幾乎忘記了減肥才是重點 =_=!
天氣涼咗,夜晚條街少咗人,靜中帶電兔掠過(⌒▽⌒)
是晚20K@1'58"

run4ever 發表於 2013-12-2 21:38:18

一言警醒夢中人!_| ̄|○
是日慢跑,俾人指教雙手唔正確,放太低兼無擺動,個人係唔會去既!
嗯,以後要多加留意同改善先得 (^_^)
2/12/2013 右腳又開始痛了 5K@35"

run4ever 發表於 2013-12-5 22:37:47

5/12/2013
馬鞍山點解咁Q凍架!
走到科學園8K腳痛投降了>_<
剩返12K惟有急步行 ( ̄Д ̄)ノ
是晚20K@2'29",殘念之中既殘念♪(v^_^)v

run4ever 發表於 2013-12-9 02:38:23

跑唔到唔緊要,急步行Keep住心肺先,
9/12/2012 行17K@2'24"
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9
查看完整版本: 為境外馬拉松努力下,首站目標2014東京馬拉松!

香港長跑網