香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-7-7 11:12 發表

多謝,多謝

中學係人生最重要既一個階段, 小虎只以後又要多樣煩,
334 , 真係搞到 d 父母 5354

升級   95.6%

該用戶從未簽到

弓起小虎~~~

北區有幾多位兄弟參加左下星期日 7/18 錦田兩項呀??

馬王去唔去? 唔夠車坐夾錢book van 啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-7-7 11:33 發表
弓起小虎~~~

ah kito, 好似得你同魚旦明去咋, 我無報到, 留力玩 1.8 o個 3 項,
+ 油,

升級   95.6%

該用戶從未簽到

另外我想問問, 我要換左條呔先去比賽, 我會叫單車鋪幫我換埋,

買呔我未買過, 係咪就咁叫佢幫我換條幼呔就OK? 定上次聽你地講咩 22c / 23c?
我有個FD 又話咩 700.......??

成頭煙

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-7-7 11:33 發表
弓起小虎~~~

唔去勒,我無報呢個比賽呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-7-7 11:55 發表
另外我想問問, 我要換左條呔先去比賽, 我會叫單車鋪幫我換埋,

買呔我未買過, 係咪就咁叫佢幫我換條幼呔就OK? 定上次聽你地講咩 22c / 23c?
我有個FD 又話咩 700.......??

成頭煙

RB standard 為 700C , 但不要誤會為 700mm dia., 只是 iso standard.
另外 23, 20, 18 為車呔之厚道.
kito hing, 我建議, contenantial "sports" 馬牌 is $200-250, 內.
700 x 23c 會安全 d (我諗),

升級   100%

該用戶從未簽到

弓起小虎~~~

多謝晒
入到band one頭又係英中,真係好開心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-7-7 10:56 發表

潛移默化, 9.26 應該有一番新景像呀 DEE hing, 努力。
我陳晚都去左浸水, 全程一拖 2 , 响個池練下跑步

上次Loud 兄講果下,下手抓水,上手搵窿捐,呢下做得好真係可以標出去,而家仲摸索緊,希望好快有收成~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-7-7 15:06 發表

上次Loud 兄講果下,下手抓水,上手搵窿捐,呢下做得好真係可以標出去,而家仲摸索緊,希望好快有收成~~

多謝 3 水兄, 佢將呢個理論教我, 真係易 d 掌握

升級   0%

該用戶從未簽到

北區鐵友自由式交流會 II
日期 : 2010年7月9日 (Fri)
時間 : 0700
地點 : 粉嶺游泳池 (副池)

1. 花Dee
2. Kopo1128
3. 小虎 (個仔派到第一志願,鄧顯中學,超開心ing!! )
我係咪要先練好踢水?
4. stanwong (希望起到身, 唔見我就知乜事)  
5. 馬王 (學緊轉塘,麻煩kopo兄執一執)

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-7-7 17:12 發表
北區鐵友自由式交流會 II
日期 : 2010年7月9日 (Fri)
時間 : 0700
地點 : 粉嶺游泳池 (副池)

1. 花Dee
2. Kopo1128
3. 小虎 (個仔派到第一志願,鄧顯中學,超開心ing!! )
我係咪要先練好踢水?
4. stanwo ...

吓!! 轉塘我都唔掂架, 要LOUD兄先可以攪掂!!

升級   0%

該用戶從未簽到

今晚第二課學轉塘,唔知係咪食完d野未消化得晒,轉左十個左右已經feel到唔舒服,好有暈船浪的感覺.....又想all又想嘔

好彩忍得到,唔係既話又上yahoo新聞

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-7-7 21:34 發表
今晚第二課學轉塘,唔知係咪食完d野未消化得晒,轉左十個左右已經feel到唔舒服,好有暈船浪的感覺.....又想all又想嘔

好彩忍得到,唔係既話又上yahoo新聞

Loud 兄都教過下我轉塘...我都係淆底,可能因為細個撼過池底...
所以我唔SAI 時間學字,比賽唔駛轉塘~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-7-7 22:11 發表

" />" />hiuijhkj " />" />hiuijhkj " />" />hiuijhkj
Loud 兄都教過下我轉塘...我都係淆底,可能因為細個撼過池底..." />" />
所以我唔SAI 時間學字,比賽唔駛轉塘~~" />" />

經過今晚我都唔想花咁多時間掂呢辮野住,堂上阿sir要我地做就無計

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-7-7 22:37 發表

經過今晚我都唔想花咁多時間掂呢辮野住,堂上阿sir要我地做就無計

馬王,慢慢來,你一定得的,下一次可以試下立定在水下打筋“豆”但是要一邊由鼻子緩慢呼氣,
你便不會噎親。 ok 之後,你可以試下,用自由式,遊到看到池底的 T mark, 你便要畫多一下手
保持速度(有可能你要過左 T mark小小)先開始將你劃水的手和你的頭彎曲到你腰部慢慢好似打筋“豆
旋轉你的腰部,利用你旋轉的 momentum 將你雙腳打一個圈做個轉身。記得要緩慢呼氣,不然好容易
噎水。有機會再大家研究下。

升級   0%

該用戶從未簽到

今天和 stan hing, cy pa, rebecca 玩左個 4k, 好 9 沒跑所以跑不起速度,
要操多 d 先得。原來上星期三有個跑得好快的人,他是 邪神的師父, cheng mui
5 怪得跑得這麼快。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-7-7 23:19 發表
今天和 stan hing, cy pa, rebecca 玩左個 4k, 好 9 沒跑所以跑不起速度,
要操多 d 先得。原來上星期三有個跑得好快的人,他是 邪神的師父, cheng mui
5 怪得跑得這麼快。

Loud 兄係咪我上次同你講果位~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-7-7 23:23 發表

Loud 兄係咪我上次同你講果位~~

正是,今晚 cy pa 通他談論 cy and laco,
我順口問下,他好臉熟, cy pa 說他是邪神師父。
原來是這樣。

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-7-7 23:19 發表
5 怪得跑得這麼快。

loud兄, 你跑唔起可能因為今晚分左心 我見到有兩位大少0向場邊食著片, 我都即時腳軟,好肚饑