香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sleung2002hk
打印 上一主題 下一主題

sleung2002hk"凡事有可能"日誌

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 sleung2002hk 於 2009-8-4 23:17 發表

唔好提喇........

OK!不過.......都無野呀!

升級   100%

開心

4-8-09
    珀麗灣碼頭<<==>>深井來回(約14k)
    recover run

56"44

星期日課長山仲未recover到~今日又有風球
    不過唔跑又唔得~~唯有心態上懶下~照跑
    頭半都ok~~係d頭髮飛晒係前面~唔知係咪嚇親人~離遠見到d人已經讓路
    28"11半程~~點知返黎橫風橫雨~咀都吹歪~跑唔到直線~真係驚吹左落海
    返黎要成28"33~~唔緊要啦~~下次再努力

升級   0%

該用戶從未簽到

8号風都照跑

升級   0%

該用戶從未簽到

你真係風雨不改wow,黎緊終於可以放多的時間練跑。

升級   100%

該用戶從未簽到

B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-8-4 23:34 發表
    4-8-09
    珀麗灣碼頭深井來回(約14k)
    recover run

56"44

星期日課長山仲未recover到~今日又有風球
    不過唔跑又唔得~~唯有心態上懶下~照跑
    頭半都ok~~係d頭髮飛晒係前面~唔知係咪嚇親人~離遠見到d人已經讓路
    ...

琴日我搭車翻屯門時都見到人0係度跑青公呀~
    見佢地真係吹到跑得幾辛苦0下~

升級   0%

該用戶從未簽到

梁兄真係勇...打風都照跑...比十個叻你呀

升級   100%

開心

6-8-09
    屯門鄧記運動場 interval 800mx10set(6mins@)

2"42 2"39 2"40 2"38 2"38 2"38
    2"37 2"38 2"36 miss miss 2"26

今日公司太多野做~未停過手
    落到運動場都唔係幾想沖~本來走12隻~最後都食唔晒~食完10隻已經飽晒
    時間同2個月前冇得比~不過大約用返走1k interval快1~2秒咁走~算係咁啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-8-8 00:01 發表
    6-8-09
    屯門鄧記運動場 interval 800mx10set(6mins@)

2"42 2"39 2"40 2"38 3"38 2"38
    2"37 2"38 2"36 miss miss 2"26

今日公司太多野做~未停過手
    落到運動場都唔係幾想沖~本來走12隻~最後都食唔晒~食完10隻 ...

梁兄,你第五組係咪打錯字呀?冇理由慢成分鐘嫁

升級   100%

開心

原帖由 神童威威 於 2009-8-8 09:14 發表

梁兄,你第五組係咪打錯字呀?冇理由慢成分鐘嫁

2"38咪岩囉~~一定係你睇錯

升級   100%

開心

8-8-09
    東涌==>>海旁到大澳==>>羌山==>>昂平==>>棧道==>>東
    (約30k)

4"39"xx

大熱天時~又操得唔好~~毅行都冇咩信心..........

9-8-09
    吐露港15km

明知今日未recover到~~見都d快腳都忍唔住腳要跟下@@
    最後爆到7彩~要行返黎= =

屯門鄧記運動場4km x4set(休8mins30s)
    16"20 15"51
    15"55 15"43

跑9個8線圈=4049m??差唔多啦
    都冇咩點睇分段時間~多數跟住感覺走
    休息時間係耐左少少~~不過太攰~~都係走返d里數就算
    本應要走5set~~~不過4set後腳太緊~~夾硬就冇意思
    決定唔走~以免打亂往後訓練節奏

8月已跑55km+67km山

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-8-11 01:01 發表
    見到你啲里數同埋訓練,只能用刻苦去形容!

不過對梁兄來講一d都唔苦,好似仲幾enjoy!

升級   100%

開心

屯門鄧記運動場 800m x10set interval(6mins@)
    2"42 2"39 2"38 2"37 2"37
    2"38 2"35 2"38 2"35 2"33

今天頭段都放慢左黎走~自己走800m應該要走2"35
    始終都係攰~星期日又有比賽~冇咩所謂~呢排加量耐力練得唔錯~
    好似點跑d均速都唔會點跌~不過放鬆動作上仲係未夠穩定

星期日比賽...呢排基本上進度練得ok~但係其實都冇乜點跟個10k黎練
    所以走10k信心唔大~~不過走隊際~睇下可唔可以走返冬天既37"啦

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 oscar 於 2009-8-11 01:01 發表
    見到你啲里數同埋訓練,只能用刻苦去形容!

眼白白睇住差距愈來愈遠....

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-8-15 01:08 發表
    屯門鄧記運動場 800m x10set interval(6mins@)

始終都係攰~星期日又有比賽~冇咩所謂~呢排加 ...

leung ching的八百interval跑得非常非常快

不過,小弟有一個意見,ching這麽快,所以不需要三分鐘,練起來可能會有一點不夠optimal,因爲在3k到5k的比賽速度下,身體需要2分鐘以上才達到VO2 Max, 即是每一個interval的前兩分鐘,只是爲了達到VO2 Max,而兩分鐘之後,才是真的鍛煉. ching每個interval在VO2 Max的時間只有幾十秒,刺激到VO2 Max的速度的時間比較短.如果是跑1k 或1200m interval,在VO2 Max的時間會比較多,可能比較efficient,比較容易幫助增強在VO2 Max時候的速度.

800m的interval可能是對像在下這樣比較慢一點的跑手比較有用.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-8-15 01:08 發表

梁兄:
    熱應該對你來講影響應該唔大,始終全平路走37'對你來講唔係太難,easy job啦~
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

梁兄惦0既你~ 一於夏天先走 37min, 冬天再 pb 落去 35min!!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

跑完左...

食壽司...

三文魚...

咁你又...

制唔制...