香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   0%

該用戶從未簽到

火炭開左間新單車叫 YY bike, 專租 Giant yukon ( $100.00 一日)
Iguna ($150.00 一日), 低到爆。好過你去 Tai Wai, 租 $ 80.00 (一日 d GTA 鐵車)
踩起在上來舒服好多, 約一日去踩下。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-7-13 16:39 發表

Loud兄速度好快

星期日真係天公造美.....我都未試過入東涌踩單車,有機會下次join大家

如果你和 kopo 兄 or 多一個北區友去,我地可以租架
貨 van $285.00 到 5 個人除,差不多等於交通費,
又不用害怕上不到巴士。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-7-13 16:54 發表
請問粉嶺遊樂場係咪即係泳池隔離0個個足球場?

807 兄,歡迎加入。

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-13 19:52 發表

如果你和 kopo 兄 or 多一個北區友去,我地可以租架
貨 van $285.00 到 5 個人除,差不多等於交通費,
又不用害怕上不到巴士。

一於搵個星期日入去東涌走番轉. LOUD兄, 平日夜晚有無機會走轉創新路?

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-13 19:48 發表

火炭開左間新單車叫 YY bike, 專租 Giant yukon ( $100.00 一日)
Iguna ($150.00 一日), 低到爆。好過你去 Tai Wai, 租 $ 80.00 (一日 d GTA 鐵車)
踩起在上來舒服好多, 約一日去踩下。

請地址大約在那呢?

我去過東涌踩1次咋,系大佛沖落東涌果條小路好正,唔知大家踩RB有無走過呢
另外,如果系東涌度租車join大家的RB團,是否可行呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-13 23:11 發表

一於搵個星期日入去東涌走番轉. LOUD兄, 平日夜晚有無機會走轉創新路?

夜晚可以呀 , 但是夜晚的創新路好熱鬧架 ,  每晚都有好多人在那裹冲圈 ,
如果去可以揀 , 2 , 4 , 。
东涌不失為操車好地方 , 踩入去迪士尼 , 條路好平好順 , 又少車
可以盡情咁爆入去 , 當日順住則風 , 自己頂風, 係咁 keep 住 34km/hr
踩左 4km 先頂唔住 , 又可以練下不用騎乘姿勢,同大尾篤係 2 種世界。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bunnywong 於 2009-7-14 09:29 發表

請地址大約在那呢?

我去過東涌踩1次咋,系大佛沖落東涌果條小路好正,唔知大家踩RB有無走過呢
另外,如果系東涌度租車join大家的RB團,是否可行呢

太早 d 單車鋪好似未開
我未去過 , 好想試一次 , 不遇可能要 10 月後先方便 ,
o個間單車鋪可以由火炭站出 , 加圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-14 10:28 發表

夜晚可以呀 , 但是夜晚的創新路好熱鬧架 ,  每晚都有好多人在那裹冲圈 ,
如果去可以揀 , 2 , 4 , 。
东涌不失為操車好地方 , 踩入去迪士尼 , 條路好平好順 , 又少車
可以盡情咁爆入去 , 當日順住 ...

條賽道真係咁正?好想盡快去見識一下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-7-14 12:57 發表

條賽道真係咁正?好想盡快去見識一下

暫時都好難揾到條咁長又無乜車既馬路操車 ,
再去埋迪因湖 , 迪士尼碼頭影埋相............好正呀

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-14 13:39 發表

暫時都好難揾到條咁長又無乜車既馬路操車 ,
    再去埋迪因湖 , 迪士尼碼頭影埋相............好正呀
    幾時去預埋我,唔踩都入去行下、影下相

升級   64.74%

該用戶從未簽到

謝謝地圖說明位置呀,地舖?

我也想到東涌踩呢,有團請通知聲丫,希望受埋MTB玩,唔系我踩blade滅衫尾咖

升級   49.45%

該用戶從未簽到

聽到loud兄同馬王的trainer練習, 好似好有幫助. 最衰有排成日都有事"前"身. 未能試loud兄的trainer. 而家成日落雨, 一係唔得閒,  踩到車的機會少之又少. 咁耐以黎都係踩左3-4次, 十分不足.  我都想買個trainer黎練下. 落gym踩健身單車的感覺完全唔一樣.

升級   64.74%

該用戶從未簽到

人工智能報名系統

基本和體能練習

日期:7月15日(星期三)
    時間:7:00pm
    地點:粉嶺遊樂場

報名:

1. stanwong
    2. 上水馬王
    3. loudspeaker
    4. cyw
    5. cyw媽咪
    6. bunny
    7.

升級   67.95%

無聊

原帖由 bunnywong 於 2009-7-15 11:19 發表
    人工智能報名系統

基本和體能練習

日期:7月15日(星期三)
    時間:7:00pm
    地點:粉嶺遊樂場

報名:

1. stanwong
    2. 上水馬王
    3. loudspeaker
    4. cyw
    5. cyw媽咪
    6. bunny
    7.
    歡迎bunny兄,今晚見!

升級   64.74%

該用戶從未簽到

hehe,希望5好大雨啦!通常練習多久咖

升級   67.95%

無聊

原帖由 bunnywong 於 2009-7-15 12:11 發表
    hehe,希望5好大雨啦!通常練習多久咖
    大約二個多鐘,沖完涼後去吃飯

升級   0%

該用戶從未簽到

想問北區三鐵友,今年ITU 係咪未開始報名??

升級   49.45%

該用戶從未簽到

Dee兄, 10月份個ITU應該未報名住, 莫非你有興趣參加???

2/8在創新路有個sprint0既三鐵, 我和loud兄已報名了. 游750m, bike 20km, run 5km. 對你來說應該無難度, 而家等你同馬王兄一齊上. 一齊玩啦!!!都應該幾好玩架. 不過我驚吐露港d水會臭, 飲左落肚唔知會否有事???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-15 09:05 發表
    聽到loud兄同馬王的trainer練習, 好似好有幫助. 最衰有排成日都有事"前"身. 未能試loud兄的trainer. 而家成日落雨, 一係唔得閒,  踩到車的機會少之又少. 咁耐以黎都係踩左3-4次, 十分不足.  我都想買個trainer黎練 ...

我諗kopo兄遲d點都要買一個trainer黎練習,除左可以練到雙腿的股肉外,仲會幫到你排汗減肥.......踩完一次等如你焗兩次桑拿

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-7-15 12:10 發表
    歡迎bunny兄,今晚見!

歡迎乘義!