香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   0%

該用戶從未簽到

哈哈~~~小弟都係憑空想像,未玩過真係唔知,不過我估3:30點都得掛,如果自由式都掌握到都幾有信心3:00,拜託你啦高寶兄~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-16 11:33 發表

唔只你, 我9:00左右都要走, 所以約咁早!!!到時0700大池等還是外面等?? 我prefer裡面邊游邊等.

要熱身盛,游住等啦,先到先等~~

游完吃唔吃早餐呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-16 11:25 發表

呢排唔係要同客食飯, 就係舊同學約聚會. 加埋早上游水, 放工跑步, 星期六毅行, 我老婆都詐晒型, 話我無理對仔女, 我都死晒狗. 所以唔敢再加埋踩車, 否則家變都有份. 有時見人地自由身, 都幾羨慕...

唔知講乜...........
針無 2 頭利, 同是天涯淪落人...............................
前幾年, 大人日日催我去跑步减下肥........
支支左左, 一時話放左工好攰...等夜 d 先
夜 d 又話食飽左唔好做運動...
又想睇埋阿張慧池報新間喎... 先去。

宜家 ............身同感受

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-16 11:43 發表

唔知講乜...........
針無 2 頭利, 同是天涯淪落人...............................
前幾年, 大人日日催我去跑步减下肥........
支支左左, 一時話放左工好攰...等夜 d 先
夜 d 又話食飽左 ...

哈哈~~~好在我沒呢個問題~~

不過都有其他野忙,如果唔係我一星期起碼可以操5日,想成績差都難~~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 11:42 發表

游完吃唔吃早餐呢??

我驚趕唔切, 睇到情況啦!!!就咁決定, 泳池度邊游邊等!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 11:40 發表

哈哈~~~小弟都係憑空想像,未玩過真係唔知,不過我估3:30點都得掛,如果自由式都掌握到都幾有信心3:00,拜託你啦高寶兄~~

Dee hing, 迪士尼賽道幾好踩架 , 我建議可以响 10 月参加 d 水陸測試下自己肌肉 和轉項適應性。
個人经驗分亨 , 首要任服是完成 , 因為太在意時间和名次 , 可能反而响影心情和表現, 發揮不出應有水準。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-16 11:50 發表

我驚趕唔切, 睇到情況啦!!!就咁決定, 泳池度邊游邊等!!

ok!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-16 11:53 發表

Dee hing, 迪士尼賽道幾好踩架 , 我建議可以响 10 月参加 d 水陸測試下自己肌肉 和轉項適應性。
個人经驗分亨 , 首要任服是完成 , 因為太在意時间和名次 , 可能反而响影心情和表 ...

查實而家都未知咩環境,九至十一月太忙,苗圃就一定玩,如果唔玩毅行可以多D 時間玩其他野,如果玩可能ITU 都要放棄...

明白,我第一次玩都會以完成做目標,希望可以放鬆心情~~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-16 11:53 發表

個人经驗分亨 , 首要任服是完成 , 因為太在意時间和名次 , 可能反而响影心情和表 ...

loud兄, 我想問下個ITU係咪鐵定10月中舉行, 會唔會好似其他三鐵賽事咁成日改時間架 係就麻煩, 你知10-11月的schedule好tight架ma!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-16 12:05 發表

loud兄, 我想問下個ITU係咪鐵定10月中舉行, 會唔會好似其他三鐵賽事咁成日改時間架 係就麻煩, 你知10-11月的schedule好tight架ma!!

應該唔會改期架啦 , 事關要申請封路同 ITU 是國際牲 ,
但佢一日未接受報名 , 一日都有機會改。
係喎 , 你地又苗圃又 trail walker.......撞曬期.
kopo hing, 我有機會真係揾日去長東路 (ITU 單車賽道踩返轉)
等心中有個預算 , 因為佢都有段 500 米度斜路要踩下。

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-16 12:53 發表

應該唔會改期架啦 , 事關要申請封路同 ITU 是國際牲 ,
但佢一日未接受報名 , 一日都有機會改。
係喎 , 你地又苗圃又 trail walker.......撞曬期.
kopo hing, 我有機會真係揾日去長東路 (ITU 單車賽道踩 ...

