ckycat 發表於 2015-7-8 20:39:17

不可以芝麻糊為目標,因為佢燥

150704(六)病病地,有人提議走返卅崎,我有諗過去馬游場執返十崎,不過瞓才是良藥,訓到近十一點,好返好多。所以是日休腳。

150708(三)老細畀 1230放,又 me下 mo下到五點至走,真是犯賤。結果六點出發,追星都追左十分鐘;走左四崎幾,眼見唔多夠時間返運動場提貨,便折返。為免遲到,已略加速。終於 1915 到達運動場,取得舊型號 kindle 一部。

1:05:36 / 9.54km

ckycat 發表於 2015-7-13 23:15:48

150713(一)尋日收到消息,老師病左今日唔使上堂;我堅係小學雞地開心的。
早點等車,果然六點半前車龍短好多,準時到達,追好星,轉唔夠一圈就自走大圈,
走一次已經卅分鐘,第二個大圈就唔入腸子路。
死死地返回蒲場,唔記得㩒錶。 sosad

55min / 7km

蒲場之星七月生日會,好似唔記得問仲有咩人生日,anyway 蛋糕上係寫「嘉姐生日快樂」。

佢真係好快樂。
咁岩斧山群英來找皇上付款,可以一齊影張相。good
另上週陪二位主子選飾,抽中紅酒一枝,又真係幾好飲。
仲有朱蛇的蕃薯酒,都好正

ckycat 發表於 2015-7-17 10:05:36

150717(五)雖說放假,但本週太熱了,好多時日間都去商場啲快餐店坐。

前日為左避免食芝麻糊,星期三都沒有跑步。

今天約左同事試行遊輪碼頭,
原定去同事所住屋苑接佢,
在山下開始密密地落毛雨,
同事決定暫緩,我則繼續前進,當探路。
發現同事屋企出發是一路上山,
到了清水灣路,曾閃過念頭上去探監,
都是懶懶的、認原定計劃,落彩虹、遊輪碼頭、
最後走觀塘海濱公園,

1.5 hr / 12km
下次約佢由觀塘海演出發算了。

ming4883 發表於 2015-7-17 18:37:26

ckycat 發表於 2015-7-17 10:05
150717(五)雖說放假,但本週太熱了,好多時日間都去商場啲快餐店坐。

前日為左避免食芝麻糊,星期三都沒 ...

想請問下由觀塘泳池上聯合醫院一段多唔多燈位/ 過馬路?

ckycat 發表於 2015-7-18 10:08:32

ming4883 發表於 2015-7-17 18:37
想請問下由觀塘泳池上聯合醫院一段多唔多燈位/ 過馬路?

算是少燈位、同埋算只有細車
(相比起清水灣道、因為順利好似有工程,冚棚冷係泥頭車:L)
微斜,幾好跑~

ckycat 發表於 2015-8-5 21:13:08

不以芝麻糊為目標,人也幾乎沒再跑步

150805(三)七月尾去左十天旅遊,與上次跑步已相隔差唔多廿日。
今日星期三,係「跑在生活遊輪跑」的日子,本來諗住回歸,但加熟尋晚不經意指出我的皮膚好左好多,
自七月至今已有一個月沒吃芝麻糊。
為左避免受到芝麻糊的引誘,我都係選擇早啲出門,一邊聽收音機節目、一邊自己跑了。

1:15 / 10.4km

himhim 發表於 2015-8-6 08:57:55

i eat 芝麻糊 already while i run at 7:30am today:'(

ckycat 發表於 2015-8-6 09:54:06

himhim 發表於 2015-8-6 08:57
i eat 芝麻糊 already while i run at 7:30am today

不知呀 himhim ching,因為我有皮膚問題,
醫師話我燥底呀,唔可以食芝麻糊

ckycat 發表於 2015-8-7 00:23:24

150806(四)
成個月沒來新丁班,上次仲走緊1600,今天已是2400了。
淆底,改為同家屬一齊練雪糕筒,
200慢200快 x4,約1:05~1:10/ 210m
100慢300快 x3,約1:21~1:31/ 325m
今日破戒食左大半杯芝麻糊。

ckycat 發表於 2015-8-10 22:09:57

150810(一)上周有突發事件,沒有蒲。
於是相隔個多月,今日終於出場了。
走左一轉大圈 42:18 / 5km 加試用 soleus GPS.

