香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   0%

該用戶從未簽到

好呀...馬王兄快d做車主,到時記得post架戰車上來比大家look look呀~
我都冇車....諗住租咋~

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 上水馬王 於 2009-6-5 12:36 發表

小弟仲未有車,不過今個星期六應該會同loud兄及kopo兄去睇車,睇下到時搵唔搵得岩
    馬王兄你地聽日係咪睇完車直接去沙田運動場?仲諗住約埋一齊去添,咁我直接去啦,到時見

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-6-5 14:38 發表
    馬王兄你地聽日係咪睇完車直接去沙田運動場?仲諗住約埋一齊去添,咁我直接去啦,到時見

stan 兄,明天帶多點水

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-5 13:11 發表

好呀...馬王兄快d做車主,到時記得post架戰車上來比大家look look呀~
    我都冇車....諗住租咋~

買左到時一定同大家分享
    大圍平平地買架玩下啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-6-5 14:38 發表

Loud兄同kopo兄睇完單車就立刻去架勒

我就因為有野做去唔到約跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-5 23:09 發表

買左到時一定同大家分享
    大圍平平地買架玩下啦~

唔使啦,得閒租車同大家飛返轉已經好滿足。
    預祝馬王兄進軍三項鐵人賽成綪理想,努力呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-5 23:31 發表

唔使啦,得閒租車同大家飛返轉已經好滿足。" />" />
    預祝馬王兄進軍三項鐵人賽成綪理想,努力呀~

大圍兄有無興趣報十月的ITU? 一齊玩啦~

升級   67.95%

無聊

人工智能報名系統

衝圈特訓+基本和體能練習

日期:6月10日(星期三)
    時間:7:00pm
    地點:粉嶺遊樂場

報名:

1. stanwong
    2. 上水馬王
    3. loudspeaker
    4.
    5.
    6.

Kopo兄出trip來不到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-6-7 10:58 發表
    人工智能報名系統

衝圈特訓+基本和體能練習

日期:6月10日(星期三)
    時間:7:00pm
    地點:粉嶺遊樂場

報名:

1. stanwong
    2. 上水馬王
    3. loudspeaker
    4.
    5.
    6.

Kopo兄出trip來不到

Stan兄琴日跑完無事嗎?

升級   67.95%

無聊

原帖由 上水馬王 於 2009-6-7 11:15 發表

跑跑下頸部肌肉有少少微痛,只係跑左十幾K而已,今日瞓醒又冇乜事了,我估冇乜大礙卦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-7 11:15 發表

尋日好呀!
    由於太遲來到,和阿 kopo 兄換完衣服,大隊已經出發左。
    和 kopo 兄兩個人用均速跑保持住 4'45/k 跑, 以為會好
    辛苦,但是跑到馬場都好舒適,  奇怪。
    跑到去科學園都是這速度。還是一點都不是很辛苦。
    但是由於首次用阿 711 兄教的新跑法,所以不敢加速。
    保持住速度一直跑到元洲子, 時間 54'14 (好快相對我自己
    來說,因為我感覺到心跳得 145-150 左右, 跑 LSD 心跳動)
    回程用相同速度,由於天氣實在太熱,又沒有足夠水補充,
    速度減慢了小小, 5‘30/k 左右, 去到者馬場一滴水都沒有,
    好辛苦呀 , 好在去到艇會見到阿 dee 兄和 anson ctse
    給了小弟水,先可以完成到回來。 用了 1hr 02min.
    小腿有小小抽筋現像,可能新跑法未適應。 總結來說如果天氣冷小小
    應該可以再跑快一點點。總時間用了 1 hr 56 min 不計 3'15 去 toilet
    和 補水。
    10 月前因為要應付 ITU, 相對不會作針對較長的跑步訓練,有機會都會
    試用不同跑法去測試下自己實力去到哪裡?
    希望今年可以可以跑出較上年好 d 成績

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-6-7 21:07 發表
    跑跑下頸部肌肉有少少微痛,只係跑左十幾K而已,今日瞓醒又冇乜事了,我估冇乜大礙卦...

這就好了。
    尋天去時好熱呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-6-7 21:29 發表

尋日好熱呀!
    和 kopo 兄兩個人用均速跑保持住 4'45/k 跑, 以為會好
    跑到去科學園都是這速度。還 ...

睇黎Loud兄仲有晌手,十月ITU一定無問題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-6-7 21:07 發表

無事就好了,不過星期三你都唔好太操勞了,慢慢黎!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-6-7 21:29 發表

尋日好熱呀!

LOUD兄, 果日你其實都跑得好快好輕鬆, 相信是星期三的基本功的效果. 我跟你早前PACING, 卒之幾K後就爆左, 之後, 到元州仔時都OK. 感覺都可以, 不過真係唔夠水, 同先頭全程揸住枝水, 隻手好累. 到回程時就感到壓力, 因為沒有了其他跑手一齊, 覺得自己好慢, 好彩見到鄭國柱CHING同皇上一齊跑至沒有想放棄的感覺. 同時以馬王之前講過的節奏跑來完成吐露港一段, 感覺輕鬆了不少, 之後在雙橋作最後一次補水, 打打算繼續跑回去, 但太多單車了. 最後行了一少段路才繼續跑, 尾段都可以加小小速. 最後, 2:14完成. 天氣咁熱都跑到, 感覺OK! 由於太趕, 忘記綁膝帶. 最後跑完20KM, 個右膝都無投訴, 呢樣野令我十分開心. 因為我諗往後應該可以慢慢加強訓練度.

另外, 老婆初步APPROVE左可以買單車, 但唔可以買太貴. 我跟她說, 好昂貴, 全部都成二三萬. 很難先搵到平車. 仲要識人, 有人介紹先有得平. 我會儘量找D"平車". HE... HE...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-5 23:38 發表

大圍兄有無興趣報十月的ITU? 一齊玩啦~

小弟游水唔掂 .....等出年再玩其他陸上兩項啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

尋日好熱呀!

loud兄:
    天氣熱加上唔夠水,所以回程跌得比較快都好正常...來緊比心機操三項啦,有時間到時過來同大家打氣。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-8 09:21 發表

LOUD兄, 果日你其實都跑得好快好輕鬆, 相信是星期三的基本功的效果. 我跟你早前PACING, 卒之幾K後就爆左, 之後, 到元州仔時都OK. 感覺都可以, 不過真係唔夠水, 同先頭全程揸住枝水, 隻手好累. 到回程時就感 ...

希望kopo早日買到心頭好~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-8 09:21 發表

LOUD兄, 果日你其實都跑得好快好輕鬆, 相信是星期三的基本功的效果. 我跟你早前PACING, 卒之幾K後就爆左, 之後, 到元州仔時都OK. 感覺都可以, 不過真係唔夠水, 同先頭全程揸住枝水, 隻手好累. 到回程時就感 ...

呢排唔知做乜 , 無乜 ching 放 RB, 可能玩小摺車既人多左 ,
    想揾部啱心水既入門車都憮

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-8 11:06 發表

loud兄:
    天氣熱加上唔夠水,所以回程跌得比較快都好正常...來緊比心機操三項啦,有時間到時過來同大家打氣。

原來 tai wai 兄橫隔膜痛 , 唔怪得跑得咁辛苦 ,
    我地 8,9 月可能去黃金泳灘操水 ,
    到時預埋你