我今年玩晒三樣; ITU, 苗圃同毅行, 所以非常忙碌, 成日比老婆詐型!!!  有機會梗係想入東涌度踩啦!! 我真係鍾意踩馬路, 有速度感+安全感 (無神主牌同坑渠蓋). 平日沙頭角公路真係太多車, 尤其是勁多貨櫃車, 真係幾危險!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-16 15:27 發表

我今年玩晒三樣; ITU, 苗圃同毅行, 所以非常忙碌, 成日比老婆詐型!!!  有機會梗係想入東涌度踩啦!! 我真係鍾意踩馬路, 有速度感+安全感 (無神主牌同坑渠蓋). 平日沙頭角公路真係太多車, 尤其是勁多貨櫃車, 真係 ...

沙公又窄又多車,都幾危險~~

八月應該會踩下青公,有上落,路闊,幾好踩~~

如果入東涌D 車點過去呢? 我都有興趣喎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-16 15:27 發表

我今年玩晒三樣; ITU, 苗圃同毅行, 所以非常忙碌, 成日比老婆詐型!!!  有機會梗係想入東涌度踩啦!! 我真係鍾意踩馬路, 有速度感+安全感 (無神主牌同坑渠蓋). 平日沙頭角公路真係太多車, 尤其是勁多貨櫃車, 真係 ...

d 拖頭俾 2 尺位我地踩咋
真係..............生命無 take 2 .......

我諗最快 7 月26 號  sunday.... 你 OK ma?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 15:43 發表

沙公又窄又多車,都幾危險~~

八月應該會踩下青公,有上落,路闊,幾好踩~~

如果入東涌D 車點過去呢? 我都有興趣喎~~

响屯門碼頭坐呢间船公司去都可以
http://www.fortuneferry.com.hk/timetable.php

青公我都有興趣...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-16 15:55 發表

响屯門碼頭坐呢间船公司去都可以
http://www.fortuneferry.com.hk/timetable.php

青公我都有興趣...

單車上得船架,屯門上船掂喎~~

26/7 唔得,下一課幾時呢? 小弟有興趣呀~~

青公我好方便呀,幾時丫? 但係你地d 車點黎呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 16:02 發表

單車上得船架,屯門上船掂喎~~

26/7 唔得,下一課幾時呢? 小弟有興趣呀~~

青公我好方便呀,幾時丫? 但係你地d 車點黎呢??

當貨物費咁收 。
因為 8.2 比賽  8.9 號0個星期日又可能不在香港 .
8.16 中興盃... (幾鬼忙呀 好似..哈哈)
所以如果 7.26 唔得要 8 月尾先有空。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-16 16:14 發表

當貨物費咁收 。
因為 8.2 比賽  8.9 號0個星期日又可能不在香港 .
8.16 中興盃... (幾鬼忙呀 好似..哈哈)
所以如果 7.26 唔得要 8 月尾先有空。

好好,再confirm,Loud 兄係咪星期日比較方便?? 我就星期六比較方便,不過如果早少少決定星期日都沒問題~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 11:42 發表

游完吃唔吃早餐呢??

係咪定左今個星期日7:00am?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 12:01 發表

查實而家都未知咩環境,九至十一月太忙,苗圃就一定玩,如果唔玩毅行可以多D 時間玩其他野,如果玩可能ITU 都要放棄...

明白,我第一次玩都會以完成做目標,希望可以放鬆心情~~

真係太多野玩,我都唔知玩唔玩埋苗圃好....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 16:20 發表

好好,再confirm,Loud 兄係咪星期日比較方便?? 我就星期六比較方便,不過如果早少少決定星期日都沒問題~~

星期六要返工 , 星期基本上越早越好 ,
如果去東涌踩 , 我可以早少少踩過來屯門 , 同你坐船一齊去 ,
最好梗係 kopo, 馬王同我 call van 去呀.
好似阿 Jason (orce) 去完北京 ITU, 多數會再出多轉,
有個高手帶住 , 好踩好多 , 到時通知你