香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-15 13:25 發表
Dee兄, 10月份個ITU應該未報名住, 莫非你有興趣參加???

2/8在創新路有個sprint0既三鐵, 我和loud兄已報名了. 游750m, bike 20km, run 5km. 對你來說應該無難度, 而家等你同馬王兄一齊上. 一齊玩啦!!!都應該幾 ...

八月一約左大西北去釣魚,我只係怕到第二日比賽無精神

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-15 13:25 發表
Dee兄, 10月份個ITU應該未報名住, 莫非你有興趣參加???

2/8在創新路有個sprint0既三鐵, 我和loud兄已報名了. 游750m, bike 20km, run 5km. 對你來說應該無難度, 而家等你同馬王兄一齊上. 一齊玩啦!!!都應該幾 ...

有呀,有興趣~~

而家都未跑得,八月果個一定趕唔切啦,而且我想玩全奧,十月有得諗下,我既目標只係完成,應該ok 掛,係咪高寶兄,Loud 兄同馬王兄都會玩呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-15 16:53 發表

有呀,有興趣~~

而家都未跑得,八月果個一定趕唔切啦,而且我想玩全奧,十月有得諗下,我既目標只係完成,應該ok 掛,係咪高寶兄,Loud 兄同馬王兄都會玩呢??

八月未必玩,十月果個就一定玩

到時睇下有無時間操水,如果無時間既話就一定唔會玩全奧,我寧願玩短d距離造好時間

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-7-15 17:10 發表

八月未必玩,十月果個就一定玩

到時睇下有無時間操水,如果無時間既話就一定唔會玩全奧,我寧願玩短d距離造好時間

唉,游水係好大問題,1.5K 唔多,但我游蛙式要用腳多好蝕~~

馬王兄上行傢生,都多數會玩比較長時間,所以先玩短做時間都幾好,小弟就唔同,同D 影相黨全馬友一樣,志在完成一個全奧三鐵,至於打後點,玩完至算~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-15 17:26 發表

唉,游水係好大問題,1.5K 唔多,但我游蛙式要用腳多好蝕~~

馬王兄上行傢生,都多數會玩比較長時間,所以先玩短做時間都幾好,小弟就唔同,同D 影相黨全馬友一樣,志在完成一個全奧三鐵,至於打後點,玩完 ...

我都好想去改變泳式呀,盡快要的起心肝至得!

睇番上年ITU d時間及小弟上次處男演出的表現,只要換番架好少少的單車,加埋而家踩trainer的練習,好有機會晌fun組爭一個名次
由於入左局玩毅行,到時練水練得幾多得幾多

Dee兄而家游水可以游到長距離,要完成全奧計照無問題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-7-15 17:46 發表

我都好想去改變泳式呀,盡快要的起心肝至得!

睇番上年ITU d時間及小弟上次處男演出的表現,只要換番架好少少的單車,加埋而家踩trainer的練習,好有機會晌fun組爭一個名次
由於 ...

呢度有沒師兄得閒私授一課自由式...

我坐晌度空想,照睇1.5k 水大約40min,車應該可以keep 到avg 30km/h,即係約1:20,跑10K 點攰1hr 應該沒問題掛,所以希望離3hr 唔好太遠,應該唔會包尾掛~~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-15 17:57 發表

我坐晌度空想,照睇1.5k 水大約40min,車應該可以keep 到avg 30km/h,即係約1:20,跑10K 點攰1hr 應該沒問題掛,所以希望離3hr 唔好太遠,應該唔會包尾掛~~h ...

如果你唔嫌我游得慢, 我可以私授我自由式的心得. 我諗我的自由式都應該OK0既!! 睇你幾時方便??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-16 00:05 發表

如果你唔嫌我游得慢, 我可以私授我自由式的心得. 我諗我的自由式都應該OK0既!! 睇你幾時方便??

我又學

報名:

1. 馬王
2.

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 kopo1128 於 2009-7-16 00:05 發表

係咪唔識游都可以學到識?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-7-16 00:39 發表
    係咪唔識游都可以學到識?hgjD088" />" />hj

呢層要睇你自己啦!! 我試過教極我老婆佢都係唔識. 但我試過比意見會所d泳友, 佢地就游快左.

升級   0%

該用戶從未簽到

卅幾分千五點算慢呀,好呀好呀~~

報名:

1. 馬王
    2. DEE
    3.

閒日基本上多數都得,不過夜晚泳池好多人,如果倒塔咁早去唔知大家得唔得呢...

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 10:03 發表

卅幾分千五點算慢呀,好呀好呀~~

報名:

1. 馬王
    2. DEE
    3.

閒日基本上多數都得,不過夜晚泳池好多人,如果倒塔咁早去唔知大家得唔得呢...

我都係打算約倒塔咁早架, 否則唔使旨意有得游!!!如果今個星期日7:00am粉嶺泳池, 有無問題???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-16 10:20 發表

我都係打算約倒塔咁早架, 否則唔使旨意有得游!!!如果今個星期日7:00am粉嶺泳池, 有無問題???

我得呀~~

不過1000前要番到天水圍有d 野搞,食埋早餐0930 前走得唔得呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

最多柯幾日到啦 無事既。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bunnywong 於 2009-7-14 23:10 發表
    謝謝地圖說明位置呀,地舖?

我也想到東涌踩呢,有團請通知聲丫,希望受埋MTB玩,唔系我踩blade滅衫尾咖

地鋪呀!
    今個星期日 8 点操新娘潭 ( 鸟姣騰 - 漁濃處) 來回, 應該 MTB 都無乜問題,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-7-15 09:05 發表
    聽到loud兄同馬王的trainer練習, 好似好有幫助. 最衰有排成日都有事"前"身. 未能試loud兄的trainer. 而家成日落雨, 一係唔得閒,  踩到車的機會少之又少. 咁耐以黎都係踩左3-4次, 十分不足.  我都想買個trainer黎練 ...

3-4 次真係 side 左部車 ,
    我以為你出 trip , 見你好少出 post, 所以無 call 你.
    今個星期日 , 你地 fanling  swimming pool 練水 ,
    我去新娘潭操車 , 可以攞俾你試下,
    到時 call 你

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-16 11:14 發表

3-4 次真係 side 左部車 ,
    我以為你出 trip , 見你好少出 post, 所以無 call 你.
    今個星期日 , 你地 fanling  swimming pool 練水 ,
    我去新娘潭操車 , 可以攞俾你試下,
    到時 call 你:loveli ...

呢排唔係要同客食飯, 就係舊同學約聚會. 加埋早上游水, 放工跑步, 星期六毅行, 我老婆都詐晒型, 話我無理對仔女, 我都死晒狗. 所以唔敢再加埋踩車, 否則家變都有份. 有時見人地自由身, 都幾羨慕...

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-15 17:57 發表

我坐晌度空想,照睇1.5k 水大約40min,車應該可以keep 到avg 30km/h,即係約1:20,跑10K 點攰1hr 應該沒問題掛,所以希望離3hr 唔好太遠,應該唔會包尾掛~~h ...

DEE兄, 0下!!!乜你條計算方法同我0個個咁似0既, 你係咪偷睇我個答案, 咁樣叫出貓, 我話比老師聽架.....

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-16 10:46 發表

我得呀~~

不過1000前要番到天水圍有d 野搞,食埋早餐0930 前走得唔得呢?

唔只你, 我9:00左右都要走, 所以約咁早!!!到時0700大池等還是外面等?? 我prefer裡面邊游邊等.

升級   0%

該用戶從未簽到

錯POST~~~~~