仲搵返個兄弟~~

ckycat 發表於 2015-8-17 22:15:24

150817(一)諗住咁好、早到,不如去斧山道運動場,慳返程車。
可惜原來斧山場好繁忙,跑步班、競步班…
幾乎碌架都佔唔到。

只跑一次大圈,回斧山道便走人。
51min / 6km

今日少人食飯,我們六個人自己一枱。
老媽煲左五指毛桃、响螺湯大家飲。

ckycat 發表於 2015-8-19 21:58:58

150819(三)在將軍澳返工的最後日子,
有諗過去將軍澳約跑,
最後因家熟唔同我食飯,
決定參加跑在生活。
1:36.5 / 12.1km

今晚試穿迪卡濃的女裝跑 tee,cutting 好、著得好舒服。
但唔算快乾,回程到「椰林閣」件衫係扭得出水既~
(今日已算有啲風架啦~)

晚飯有芝麻糊加綠豆沙

ckycat 發表於 2015-8-22 15:03:59

150822(六)轉左工,尋日返新工,放工臨上車至想起銀包在枱面,
巴士又要開了,又搵到足夠的 urgent money 搭,上左車至算。
最多咪 weekend 跑步返去攞。
上左車就後悔,因冇八達通,轉車要蝕 $6.4。

不過加熟支持我噃,佢話一齊跑去執喎。
好在今朝起到身,八點到達馬遊場,
等埋發叔(皇上)便起行。
計劃同加熟跑到大埔(十崎)佢搭車回場,我可跑返泥。
皇上就自隊粒梅。

四崎左右、未到科學園,加熟已經要行路了,
又唔比我回程,
於是一齊走到水站(七崎),佢坐响小食亭等,我就直去。

其實去程唔覺太辛苦,好快到左大埔,攞左銀包就折返。
回程向陽,好辛苦,但為免加熟久等,我都跑下。

到返水站,一齊行七崎返馬遊場。
全個人黑晒~~~幾節色

隻 FR10 申請退休,未叉爆(但滿電)只可錄至 3:38:59。
全程大約 4hr / 25km

ckycat 發表於 2015-8-22 17:32:47

ckycat 發表於 2015-8-22 15:03
150822(六)轉左工,尋日返新工,放工臨上車至想起銀包在枱面,
巴士又要開了,又搵到足夠的 urgent money ...

chuen ching ,所以我呢排密密收料,
若有市有價就入(中文)
ghjgfvhfgjgf

ckycat 發表於 2015-8-24 22:50:26

150824(一)第三天返新工,向好果便諗,
依家蒲場變成是公司與家的中間,應該係正面的鼓勵。
不過放工又冇考究,究竟咩車啱,結果行到蒲場已是七點三、四了。
怱怱換衫,只同家屬跑了一圈大圈。

30:56 / 3.80

chuen3182 發表於 2015-8-25 13:49:30

ckycat 發表於 2015-8-24 22:50
150824(一)第三天返新工,向好果便諗,
依家蒲場變成是公司與家的中間,應該係正面的鼓勵。
不過放工又冇 ...

賽季快開始~9月份要倍加勤力,要跑2個大圈起。

ckycat 發表於 2015-10-1 11:41:48

2015年9月 被轉新工,人唔開心,所有工作重新做諣,壓力大,冇去跑步。
9月22 日、23日 運動會7:05 / 1.5K (PB)、4X100米
9月27日 中秋正日,加熟去左郵輪果邊飲,我跑左四崎出去接佢,一齊行左四崎回,
順便在觀塘海濱賞月。約 26min / 4K
9月30日,因運動會重拾信心,放工便放下工作,去跑郵輪,只有我同堅堅兩個。約 1:50/12K

ckycat 發表於 2015-10-11 12:21:33

151010(日)考完第二張卷了!即刻趕去朋友婚禮,
之後食個 tea ,返屋企換衫,匆匆忙忙跑出碼頭,hea 跑七分崎。

回程從公園出來,有兩位師兄在討論跑步訓練,我一路在他們前面,
細心學習訓練之法;
聲音近了、師兄追近了,我又加快腳步;差不多六分崎 :lol

雨雖然細但愈落愈密,到左繞道橋底,師兄郤跑向海邊緩跑徑,我都夠皮,唔跟。

全程大約個零鐘/約十崎(因 garmin FR10 已死)

ckycat 發表於 2015-10-12 22:18:09

151012(一)錯誤決定,六點三至走,近七點半到達、換埋衫,
逆行大圈,至山坡底追到加熟(同良哥),一同上坡回場。
半個鐘~都冇:'(

ckycat 發表於 2015-10-15 12:19:50

151014(三)又遲左放工,1913 到苦山場,諗住打定個招呼,冇人。
1917 換完衫,更加冇人。

一個出發,過天橋想起堅堅試帶既新路,便跑出去睇。
見到朗晴邨好似有啲公園、散步徑,又轉去看下;
可惜是掘頭路,只好轉回原路。

有想過:反正冇別人來,早啲回頭;
但想起這可能是 FR10 告別之作,點都好好睇睇。

到碼頭,又見網衫縱影,原來風師兄一樣是奇怪為何唔見其他跑友。
佢 fit 左好多,結果佢快放,都冇一齊跑。
到苦山轉夠13崎收檔。

1:39:52 / 13km
I dunt like the new garminconnect.

回運動場,去辦公室問下,原來上週真是留低左運動袋。
執返真開心。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13
查看完整版本: 以環港島60崎 為目標嗎

香港長跑網