香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

CTSE 報到區

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2008-12-8 09:07 發表

無吖,讓左比朋友,等緊對wave rider12,好似話月中先有貨.希望wave rider12會同佢夾啦 如果唔係,睇黎都係要轉番adidas嘎啦,因為之前個對adidas係勁好著,之不過大家ge口碑都話美記無得頂.可能係我同美記 ...

小妹覺得 mizuno 有時被跑友神話化...
mizuno 雖然係亞洲牌子..0岩亞洲人腳型.. 但係腳型呢樣野..好難講...
下次你買果陣搵其他跑友一齊去俾你意見啦...

如果你覺得 addidas 好著... mizuno 再唔0岩你就買番 addidas 啦..

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

我都認同ee講法.
    款式同牌子都係其次, 最緊要

升級   100%

奮鬥

我都認同ee講法.
    款式同牌子都係其次, 最緊要合心水.
    我上星期對nike 180跑完unicef爆底, 唸住好多跑友都係美記用家, 咪唸住換過對美記, 但星期六去買的時候, 試上鞋又唔係咁合心水, 所以最後都係買佐對nike 360.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-8 10:12 發表
    我都認同ee講法.
    款式同牌子都係其次, 最緊要合心水.
    我上星期對nike 180跑完unicef爆底, 唸住好多跑友都係美記用家, 咪唸住換過對美記, 但星期六去買的時候, 試上鞋又唔係咁合心水, 所以最後都係買佐對nike 360.n ...

nike 360.... 係未都係有大大舊 air 就腳爭 ga????
    而家 nike 出0左好多 free 既系列... ctse 買鞋果陣有無考慮過呢個系列?

我見 royal sporting hourse 有對 adizero $465, 都幾抵..心思思想試新野...
    (但家中仲有對 tarther 同埋 skysensor 未開... 俾小妹母家母見到新鞋仔既話... )

升級   100%

奮鬥

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-8 10:21 發表

nike 360.... 係未都係有大大舊 air 就腳爭 ga????
    而家 nike 出0左好多 free 既系列... ctse 買鞋果陣有無考慮過呢個系列?

我見 royal sporting hourse 有對 adizero $465, 都幾抵..心思思想試新野... ghugh ...

係呀, 180淨係後爭, 360就全鞋底都有air,
    因為我對腳內側+腳曲對上舊骨+腳爭均有舊患
    未買180之前係買較輕身既跑鞋, 但每次跑完要拐兩日,
    所以要搵d保護勁d既鞋囉.
    加上星期六去旺角好多減價, 原價對360要$1199, 我家陣只需$659,
    言則係舊款, 但合腳型無所謂啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-8 10:58 發表

係呀, 180淨係後爭, 360就全鞋底都有air,
    因為我對腳內側+腳曲對上舊骨+腳爭均有舊患
    未買180之前係買較輕身既跑鞋, 但每次跑完要拐兩日,
    所以要搵d保護勁d既鞋囉.
    加上星期六去旺角好多減價, 原價對360要$11 ...

呵呵~ 新鞋仔伴你打破更多 pb!~

升級   100%

奮鬥

未著新鞋仔喎, 唸住著幾日先帶佢落場.
    我尋日都係著番對180, 佢仲幫我做到一個好滿意既pb添.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥

原帖由 cc 於 2008-12-8 16:02 發表
    嘩~sue你而家係我偶像黎嘎hgjD115" />" />hj 可否指點兩招, 點樣可以跑快d呢?

cc, 你攪錯喇, 我好屎咋, 又唔勤力練訓, 正一懶鬼一名, 千祈咪學我添喎.
    我今次都係神經刀咋, 而且條路上次跑佳得樂都跑過, 平路多, 所做到pb咋

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2008-12-8 22:47 發表
    嘩~sue果然強但是你估如果我set2個月內,55'-10k可以嗎?如果要達標,應該點樣set個training?

咁 cc ctse 你平時點 train ?
    講多 d .. 大家才可以對症下藥...
    再唔係開個跑步 blog..  等呢度既 ching ctse 鞭察下你...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-9 00:04 發表

咁 cc ctse 你平時點 train ?
    講多 d .. 大家才可以對症下藥...
    再唔係開個跑步 blog..  等呢度既 ching ctse 鞭察下你... " />" />

x2, 贊成開個跑步blog, 等大家可以研究研究

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-7 21:53 發表

無還晶片冇關係喎, 都睇到時間, 係咪太多漏佐眼呢
    等等.......
    我搵到你個時間喇. 使唔使話你知響邊頁呀?

謝謝sue ctse提示...搵到啦!!!
    還誤會時間計係晶片入面添...
    昨日病到傻左竟然忘記還
    不過雖然成績去唔到目標,都比預期的好,仲有人讚,真愧不敢當...
    睇嚟我係各ctse中最慢一個了1:09,亦都係我最好的成績
    我要更努力啦

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-12-9 00:09 發表

x2, 贊成開個跑步blog, 等大家可以研究研究 " />" />fvhfgj

贊成x3,我也想學多d野

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 obaanc 於 2008-12-9 00:09 發表

x2, 贊成開個跑步blog, 等大家可以研究研究

x3, 贊成開個跑步blog.
    完全免費,只需要決心+勇氣+毅力.
    等自己唔好偷懶 ,大家又可以交流心得,互相 .
    小妹會為妳

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2008-12-9 00:18 發表

贊成x3,我也想學多d野" />" />

qoo ctse.. 你都可以開番個..等大家睇下你既進度都好...

我都想開..但係唔想俾大家見到我咁懶...

升級   0%

難過

原帖由 Qoo 於 2008-12-9 00:13 發表

謝謝sue ctse提示...搵到啦!!!
    還誤會時間計係晶片入面添...
    昨日病到傻左竟然忘記還
    不過雖然成績去唔到目標,都比預期的好,仲有人讚,真愧不敢當...
    睇嚟我係各ctse中最慢一個了1:09,亦 ...

跑步會認識自己身心狀態,
    跑步唔好同人比較,係同自己的能力,同自己的過去比較,
    只要努力堅持練習,必定會進步.
    加油!

p.s. 小妹一樣跑得慢, 跑得慢唔緊要,繼續盡力跑完係體育精神.

升級   0%

難過

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-9 00:27 發表

qoo ctse.. 你都可以開番個..等大家睇下你既進度都好...

我都想開..但係唔想俾大家見到我咁懶...

就係因為人人都有惰性,會偷懶.....
    開個跑步blog,等大家 妳,
    又會為妳 .

以小妹經驗, 如果唔update個blog,有跑友會問妳有冇跑步.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥

嘩, 你都已經好乖, 我淨係星期日跑10k+. 平日只係星期二+四跳1-2個鐘健康舞咋
    話時話, 開blog, 一來有ching / ctse支持你, 亦可訓練你中文打字速度, 一舉兩得喎.