香港長跑網  - 長跑長友

樓主: MatthewTse
打印 上一主題 下一主題

男兒當跑步 ~~ 『練馬拉松長跑者,心無罣礙。』

升級   100%

該用戶從未簽到

好在我唔好呢家嘢咋.......
不過我都無乜嘢好的......

升級   100%

該用戶從未簽到

米大夫,我個個人晶片唔見咗,e咗兩次去田總都無反應......係唔係要打電話比佢﹖

升級   87.89%

該用戶從未簽到

MATT
我想問食葡萄糖鞍你自己覺得對軟骨有咩幫助呢? 同埋幾多錢度嫁?
有冇話咩side effect ? thx

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝米大夫,聽晚公司有function 休息多一晚,星期二再食15k tempo,星期五和港區跑友團年,因花墟差不多做花市,新年要找地方衝圈啦!

嗯~~咁我渣馬前長課走5分15過外對嗎?

隻櫻木湾仔旺角賣清啦,介绍你去信和M1室Playground 訂$530,付$100,三月有貨。

升級   0%

該用戶從未簽到

紅虎兄~~葡萄糖鞍我都食了六個月,好似維他命咁,你永遠唔知有冇效,我通常屈人氏買最平那隻,我估隻隻差不多。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-1-24 00:17 發表
多謝米大夫,聽晚公司有function 休息多一晚,星期二再食15k tempo,星期五和港區跑友團年,因花墟差不多做花市,新年要找地方衝圈啦!

嗯~~咁我渣馬前長課走5分15過外對嗎?

隻櫻木湾仔旺角賣清啦,介& ...
以你上次台馬走330,長課可以走505-515左右,當然視乎你之前練過啲乜。假設你練完重課,之後又走去跑長課,當然慢啲好.....因為咁對於你整上的恢復以及保養會較為有利。你現時狀態和我差不多,但我無你鬥志咁好.......更加無你上咁多in同tempo,我只會順住走唔會太搏,而你最緊要係唔好傷......傷都唔好咁重.....315包你唔到....320你應該唔會差太遠的。咁有意外驚喜就更好啦......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-1-24 00:25 發表
紅虎兄~~葡萄糖鞍我都食了六個月,好似維他命咁,你永遠唔知有冇效,我通常屈人氏買最平那隻,我估隻隻差不多。
不是隻隻都差不多的......而我就曾經用過一隻外塗的,由皮膚正接吸收入去,咁樣較為直接,又無咁傷胃.....

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝奥兄~~我都覺已練緊Tempo 和In,長課應該跑堅持跑慢D,跑得快之後又要多D時間恢复,我會注意下。

葡萄糖鞍有外塗?屈人氏有冇?

升級   87.89%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-1-24 00:52 發表
多謝奥兄~~我都覺已練緊Tempo 和In,長課應該跑堅持跑慢D,跑得快之後又要多D時間恢复,我會注意下。

葡萄糖鞍有外塗?屈人氏有冇?

你地買開幾多錢嫁呢?睇下抵唔抵玩先

升級   0%

該用戶從未簽到

見奥兄答大B兄咁辛苦練跑為什麽?

為健康?為減壓?為比赛?為去波士顿?樣樣都有D掛,但我肯定是如果上天offer 保证未來一個月唔駛我練而跑到315,我寧願上車。

比赛祇是長跑一部分,練習雖然辛苦但好開心的。

升級   13.33%

該用戶從未簽到

練習雖然辛苦但好開心的。<--櫻木花道乎?

但非常同意!每次練習突破自己個種滿足感非筆墨所能形容!

升級   13.33%

該用戶從未簽到

唔好意思,借matthew兄個位一用,鬼叫你個場旺的咩!

米大夫:多謝忠告,小弟都知藥唔可以亂跟食,不過見個配速都啱我,但自知耐力不足,所以都係留少少食左10k就算! 小弟練習時間唔多,所以目標都係想練好10k做個40內先,希望大夫有時間指點下小弟,不勝感激!

升級   0%

該用戶從未簽到

大B兄隨便, 借位用係我的榮幸! 但我最喜歡係三井壽! 令我充滿力量呀 ~~

上週 lunch 食緊碟頭飯睇上面Youtube 睇到流眼淚!

升級   13.33%

該用戶從未簽到

我都有睇條片 ,超正!我諗用左唔少時間去做!

三井<--咁你渣打要學佢盡力到汽水罐都無力開先得喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩,呢度好旺場都黎趁熱鬧呀!
mt愈練愈勁呀!
大b你又幾時追番上黎呀?唔好等下個賽季啦,hahaha

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 大B 於 2011-1-24 09:26 發表
唔好意思,借matthew兄個位一用,鬼叫你個場旺的咩!

米大夫:多謝忠告,小弟都知藥唔可以亂跟食,不過見個配速都啱我,但自知耐力不足,所以都係留少少食左10k就算! 小弟練習時間唔多,所以目標都係想練好 ...

大B兄,我無你background唔知你練過d咩有無跟人練淨係知你10km跑41分幾,實在唔敢立亂俾意見…

升級   13.33%

該用戶從未簽到

bug左... 成功呃post!

升級   13.33%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2011-1-24 14:28 發表

大B兄,我無你background唔知你練過d咩有無跟人練淨係知你10km跑41分幾,實在唔敢立亂俾意見…

米大夫, 抱歉, 係小弟蒙昧在先!  其實小弟都有個blog在此有少少粗淺記錄:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=7762&extra=page%3D1&page=4

其實都係自己亂Q咁練, 從未跟過會跑... 不過以我咁低level可能都係開心跑步為先, 到再難寸進時先在此向各高手請教啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

《男兒當跑步》秘辛之:紅色戰車 ~ ASICS TARTHER BLITZ2

Skysensor 係我第一對 Asics 跑鞋, 令我對Asics充滿好感, 著緊 Asics Tiger Feather 感覺上不錯, 但已經跑了 over 800 km, 星期六長課之後見鞋緩衝開始退減少, 跑起來太過腳踏實地, 係好藉口可以買對新鞋應付速度訓練! Tarther 系列號稱日本國民路跑鞋, 希望滿意 今晚我去 15k tempo 試車.

Asics Tiger Feather 多謝你幫忙 ~~Rest in Peace.

升級   0%

該用戶從未簽到

我今日都係著Tarther跑左15K,人著你又著!不過都係SPACER 咬地好啲!