香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

好呀,鄭兄,明年渣打全馬,已經準備相約組成4:00大軍,到時一齊跑呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-17 18:25 發表

大圍兄,仲有個意志力既考驗,因為從鄧記跑出荃灣已是20K,有可能腳仔軟,又得一個人跑,又唔係比賽,好容易上左西鐵歸家,小弟正是想要磨練呢種意志力.

平兄全馬都跑到應該冇問題既,唔想一個人跑,可以諗下430果晚係屯門跑出來荃灣join個約跑咪得law~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-17 18:38 發表

平兄全馬都跑到應該冇問題既,唔想一個人跑,可以諗下430果晚係屯門跑出來荃灣join個約跑咪得law~

大圍兄,咁樣跑得完都冇力同你地食飯囉!而且果日小弟係旺角返工..
我都係搵日星期日晨早靜雞雞自己一個人試下先..自渣打完左都好耐冇跑咁長路啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-17 18:49 發表

大圍兄,咁樣跑得完都冇力同你地食飯囉!而且果日小弟係旺角返工..
我都係搵日星期日晨早靜雞雞自己一個人試下先..自渣打完左都好耐冇跑咁長路啦

平兄:
唔使靜雞雞wor...我都有興趣一齊跑, 5月除左17/5要比賽其他星期日都得呀~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

又攪私奔

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-17 19:09 發表

平兄:
    唔使靜雞雞wor...我都有興趣一齊跑, 5月除左17/5要比賽其他星期日都得呀~hgj091" />" />hj

大圍兄,搵日同你私奔都好呀,但你要慢少少就下小弟....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-4-17 20:11 發表
    又攪私奔

預埋閣下三人行如何呀?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 亞平 於 2009-4-17 20:34 發表

預埋閣下三人行如何呀?

可以唸唸

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-4-17 21:43 發表

可以唸唸  

sue兄:
    要等對腳仔好返先諗啦~

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-17 20:34 發表

預埋閣下三人行如何呀?

你唔係話約白師兄上山尋春咩?
    畢又四圍搞火頭!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-4-17 22:40 發表

你唔係話約白師兄上山尋春咩?
    畢又四圍搞火頭!

Wong Sir , 白兄尋春期未定,你又唔搵我跑,唯有四圍撩下人,睇下有冇得跑囉~~

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-17 22:56 發表

Wong Sir , 白兄尋春期未定,你又唔搵我跑,唯有四圍撩下人,睇下有冇得跑囉~~

我無練噉耐,怕要你就住我就唔好啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-4-17 23:01 發表

我無練噉耐,怕要你就住我就唔好啦!

咪玩我啦..WONG SIR,有邊次唔係你就我來跑架~~嘻嘻...不過我都知你呢排勁忙,等你得閑D先啦

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.04.18 16:30 城門環塘黃昏跑

同B哥哥一起由葵芳地鐵站乘坐36M巴士,來到葵涌和宜合道運動場門口時遇到CFChan兄,一行三人入場後不見其他人,先入更衣室更衣時接到叮叮噹電話,原來她和NC及鬼影早已到達,坐在室內運動場門口等候,見她們好悠閒地坐在像是露天茶座的地方聊天,像是在喝下午茶多過是來約跑.

雨勢愈來愈大,大家都拿不定主意是否繼續上山跑時,其他人原來已經到齊,並更衣完畢在上面的另一個更衣室門外等候出發.而且7兄和7嫂已經先行一步上山.於是,大家隨即匆忙換好衣服,由NC姐幫忙影了數張出發前的照片,沒有拉筋也沒有熱身,告別臨時決定不跑的NC姐和鬼影師兄,一行11人就開始出發了.

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-19 00:51 發表
    2009.04.18 16:30 城門環塘黃昏跑

同B哥哥一起由葵芳地鐵站乘坐36M巴士,來到葵涌和宜合道運動場門口時遇到CFChan兄,一行三人入場後不見其他人,先入更衣室更衣時接到叮叮噹電話,原來她和NC及鬼影早已到達,坐在室內 ...
    平兄:你雨中狂奔都好詳細,重有心機畫埋地圖,昨日美中不足是T跑手無出現。
    白頭佬

升級   82%

該用戶從未簽到

Wong Sir: 睇下你幾時有空餘時間,約埋一齊上山尋春。路線行程我已經準備好,全程三個小時可完成,鄧記做總部。
    白頭佬

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

"從運動場出發,一開始就是漫長的上斜路.由Vita兄負責領路,叮叮噹和我尾隨跟著.雖說全都是上坡路,但不算斜,跑起來也不怎麼特別累,最神奇的地方是,跑了一會兒發覺股肌並沒有先前那樣疼痛.由和宜合道一直跑轉入城門道後,不知什麼時間不見了叮叮噹,只好一直追著在前面大約200米左右領跑的Vita兄" quoted

怱怱換衫影相, 冇熱身就出發, 一開波就上斜, 上斜再上斜, 唔辛苦就奇囉! 上完第一條長斜路, 轉入可風果條斜路, 熱死小妹, 放慢腳喘氣除風褸, 你地咪一條龍咁過左我. 唔見我係正常喎, 我一向都跑係大家後面架啦! 白師兄, 花子分別陪小妹包尾上到小食亭, Vita兄接班引領入環塘路頭段上斜, 中段Ram陪小妹唔知跑了多久才追上七兄七嫂. 多得大家照顧.

轉入環塘果條斜路前後, 有一刻想過放棄, 幸好Vita師兄鼓勵, 辛苦過後, 越跑越順, 落斜又可以回氣追番少少, 最後. 跑完好開心, 好滿足, 咪嚟食飯囉!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2009-4-19 12:28 發表
    平兄:你雨中狂奔都好詳細,重有心機畫埋地圖,昨日美中不足是T跑手無出現。
    白頭佬

白兄,昨日能和你一起雨中奔跑,確實痛快,同時又可以感受到你所講的跑步心境.
    有些懷念T跑手,上次梅子林約跑也不見佢出現..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 peteruno 於 2009-4-19 12:32 發表
    Wong Sir: 睇下你幾時有空餘時間,約埋一齊上山尋春。路線行程我已經準備好,全程三個小時可完成,鄧記做總部。
    白頭佬

希望快D成事啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-4-20 00:04 發表
    "從運動場出發,一開始就是漫長的上斜路.由Vita兄負責領路,叮叮噹和我尾隨跟著.雖說全都是上坡路,但不算斜,跑起來也不怎麼特別累,最神奇的地方是,跑了一會兒發覺股肌並沒有先前那樣疼痛.由和宜合道一直跑轉入城門道後 ...

今次跑前冇熱身,跑完冇cool down..全部留左係今日補做.
    起先你跑係我前面,沖得好快下,我都唔敢過你,跟住跑跑下,一分神,就好快再見唔到.原來停低除衫.
    一開步,基本上全是上斜路,不停向上,雖然不是太斜,但都咁咁地架,我就好彩越跑越順,而且大部份時間有人拍住跑,吹住水,唔覺唔覺又爬過了一個斜坡....