香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

北區跑友集合之<基本功練習及衝圈特訓>

升級   95.6%

該用戶從未簽到

尋晚黎唔到, 幾時仲會有下次呀?

我自己平時只係亂咁跑, 又無學過, 好想跟大家學下野

升級   0%

該用戶從未簽到

逢星期三 7:00pm 開始, 先到先開始跑圈熱住身,
人齊就開始基本功 , 大+研究 , 分享下 ,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-7-9 11:55 發表
馬王兄唔係度,有些動作都唔係好記得
期待你下星期回來主持大局hgjD115" />" />hj

我 6 左係手機 , 下次可以操下 11 式 马克操

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-7-7 16:14 發表
bunny join大家既沖圈練習呀....勁喎....

" />" />

黎學下野丫麻,先前返5晚學,到現在為止仍未join過北區活動呀

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 bunnywong 於 2009-7-9 14:07 發表

黎學下野丫麻,先前返5晚學,到現在為止仍未join過北區活動呀
    歡迎隨時參與
    bunny兄是否都係住在北區?

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-7-9 14:17 發表
    歡迎隨時參與
    bunny兄是否都係住在北區?

對對,在上水
    通常跑河上鄉果度,耐不耐才跑天平村既運動場
    有時又會去下粉嶺度游水,又或者踩下單車咁咯

升級   67.95%

無聊

原帖由 bunnywong 於 2009-7-10 11:04 發表

對對,在上水
    咁岩晒啦,除了跑步外,其他幾位北區之友都週不時游水和踩單車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bunnywong 於 2009-7-10 11:04 發表

對對,在上水

下次除了跑步外,可以約下踩單車,
    星期日早上我多數會出車,踩 40km 左右到。

升級   0%

該用戶從未簽到

望望個天又好似想落雨,又好鬼好太陽,
    好想吃完飯出車,又怕去到鹿頸先來落雨。

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-10 22:59 發表

下次除了跑步外,可以約下踩單車,
    星期日早上我多數會出車,踩 40km 左右到。

踩番一兩小時唔錯喎,通常什麼路線&用什麼車呢
    我就有時日抖去蝴蝶山度lor,有無去和合石爬下波呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-11 11:34 發表
    望望個天又好似想落雨,又好鬼好太陽,
    好想吃完飯出車,又怕去到鹿頸先來落雨。

唉,好想同你出車,不過今日操完山,聽日點都要休休

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bunnywong 於 2009-7-11 22:19 發表

踩番一兩小時唔錯喎,通常什麼路線&用什麼車呢
    我就有時日抖去蝴蝶山度lor,有無去和合石爬下波呀

我踩 RB, 蝴蝶山我未去過,和合石好斜啊
    我未踩過上, 5 知可 5 可以應付。
    Bunny 應該踩 MTB?
    路線方面
    1)sha tau kok road - bride pool road - tai mei tuk - tai po - tai woo sai road - sheung shui.
    2)創新路  10 圈 (approx. 40km-45km)
    3) tai woo sai road, lam kam road, shek kong , fan kam road, sheung ( 不過我 e + 好小踩, 因為比較危險)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-7-11 23:52 發表

唉,好想同你出車,不過今日操完山,聽日點都要休休

練 trail walker 是要付出呀 , 好艱苦的。
    今天五點半便起床,乘座 KCR 出 tai po 搭 E 41
    去 Tung Chung 操車,點知我用了單車袋,都沒一位
    C 機大 lo 被我上車,已經 6:45am.....個心好急,
    死就死 0拉 要 $285.00, call van, 點知,大象今天是星期日要 8 點先
    開工, call 東方, 他們要 7:45am 先可以到。。。 ,
    唯有 call 阿 Jason 兄,要放他飛機, 5 好 EC.
    點知, 他說可以過來接埋我,好 5 好 EC, 後來原來還有位 ching KK
    響 taipo 出發, very good......

今天好開心,可以同 ginny, BMC, Benny, KK, Jason, 還有位 ctse(sorry 不知道
    她名字) 沖左  2 圈 , total  62km,
    今天好大風,但是今天可以做到好時間, average = 28km/hr ( Impossible)
    max. 45km/hr (平路沒有人阻風,自己可以 keep 到 35-37km/hr, amazing)....
    今天練到,用 handbar 彎位,發力,好破風 D......

期待可以多 D 人去踩, 因為的系好開心。。
    OK..... 4:30 要出發去踢波, hea 下算

升級   67.95%

無聊

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-12 15:33 發表

今天五點半便起床,乘座 KCR 出 tai po 搭 E 41
    C 機大 lo 被我上車,已經 6:45am.....個心好急,
    死就死 0拉 ...
    踩車咁開心
    遲D租架車同你地返下

升級   67.95%

無聊

人工智能報名系統

基本和體能練習

日期:7月15日(星期三)
    時間:7:00pm
    地點:粉嶺遊樂場

報名:

1. stanwong
    2. 上水馬王
    3. loudspeaker
    4. cyw
    5. cyw媽咪
    6.
    7.

Kopo兄有事來不到,歡迎其他跑友加入,可以自己加名

升級   64.74%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-12 15:33 發表

死就死 0拉 ...

勁呀!好想join可惜踩MTB,太慢了...
    巴士又會唔比上既,系咪個袋一睇就睇得出系單車呀

升級   0%

該用戶從未簽到

死就死 0拉 ...

Loud兄速度好快

星期日真係天公造美.....我都未試過入東涌踩單車,有機會下次join大家

升級   0%

該用戶從未簽到

對對,在上水

純正北區友,星期三得閒就過來

升級   95.6%

該用戶從未簽到

請問粉嶺遊樂場係咪即係泳池隔離0個個足球場?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-7-13 16:54 發表
    請問粉嶺遊樂場係咪即係泳池隔離0個個足球場?

係呀,無錯!

得閒過黎打個招呼啦